Afvallen koffie

Zorgeloos Afvallen Door Koffie Te Drinken

koffiebonenVeel mensen drinken graag koffie. Bent u benieuwd of koffie ongezond is? Of koffie helpt bij het afvallen of juist niet? Dan bent u aan het juiste adres. Hier leggen we uit welke invloed koffie heeft op het verliezen van gewicht.

Effecten van koffie


In koffie zitten een grote variëteit aan voedingsstoffen. Magnesium, kalium, vitamine B en mangaan, koffie heeft het allemaal. Juist door al die elementen heeft koffie een goede invloed op de bloeddruk. Zeker voor mensen met een bloeddruk aan de lage kant, is koffie een aanrader. Door de cafeïne die erin zit, wordt u er ook wakkerder van. Dat is niet alleen handig voor in de ochtend, u krijgt er ook meer energie van voor allerlei activiteiten. Denk aan meer motivatie om te werken, te sporten, leuke dingen te doen en ga zo maar door. Op die manier kan koffie er ook bij helpen meer te bewegen en zo meer calorieën te verbranden. Voor bijna alles geldt dat te veel niet goed is. Zo ook voor koffie. Het maximum dat je aan koffie zou moeten drinken is vijf koppen. Het is niet heel erg om meer te drinken, maar sommige gunstige effecten werken dan averechts.

Koffie calorieën:


Kop koffieIn een kop koffie zit slechts één calorie. Belachelijk weinig natuurlijk. Het kost nog meer calorieën om het kopje naar je mond te brengen dan wat er daadwerkelijk in zit. Maakt u zich dus geen zorgen over dik worden door het drinken van koffie.
Bedenk wel dat er soorten van koffie zijn die wel ongezond zijn. Hoe meer u toevoegt aan de koffie, hoe ongezonder het wordt. Het wordt afgeraden suiker in de koffie te doen, en ook melk zorgt voor meer calorieën.

Starbucks koffie

Het wordt steeds populairder om af en toe een bakje te halen bij de starbucks. Dat is natuurlijk ook heerlijk. Zij weten als geen ander hoe ze lekkere koffie moeten maken. Maar de reden dat het zo lekker is, is omdat de meeste koffiesoorten die ze schenken veel toevoegingen hebben. De optie om slagroom en karamel er overheen te laten gieten spreekt natuurlijk voor zich. Af en toe naar de starbucks gaan is prima, maar bedenk wel dat u het niet te vaak moet doen. Als u er toch bent, kies dan voor een simpele zwarte koffie, of met slechts een klein beetje melk.

Een kopje kost bij de starbucks al gauw drie euro. Als u elke dag een kopje haalt, bijvoorbeeld op weg naar uw werk, kost dit al honderd euro per maand. Deze kosten kunnen een motivatie zijn om wat te minderen in de koffie bij de starbucks.

Koffie verhoogt metabolisme en suikerspiegel

koffie en bonenDoor koffie te drinken verbrandt u meer calorieën in rusttoestand. Het verbranden van calorieën in rusttoestand is een ideale manier om vet te verbranden. U hoeft er immers niets voor te doen. Bedenk wel dat het drinken van koffie nooit genoeg kan zijn om af te vallen. Verder verhoogt koffie de bloedsuikerspiegel. U krijgt honger wanneer de bloedsuikerspiegel zakt. Om die aan te vullen eet u. Door die verhoogde bloedsuikerspiegel zal u dus minder snel honger krijgen. Over de hele dag gerekend eet u dan minder, en krijgt u automatisch minder calorieën binnen. Door het drinken van koffie krijgt u dus aan de ene kant minder binnen, terwijl u aan de andere kant meer verbrand. Een ideale combinatie natuurlijk! Maar ook al verbrandt u meer vet zonder iets te doen, om af te vallen is een goede combinatie van beweging en de juiste voeding nodig. Alleen elke dag een bakje drinken zal natuurlijk nooit volstaan.

Groen koffie

Onlangs is er een nieuw soort koffie op de markt gekomen: groene koffie. De makers hiervan claimen dat het drinken van één kopje per dag het gewicht en de BMI 10% verlaagt terwijl u 10% meer spieren kweekt. Natuurlijk zit hier een kern van waarheid in, heus niet alles is gelogen over hun producten. Toch kunnen we een kleine kanttekening maken. In de productomschrijving scheren ze BMI en gewicht over één kam door te zeggen dat ze allebei 10% afnemen. Deze twee gegevens zijn heel verschillend. BMI wordt bepaald door een formule met de variabelen gewicht, leeftijd en lengte. Het drinken van die groene koffie kan hooguit het gewicht veranderen, zeker niet de leeftijd en lengte natuurlijk. BMI en gewicht hebben dus wel met elkaar te maken, maar beïnvloeden elkaar niet evenredig.

Koffie en vocht

Een bekend bakerpraatje is dat koffie vocht verdrijft. Dit klopt niet. Er wordt altijd gezegd dat je voor elke kop koffie dezelfde hoeveelheid vocht in moet nemen, om je waterpeil goed te houden. Dat klopt dus niet. In koffie zit ook gewoon vocht. Stel dat u de hele dag niets anders zou drinken, zou u alsnog genoeg vocht binnenkrijgen. Dat is natuurlijk niet aan te raden, het is een voorbeeld om te laten zien dat het niet waar is dat koffie zo veel vocht verdrijft.

4 thoughts on “Afvallen koffie”

 1. Lamborghini says:

  Hallo Lia, bedankt voor je bichret, dit is ook een visie . Ik begrijp het wel, maar ben het niet met je eens. 65 jaar is nog jong en hoe beter je voor je lichaam zorgt hoe prettiger je oud wordt. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, maar dat is in mijn ogen geen reden je lichaam te verwaarlozen.Ook heb ik nu al bij veel mensen gemerkt dat je smaak wel degelijk verandert als je gezond gaat eten. Je smaak wordt veel beter! En je gaat dingen waarderen die echt lekker zijn, in plaats van de rommel uit de supermarkt. En juist als je de Gezonde Lifestyle aanhoudt kun je makkelijker eens een wijntje nemen of taart eten. En het mooie is, je voelt je over de hele linie veel fitter! Het is allemaal een kwestie van mindset, ik zou het nog eens overdenken

 2. Kim says:

  Afvallen met koffie werkt bij mij echt. Na al erg veel soorten dieeten, pillen en shakes te hebben geprobeerd is deze koffie toch echt het eerste product dat werkelijk mijn hongergevoel verminderd. Ik voel me echt super en ben al 4 kilo kwijt. Ideaal, en dat door 1 bak koffie per dag! Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee!

  1. admin says:

   Hoi Kim! We zijn heel blij om te horen dat het werkt! Het werkt voor ons ook bemoedigend als we zulke positieve feedback krijgen. Dankjewel daarvoor, en natuurlijk heel veel succes met het halen van je doel!

 3. Greetje Pilon Bos says:

  Ik hoorde dat koffie met een lepel cocosvet nog beter helpt met afvallen.
  Eerst al door de koffie zelf .en door cocosvet te eten nog meer.
  Ben er net 1 dag mee bezig.moet zeggen het smaakt goed. Gebruik van beide biologisch.
  Dus heb de koffiemelk laten staan.daarvoor inplaats cocosvet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *