Alcohol ongezond?

Hoe zit het met alcohol bij het afvallen?

Wist u dat uw alcoholgebruik van grote invloed is op uw gewicht? Wist u dat er in één glas alcohol evenveel calorieën zitten als in een bruine boterham? Lees hier meer weetjes en natuurlijk de oplossingen voor de problemen van alcohol.

Hoeveel kan ik drinken?


De meeste mensen in Nederland drinken gemiddeld 1 à 2 glazen per dag. Meestal wordt aangenomen dat zolang het niet veel meer wordt, het zelfs gezond is! In die theorieën wordt echter geen rekening gehouden met het overgewicht dat alcohol oplevert. Het is waar dat matig gebruik van alcohol positieve effecten kan hebben op uw gezondheid, maar vergeet niet dat er minstens evenveel negatieve effecten tegenover staan. Er zijn verschillende redenen waarom een borrel negatieve gevolgen heeft. Lees hieronder welke.


Alcohol is een grote dikmaker omdat de calorieën in een glas alcohol vrijwel alleen maar loze calorieën zijn. In een maaltijd zitten ook calorieën, maar die geven u energie. Alcohol niet, het geeft u meestal niet eens een vol gevoel. Daar moet u goed rekening mee houden als u nog eens inschenkt. U merkt het niet, maar elk glas is een bruine boterham aan calorieën. Daarnaast veroorzaakt alcohol honger. Hoe meer alcohol u drinkt, hoe meer honger u zult krijgen. Dat zorgt ervoor dat u niet alleen de loze calorieën van alcohol binnenkrijgt, daarna wilt u nog meer naar binnen werken. Dubbel fout natuurlijk. Maar de belangrijkste reden dat alcohol dik maakt, komt nog.

Uit de “Women’s Health Study” is gebleken dat als iemand alcohol drinkt in combinatie met eten, het eten direct als vet wordt opgeslagen. Uw lichaam is bezig met het afbreken van alcohol, en slaat de maaltijd op als vet. Uw lichaam ziet alcohol namelijk als een gif. Het zal dus alles uit zijn handen laten vallen om die alcohol af te breken. Zorg er dus voor dat u niet vlak na het drinken van alcohol gaat eten, en drink natuurlijk met mate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *