Gezonde maaltijden koken

De gezondste maaltijden om snel mee af te vallen


De warme maaltijd is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het grootste deel van de dagelijkse inname van calorieën komt van de hoofdmaaltijd. Weet u zeker dat uw maaltijden zo gezond zijn als u denkt? Weet u waar u op moet letten in de supermarkt? Lees het hier!

Gezonde Maaltijden


Juist omdat de warme maaltijd een zo belangrijke rol binnen uw eetpatroon inneemt, is het van groot belang goed op te letten. Maar waar moet u op letten bij het koken van uw warme maaltijd? Het kan lastig zijn te beoordelen welke gerechten gezond zijn, en welke niet. De belangrijkste factor is de hoeveelheid vet. Hoe meer vet, hoe ongezonder natuurlijk. Een gezonde maaltijd bevat weinig vet maar vult toch. Hieronder vindt u hoe u dat kunt bereiken.

Het beste is om producten met veel vezels te eten. Dat vult namelijk enorm zonder u dik te maken. Wist u dat het verschil tussen “standaardproducten” en volkoren producten al snel 300% is. Vaak zijn volkoren producten niet duurder dan gewone producten. Dat betekent dat u zonder dat u moeite hoeft te doen al een hoop ellende kan besparen. Verder is het verstandig ingrediënten te verwerken. Gekookte aardappelen bevatten bijvoorbeeld meer vezels dan gebakken, en nog veel meer dan aardappelpuree. Een zeer makkelijke manier die een hoop kan schelen. Ook tussendoortjes zouden volkoren moeten zijn. Lees hier waarom tussendoortjes zo ongezond zijn. Als u gezond wil koken is het verstandig een goed receptenboek te raadplegen. Lees bijvoorbeeld het boek over [bol_product_links block_id=”bol_50f3eb6a6968e_selected-products” products=”9200000008525971″ name=”lifestyle dieet” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”0000FF” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *