Afvallen zeewier

Afvallen door zeewier te eten Zeewier is een uitermate gezond en 100% natuurlijk product, het is dan ook niet vreemd dat de Japanners dit al meer dan duizend jaar gebruiken om gezond te blijven. Aangezien zeewier ook steeds populairder wordt in de westerse wereld, leggen wij u graag uit, hoe u kunt afvallen door het eten van zeewier.

Wat is zeewier precies?


 Zeewier is een eetbare alg, die leeft in de zeeën. Zeewieren doen net als andere planten aan fotosynthese, en zijn om te overleven afhankelijk van licht en zout water. Zeewier is rijk aan mineralen en vitaminen en gezonde eiwitten, het is daarom ook logisch dat zeewier als groente bij de maaltijd wereldwijd aan populariteit wint.

Waarom je afvalt van zeewier:


 Zeewier is een van de weinige eetbare natuurlijke producten dat alginaten bevat. Alginaten zijn zeer verwant aan vezels en reduceren het hongergevoel. Dit is gebleken uit Deens onderzoek. In dit onderzoek werden twee groepen getest op hun eetgedrag. De onderzoeksgroep at dagelijks zeewier met alginaten. De controlegroep kreeg geen alginaten, na een periode van 3 weken werd er gekeken naar het eetgedrag van beide groepen, en wat bleek, de groep die de alginaten kreeg toegediend, at tot ruim 10% minder dan de controlegroep. Dus naast dat zeewier heel gezond is vanwege de vitaminen en mineralen die erin zitten, verminderd het de eetlust aanzienlijk. Daarom kan je goed afvallen met zeewier.

Hoe val je af met zeewier?

 Wanneer u wilt afvallen met zeewier moet u ervoor zorgen dat u dagelijks een portie zeewier binnenkrijgt. U kunt zeewier het beste nuttigen als lunch. Naast dat het erg voedzaam is, vermindert het voor de rest van de dag uw eetlust en zult u zijn dat u minder snackt en minder uitgebreid zal eten tijdens de avondmaaltijd.

 Waar koop je zeewier? Vrijwel alle biologische winkels in Nederland verkopen tegenwoordig zeewier en ook de grote supermarktketens zijn vorig jaar begonnen met het verkopen van zeewier. Voor een portie zeewier hoeft u tegenwoordig dus niet ver meer te zoeken. Let er bij het kopen van zeewier op dat u geen zeewier koopt waar smaakmakers aan toegevoegd zijn, dit doet het gezonde effect van zeewier namelijk enigszins teniet.

Waarbij eet je zeewier?

 Zeewier kunt u op vele manieren bij de maaltijd gebruiken. Als plaatsvervangende groente, als gerecht op zichzelf, bij de sushi en als snack tussendoor. Wanneer u wilt afvallen met zeewier is het belangrijk dat u zeewier op dagelijkse basis eet. Zeewier wordt in eerste instantie door de meeste mensen niet als heel lekker ervaren, maar hoe vaker u het eet, hoe meer u het gaat waarderen. En gelukkig zijn er tientallen soorten zeewier, en wij raden u daarom ook aan om verscheidene soorten te proberen, zodat u de zeewier vindt, die bij u past.

Zeewier en sushi

 Zeewier wordt in vrijwel alle soorten sushi gebruikt, of het nou is om de rijst bij elkaar te houden of als bijgerecht op tafel. Dus wanneer u van plan bent om sushi te bereiden, koop dan ook lekker wat bakjes zeewier. U zult zien dat u gasten het als een aangename verrassing zullen beschouwen, aangezien nog veel te weinig Nederlanders bekend zijn met het fenomeen zeewier.

Soorten zeewier

 Nori zeewier: Nori zeewier is de bekendste zeewier soort, doordat Nori gebruikt wordt in sushi, Nori is de zwarte lap die de sushi bij elkaar houdt. Nori zeewier ontstaat door zeewier plat te drukken en te laten drogen.

Wakame zeewier: Wakame zeewier is de meest geschikte zeewier om mee af te vallen, dit bevat namelijk de hoogste hoeveelheid alginaten van alle soorten zeewier. Wanneer u dus wilt afvallen met zeewier is het aangeraden om Wakame zeewier te kopen. Wakame zeewier is erg lekker om door uw soepen of salades te mengen.

Arame zeewier: Arame wordt door de meeste mensen ervaren als de lekkerste zeewier, dit komt door zijn zoeten smaak. Als u net start met eten van zeewier is Arame een goede soort om mee te beginnen. Arama bestaat uit zwarte reepjes zeewier en om het te gebruiken bij de maaltijd dient u het eerst een half uur te weken in water, zodat het lekker zacht wordt. Vervolgens kunt u het opsnijden in kleine stukjes en door de salade heen gooien.

Eiwitshakes met zeewier

 Wanneer u zeewier nou echt niet kanen vind, maar toch wilt profiteren van zijn positieve effecten kunt u zeewiershakes gaan drinken. Eiwitshakes met zeewier erin maken de laatste jaren een enorme opmars in de wereld van het afvallen. Dat deze shakes werken is mondjesmaat aangetoond, maar het is lang niet zo gezond voor als, als wanneer u pure zeewier eet. De shakes zijn online bij meerdere websites te bestellen. Maar over het algemeen raden wij het gebruik van deze shakes af, ze zijn minder gezond en vrij prijzig.

 Wennen aan zeewier

 Helaas vinden de meeste mensen de eerste keer dat ze zeewier eten meestal  niet heel lekker vanwege haar afwijkende zoute smaak. Wanneer u wilt afvallen met zeewier is het dan ook belangrijk dat u langzaam went aan het eten van zeewier. Begin met wat kleinere porties en koop het in begin de zoetere soorten zeewier, Arame zeewier is hier erg geschikt voor. U zult zien dat u na twee weken zeewier eten helemaal gewend bent en de smaak ook begint te waarderen. Wanneer u gezin heeft, zorg ervoor dat u dan ook met het hele gezin zeewier gaat eten. Zo kunt u er samen aan wennen en profiteren uw kinderen ook van alle gezonde effecten van zeewier.

De positieve effecten van zeewier

 Naast dat u zeer goed kunt afvallen met zeewier, kleven er nog vele andere voordelen aan:

–          U leeft langer wanneer u dagelijks zeewier eet

–          Zeewier vermindert de kans op verschillende soorten kanker

–          U krijgt een mooie jongere huid van zeewier

–          Zeewier heeft een goede werking op de schildklier

–          Zeewier verlaagt het cholesterol gehalte

–          Zeewier verhelpt verstopping

–          Zeewier verlaagt de bloeddruk.

 Conclusie

 Zeewier is uitermate geschikt om mee af te vallen doordat het de eetlust vermindert. Daarnaast zit het bomvol met mineralen en vitaminen. Vanwege alle gezonde redenen wordt zeewier in Japan al meer dan 1000 jaar gegeten, dit wordt ook als een van de verklaringen gegeven waarom de Japanse bevolking zo oud wordt. Wanneer u wilt afvallen met zeewier moet u ervoor zorgen dat u dagelijks, het liefst tijdens de lunch een portie zeewier eet. Aan de smaak van zeewier zult u moeten wennen, begin daarom met kleine porties van de zoetere varianten en binnen 2 weken zult u gewend zijn aan de smaak. Wanneer u zeewier echt niet te lekker vind, kunt u altijd nog eiwitshakes met zeewier kopen. Deze zijn echter wel minder gezond voor u dan pure zeewier.