Gember Afvallen

Gember en Afvallen

Gember heeft 15 geweldige eigenschappen die helpen bij afvallen. 2 gram gember per dag is al genoeg, en je kan het op verschillende lekkere manieren eten!
Daardoor is het afvallen sneller en makkelijker. Ook is afvallen met gember handig omdat het veel positieve bijwerkingen heeft. Hieronder lees je alles over gember en afvallen, en hoeveel gember per dag nodig is voor afvallen.


11 Redenen voor afvallen met gember

 1. 1 – Gember vermindert honger 

Als je gember eet krijg je minder honger, blijkt uit dit onderzoek. En dat helpt bij het afvallen. Want als je minder trek hebt in tussendoortjes, krijg je minder calorieën binnen. Ervaringen van afvallen met gember vertellen ons dat als je gember toevoegt aan je dieet, je op een gemiddelde dag minder zal eten! 

 1. 2 – Er zitten weinig calorieën in gember

Gember heeft een hele sterke smaak, maar er zitten weinig calorieën in. Geweldig natuurlijk, dat je dan alsnog zo vol raakt van gember! Je hoeft dus niet bang te zijn dat je te veel binnen krijgt als je begint met gember afvallen. Gebruik het als een onderdeel van je dagelijkse voeding 🙂

gember afvallen
 1. 3 – Gember verlaagt cholesterol

Het is duidelijk dat gember gezond is en goed bij het afvallen. Als je aan de zware kant bent kan het zijn dat je een hoog cholesterol hebt, ook al weet je dat zelf niet. Daarom een goed idee om gember aan je dieet toe te voegen, gewoon voor de zekerheid. Want kilo’s kwijtraken is pas het begin van een gezond leven.

 1. 4 – Gember is goed voor de stoelgang

Afvallen met gember zorgt voor een betere stoelgang. Dat is sowieso natuurlijk al prettig, maar al helemaal als je bezig bent met afvallen. Je voedingspatroon heet een opdonder gekregen en daar moet je buik even aan wennen. Door gember te eten help je je lichaam een handje! Als je een nieuw dieet probeert is het bijna altijd een goed idee om een klein beetje gember eraan toe te voegen.

 1. 5 – Gember versnelt de stofwisseling

Gember en afvallen gaat ook zo goed samen omdat het de stofwisseling versnelt. Als gevolg daarvan verbrand je meer calorieën, zelf als je niet aan het bewegen bent. Uit ervaringen van afvallen met gember blijkt dat dit een hoop moeite kan besparen. Een beetje gember zorgt er namelijk al voor dat je de hele dag meer vet verbrand. En dat is toch een stuk leuker dan dat je ervoor moet hardlopen of een andere sport moet beoefenen?

 1. 6 – Gember is goed voor de bloedsuikerspiegel

Afvallen met gember zal je laten ervaren dat het je bloedsuikerspiegel binnen de perken kan houden. Ook dat heeft zijn voordelen. Als je een hele lage bloedsuikerspiegel hebt ga je snacks craven. Je hebt dan bijvoorbeeld zin in een snel zoet hapje. Gember gaat dit effect tegen. In andere woorden, je kan jezelf beter onder controle houden als je een beetje gember hebt gegeten.

afvallen met gember ervaringen
 1. 7 – Gember is een antioxidant

Ik weet het, dit wordt tegenwoordig over zo veel dingen gezegd. Maar het is toch het noemen waard. Want antioxidanten zijn de bouwstenen van gezonde cellen in je lichaam. Dus door voldoende antioxidanten binnen te krijgen verbeter je je algehele gezondheid. En dat is natuurlijk een grote aanrader als je bezig bent met afvallen. Daarnaast wordt vaak gezegd dat antioxidanten kunnen beschermen tegen kanker. Of je er nou in gelooft of niet, antioxidanten zijn in ieder geval goed voor je en zijn dus een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding!

 1. 8 – Gember is Lekker

Dit is natuurlijk een persoonlijke mening. Maar de meeste mensen die afvallen met gember hebben geprobeerd schrijven in hun ervaringen dat ze gember erg lekker vonden. Als je gember hebt geprobeerd en het niet lekker vind, wat dan? Er zijn gelukkig veel verschillende varianten die het lekkerder maken. Zoals samen met citroen, sesam, honing of andere dingen combineren. Als je het wel lekker vind heb je geluk, want tegen afvallen door een lekker hapje te eten zegt natuurlijk niemand nee.

gemberthee ervaringen
 1. 9 – Gember helpt tegen misselijkheid

Misselijkheid is natuurlijk sowieso vervelend, maar als je bezig bent met lijnen is het natuurlijk nog erger. Dan krijg je extra zin in een tussendoortje of ander ongezond eten. Gember kan daar dus ook bij helpen. Het kan misselijkheid van de honger zijn, of misselijkheid door wagenziekte. De effecten van gember helpen tegen alle soorten!

 1. 10 – Gember vermindert inflammatie

Dit is weer een “all-round” positieve eigenschap van gember. Je krijgt minder snel ontstekingen als je doet aan gember afvallen. Dat geldt voor allerlei soorten ontsteking. Als je nu al kerngezond bent en alleen zo snel mogelijk wil afvallen, dan maakt dit niet zo veel uit. Maar als je graag je leefstijl wil verbeteren en in zijn algemeenheid een gezonder leven wil, dan is deze eigenschap van gember een goede om te onthouden!

knappe gember man
 1. 11 – Gember helpt tegen meerdere ziektes

Dit is niet echt een eigenschap die iets te maken heeft met afvallen. Wel is het een mooie bonus dat afvallen met gember tegelijkertijd helpt tegen kwaaltjes.
Artrose – gember kan helpen tegen artrose. Dat is pijn in je gewrichten.
Migraine – gember helpt ook tegen deze erge soort hoofdpijn.
Menstruatiepijn – ook dit kan verminderd worden door gember toe te voegen aan je dieet.
Astma – gember in je dieet helpt ook voor een betere ademhaling!

Als je ziek bent staat je hoofd niet naar afvallen. Je wil dan nergens mee bezig zijn, en al helemaal niet met wat je eet! Daarom is het wel gevaarlijk dat je dan ongezonde dingen gaat eten, en je voortgang van afvallen verloren laat gaan. Dat betekent dat je gember als voorzorgsmaatregel kan gebruiken. Ervaringen van afvallen met gember vertellen ons dat het een goed idee is om op die manier je gezondheid preventief te verbeteren!

GEMBER: HOEVEEL PER DAG?

Het is dus duidelijk dat gember gezond is en dat het helpt bij afvallen. Dan is de vraag natuurlijk hoeveel gember per dag nodig is voor afvallen. Helaas is er niet een duidelijk antwoord op deze vraag. Het hangt namelijk af van de manier van gember afvallen die jij kiest. Je kan rauwe gember proberen, of gember in je dieet verwerken met verschillende andere recepten. Het hangt dus af van je eigen ervaringen van afvallen met gember.

 

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van verschillende methodes van afvallen met gember. Probeer ze allemaal uit en kijk welke manier het beste bij je past. Dan kijk je hoeveel gember er staat voorgeschreven in dat onderdeel van het lijstje en je kan beginnen. Laat ook je ervaring achter in de comments onderaan! Ik ben benieuwd hoe jij afvallen met gember hebt ervaren J

GEMBER AFVALLEN RECEPTEN

Gemberthee wordt gezet van pure gember. Je kan het zelf maken of kant en klaar kopen in de winkel. Als je het zelf maakt kan je dit gemberthee recept gebruiken.

Neem 2 gram verse gember, dat is genoeg voor een hele theepot. Snij de gember in kleine stukjes. Hoe kleiner hoe beter, want dan kunnen de voedingsstoffen beter worden opgenomen in het hete water van de gemberthee. De stukjes gember kan je in het gedeelte stoppen waar je normaalgesproken theeblaadjes in zou doen.

Gember met citroen

Gember kan ook rauw gegeten worden. Maar veel mensen vinden dat niet lekker vanwege de sterke smaak van gember. Dit kan je oplossen door het te combineren met citroen. Snij een paar gram verse gember in kleine stukjes. Neem 1 verse citroen en snij hem doormidden. Pers het sap van de citroen. Giet het citroensap over de gemberblokjes heen om de smaak wat lekkerder te maken. Nu kan je de blokjes gember direct opeten, of er een gember salade van maken.

afvallen met gember
gember en honing

Gember met honing

Dit is een andere toevoeging op de smaak van gember. In plaats van citroensap gebruik je nu honing. Dat maakt het natuurlijk zoeter. Maar let wel op dat je niet te veel honing gebruikt, want dat is bijna pure suiker. Afvallen met gember kan alleen als je de honing niet overdrijft.

Gember met sesam

Dit is een wat onbekendere variant op gember. Maar sesamzaad past supergoed bij de smaak van gember en kan een leuke verassing in een salade zijn. Probeer het eens uit, en laat je ervaringen achter in de comments!

Gember smoothie

Als je er echt helemaal voor wil gaan kan je een gember smoothie maken. Kies groentes en fruit uit die je lekker vind en die geschikt zijn voor een smoothie. Als ik dit maak gebruik ik banaan, andijvie, sinaasappel, yoghurt, honing en gember. Samen wordt dat een echte power smoothie die bomvol zit met vitaminen en antioxidanten. En natuurlijk alle positieve eigenschappen van gember die hierboven al beschreven werden. Snel proberen dus!

Gember met wortel

Gember is zelf ook al een wortel- of knolachtige groente. Een combinatie met wortel is dus niet een gek idee. Dit is een hartige variant van gember die dus in veel avondgerechten geschikt zou zijn. Als je gekookte wortel gebruikt, krijgt die een pittige bite door de gember. Met rauwe wortel is beter voor in een salade.

gezond afvallen

Gemberthee met honing

Deze manier van afvallen met gemberthee is eigenlijk een combinatie van de twee eerder genoemde methodes. Maar ik noem het toch omdat het een van de populairste manieren is. Het is een lekker drankje. Zoet met een pittig accent, dat boordevol zit met gunstige eigenschappen. Dat is de reden dat gemberthee met honing de favoriete manier is van heel veel mensen die willen afvallen met gember.

Gember pillen

Er zijn ook pillen verkrijgbaar die alle positieve effecten van gember combineren. Er zitten dan nog minder calorieën in dan wanneer je de gember rauw zou eten. Het is een goede optie als je het te veel moeite vind om zelf de gember te maken. Afvallen met gember pillen kan dus ook prima. Nadeel aan deze manier is dat gemberpillen duurder zijn dan het zelf maken.

Voor wie is afvallen met gember gevaarlijk?

Gember afvallen is makkelijk en geschikt voor de meeste mensen. Toch zijn er groepen die goed moeten checken of afvallen met gember voor hen wel geschikt is. Als je bij een van de groepen in het onderstaand lijstje hoort, kan het zijn dat het niet bij je past vanwege medische redenen.

Mensen met dun bloed – gember is een natuurlijke bloedverdunner. Voor de meeste mensen maakt dit gelukkig niks uit. Maar als je van nature te dun bloed hebt, kan gember net iets te heftig voor je zijn. Het is dan verstandiger om een andere manier van afvallen te vinden die beter bij je past.


Mensen aan de medicatie – als je medicatie voorgeschreven hebt kan het zijn dat je deze manier niet kan gebruiken. Om te weten of je kan afvallen met gember, moet je goed de bijsluiter van je medicijnen lezen. Bij twijfel kan je dit het beste overleggen met je arts.


Wanneer je zwanger bent – als je zwanger bent is het sowieso niet verstandig om te veel gember te nemen. Ja, het zijn gezonde eigenschappen die gember heeft. Maar je wil ook de natuurlijke balans van je lichaam in stand houden als je een kleine hebt die alle voedingsstoffen automatisch van je binnenkrijgt!


Wanneer je borstvoeding geeft – dezelfde logica zit achter borstvoeding. Je kan beter niet afvallen met gember als je een pasgeboren kind hebt dat nog melk drinkt.


Mensen met brandend maagzuur – gember kan brandend maagzuur verergeren in mensen die daar al last van hebben. Als jij dat bent kan je dus het beste de medicatie die je daarvoor hebt checken, of uit voorzorg geen gember meer eten.

Is gember een wondermiddel?

Als ik de positieve eigenschappen van gember opsom, begint het bijna op een wondermiddel te lijken. Maar dat is natuurlijk niet zo. Afvallen met gember werkt alleen als je het lange tijd volhoud en blijvende aanpassingen maakt op je voedingspatroon. Ook sporten is een goed idee. Het is dus niet zo dat je meteen kan afvallen door een week elke dag een paar gram gember te eten.

De positieve effecten van gember afvallen zijn bijna allemaal effecten van de lange termijn. Denk dus goed na over de manier waarop je gember kan toevoegen aan je dieet, op een manier die je kan volhouden. Alleen door je gewoontes aan te passen en te verbeteren kan je blijvend afvallen.

AFVALLEN MET GEMBER ERVARINGEN

Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik geen gemberthee drink. Ik begon met gemberthee drinken omdat ik een vervanging wilde vinden voor koffie. Al snel merkte ik gezonde effecten van gember. Mijn hongergevoel werd na een paar dagen al minder. Zelfs na een lichte lunch kreeg ik pas om 5 uur weer trek!
Ik probeerde gember omdat deze steeds in onze groentetas van Hello Fresh zat. Toen ik ermee begon te koken kwam ik er pas achter dat je minder honger krijgt van gember!
Ik ben heel lang veel te zwaar geweest en heb allerlei verschillende diëten geprobeerd. Uiteindelijk is het me gelukt blijvend af te vallen met gember. Ik heb jarenlang elke dag een paar gram gember gegeten. Alle methodes heb ik uitgeprobeerd en mijn favoriet is gemberthee met honing!
echt afvallen
Hans
Beveiliger

Gember en citroen ervaring

In het filmpje hiernaast staat uitleg over afvallen met gember. En dan in bijzonder de ervaringen die de maker had met afvallen door middel van gember en citroen!

Wat is gember?

Gember is een gekonfijte wortel, maar dan natuurlijk. Het wordt vaak gebruikt om gerechten smaak te geven. Omdat het lekker is, maar ook omdat gember in veel diëten wordt gebruikt en een onderdeel is van een goede levensstijl.

Deze knol heeft een hele sterke smaak, die de meeste mensen bitter en pikant noemen. Gember is al superoud. De oude Romeinen wikkelden het in brood voor ze het opaten. Maar dat waren de rijke Romeinen, want het was een echt luxeproduct. Dat is nu gelukkig niet meer zo. Iedereen kan gember gewoon heel goedkoop in de supermarkt kopen. Dus sla je slag en begin nu!

2 thoughts on “Gember Afvallen”

 1. Ik wel graag vet vebraande kan mij advis geven aub

 2. Kimberley Pex says:

  Prachtig artikel ! De reden dat de spijsvertering beter gaat met gember(of gember met water aangelengd) ligt eraan dat de lever meer gal produceert, de galvloeistof dunner wordt , en ook nog de toxische stoffen in je lever laat afvloeien. Gal is een vloeistof die onmisbaar is bij een goede stoelgang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *