Afvallen met melk

Afvallen met melk drinken

De laatste jaren blijkt steeds meer dat melk zeer geschikt is om mee af te vallen, mits u de juiste melk op de juiste manier drinkt. 

Lees hieronder alle tips en tricks die je moet weten om zonder moeite af te vallen!


Hoe werkt melk afvallen?

Uit Deens onderzoek is gebleken dat calcium zich in de darmen aan vet kan binden. Door deze eigenschap vermindert calcium de opname van vet in het lichaam. Hierdoor worden calcium vetzuurzepen gevormd, zijn onoplosbaar in het lichaam. Zij verlaten vervolgens het lichaam via de uitwerpselen. Zoals u weet zit melk boordevol met calcium en wanneer u het op de juiste manier drinkt, is melk dan ook uitermate effectief om mee af te vallen. Daarnaast bevat melk de vitamine nicotinamide riboside, deze vitamine reduceert de kans op obesitas en diabetes (type 2).

afvallen met melk

hoe val je af met melk?

Wanneer u wilt afvallen met melk is het belangrijk dat u altijd magere melk drinkt. Aangezien magere melk aanzienlijk minder vet bevat dan gewone melk, maar wel dezelfde hoeveelheid calcium. De hoeveelheid vet die zich in melk bevind zorgt er namelijk voor dat u sneller aankomt en is ook de reden waarom melk in de afvalwereld geen bijzonder goede naam heeft. De ideale hoeveelheid melk die u dagelijks moet drinken om af te vallen met melk is 350ml. Dit komt neer op 2 kleine glazen per dag. Zorg ervoor dat er tussen de inname van de twee glazen minimaal zes uur zit. Wanneer u dit niet doet, zal uw lichaam namelijk niet alle calcium opnemen en zal u niet kunnen profiteren van het maximale afvaleffect van melk.

melk afvallen

hoeveel val je af met melk?

Bij het eerder genoemde Deense onderzoek had je twee groepen. De onderzoeksgroep bestaande uit twintig mensen en de controlegroep bestaande uit twintig mensen. De onderzoeksgroep nam dagelijks 350 ml magere melk, waar de controlegroep dit niet deed. Verder waren de eet en sportpatronen van de mensen uit beide groepen praktisch gelijk. Wat was het verschil tussen de twee groepen na een jaar? De mensen in de onderzoeksgroep waren gemiddeld per persoon drie kilo meer afgevallen. Dus u kunt ervan uit gaan dat wanneer u dagelijks 350 ml melk drinkt, dat u ongeveer 3 kilo zal afvallen.

Dat kan je natuurlijk maximaliseren door een gebalanceerde voeding te hebben. Sporten tijdens het afvallen is uiteraard ook een goede aanrader. Het best is dus om melk drinken te combineren met een gezonde leefstijl.

afvallen gezicht

melk combineren

Melk is goed voor u en melk zorgt ervoor dat u afvalt. Maar melk is geen wondermiddel, zoals u hierboven kunt lezen zorgt melk ervoor dat u ongeveer 3 kilo per jaar afvalt. Dit is mooi, maar over een heel jaar is drie kilo niet aanzienlijk veel. Daarom raden wij u aan het dagelijks nuttigen van melk te combineren met andere afvaltechnieken wanneer u gaat afvallen met melk. Melk bevat naast calcium namelijk vele weerstand verhogende vitaminen. Deze vitaminen in combinatie met regelmatig sporten zorgen voor een hogere weerstand en een betere conditie. Geregeld sporten in combinatie met melk zorgt er dus voor dat uw weerstand omhoog gaat, u meer spieren aanmaakt en u meer vet zult verbranden.

wat is melk?

Melk is een emulsie bestaande uit water en vetdruppels. Melk wordt geproduceerd door vrouwelijke zoogdieren wanneer zij net van een kind zijn bevallen. De meest gedronken melk in de westerse wereld is Koemelk, dit is ook de melk waarin wij in ons artikel naar refereren. Wereldwijd worden er verscheidene soorten melk gedronken, van elandenmelk tot buffelmelk. De meest geschikte soorten melk om mee af te vallen zijn Koemelk en Geitenmelk. Wanneer u wilt afvallen met melk raden wij u daarom Koemelk aan omdat dit aanzienlijk goedkoper en makkelijker te verkrijgen is.

afvallen met melkvervangers

Nu horen we u al denken: ‘Help, ik lust geen melk, wat nu?’. Geen nood, de reden waarom u van melk afvalt is de hoge hoeveelheid calcium die het bevat. Gelukkig zijn er zat anderen producten met een andere smaak die ook calcium bevatten. Daarom hieronder de 3 beste melkvervangers voor u op een rijtje:

  • 1) Sojamelk

Sojamelk is de meest geschikte vervanger van Koemelk. Sojamelk wordt gewonnen door sojabonen te laten weken en vervolgens te vermalen. Sojamelk bevat praktisch evenveel calcium als gewone melk, maar minder vetten, wat het tot een uitstekende vervanger maakt.

  • 2) Havermelk

Havermelk wordt geproduceerd door haver te laten weken in water. Doordat haver veel vezels bevat is havermelk erg goed voor de darmen en aan te raden wanneer u last heeft van uw maag of darmen. Havermelk bevat echter niet heel veel calcium. Wanneer u wilt afvallen met havermelk raden wij u aan om drie glazen van 250ml per dag te drinken.

  • 3) Kokosmelk

Kokosmelk wordt gewonnen door het vruchtvlees van een kokosnoot te vermengen met water. Het voordeel van kokosmelk is dat het uitermate veel vitaminen bevat, het nadeel dat het van alle soorten melk het vetst is. Kokosmelk is dus ondanks het hoge calciumgehalte niet heel geschikt om af te vallen. Het wordt door de meeste mensen wel als de lekkerste melk gezien. En u kunt ook hele lekkere cocktails maken met kokosmelk.

gezond afvallen
koffie met melk latte

Melk is goed voor de botten

Zoals u hoogstwaarschijnlijk weet zorgt het drinken van melk voor sterke botten. Dus naast dat u goed kunt afvallen met melk is melk ook erg belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van uw kind. Wanneer uw kind dagelijks calcium binnenkrijgt zullen zijn botten op oudere leeftijd sterker zijn en is de kans dat hij of zij iets breekt door een valpartij kleiner. Ook dit zien wij als een belangrijke reden om uw kind van jongs af aan melk te laten drinken.

Conclusie

Melk bevat een hoge hoeveelheid calcium. Uit Deens onderzoek is gebleken dat uw lichaam minder vet opneemt wanneer u dagelijks calcium binnenkrijgt. Calcium is geschikt om mee af te vallen aangezien calcium samensmelt met vet, waardoor het niet meer op te nemen is in uw lichaam. Wanneer u wilt afvallen met melk moet u 350ml melk per dag drinken. Zorg ervoor dat u deze hoeveelheid verspreid over de dag met minimaal zes uur ertussen drinkt. Wanneer u dit dagelijks doet, zult u na een jaar ongeveer zes kilo zijn afgevallen. Zorg ervoor dat u melk combineert met een gezonde levensstijl, hierdoor zal uw weerstand nog sneller omhoog gaan en zult u nog sneller gewicht verliezen. Melk is een emulsie van water en vetdruppels geproduceerd door een zoogdier. Ons artikel gaat over Koemelk. Wanneer u geen melk lust zijn er gelukkig altijd nog melkvervangers, de drie bekendste zijn Sojamelk, Kokosmelk en Havermelk. Naast dat u met een melkdieet goed kunt afvallen zorgt melk ook voor sterke botten. Zorg er tot slot voor dat u altijd magere melk drinkt.