Afvallen gezond eten

Gezond eten om af te vallenAfvallen is niet alleen minder eten, afvallen is ook de juiste dingen eten. In dit artikel zullen wij u uitleggen wat u moet eten om af te vallen. Ook zullen wij u in dit artikel uitleggen hoe u deze gezonde maaltijden dient te eten. Uiteraard hoeft u niet alle gezonde maaltijden die u hier beneden ziet staat te eten. Maar om goed af te vallen door gezond te eten raden wij u aan zo veel mogelijk gebruik te maken van deze maaltijden. Verder zullen wij bij de maaltijden specifieke tips vermelden om u te helpen met afvallen.

Eet lekkere salades


Salade is wanneer het correct wordt klaargemaakt een van de beste maaltijden om af te vallen. Salade kost je lichaam namelijk meer calorieën om te verteren, dan dat er in de salade zelf zitten. Verder zit salade vol met vezels en goede vetten. Dit alles maakt salade tot het perfecte eten wat u moet eten wanneer u wilt afvallen. Pas alleen op met sladressing, deze zijn vaak zo vet en zout dat ze het gezonde effect van de salade tenietdoen. Probeer uw salade op smaak te brengen met natuurlijke producten als olijven, komkommer, tomaten, paprika en citroensap.

Water

:

Wanneer u wilt afvallen door gezond te eten, is het belangrijk dat u zo veel mogelijk water drinkt. Dit om twee redenen, ten eerste bevat water geen calorieën, en iedere keer dat u een glas water drinkt wanneer u dorst heeft, krijgt u minder calorieën binnen dan wanneer u bijvoorbeeld een glas cola had gedronken. Ten tweede is vocht een goede onderdrukker van het hongergevoel. Wanneer u trek krijgt in een tussendoortje is het verstandig om snel een glas water te drinken. Dit vermindert het hongergevoel. Verder is het wanneer u wilt afvallen door de juiste dingen te eten ook belangrijk om altijd goed gehydrateerd te zijn, en daarom is het ook aangeraden om veel water te drinken.

Olijfolie

Een grote fout die veel mensen die gezonder willen eten nog altijd maken, is dat ze blijven koken met boter. Boter is ontzettend vet en verhoogt het cholesterol gehalte aanzienlijk. Een perfecte vervanger voor boter is olijfolie. Olijfolie is zeer geschikt om mee af te vallen, het maakt uw eten namelijk minder vet, het laat uw eten natuurlijker smaken, en olijfolie is ook nog eens ontzettend goed voor het lichaam. Dus als u stappen wilt zetten om gezonder te leven en af te vallen door het juiste eetschema, dient u als eerste de boter in huis te vervangen door een fles olijfolie.

AardappelenHet lichaam blijft een machine die draait op koolhydraten, Aardappelen zijn de perfecte brandstof voor deze machine. Natuurlijk hebben wij het hier niet over friet of chips of hevig gekruide krieltjes. Wij hebben het over gewone aardappelen, gekookt of gebakken(in olijfolie). Er is niets ongezonds aan een gewone aardappel, een gekookte aardappel zit boordevol energie en bevat geen ongezonde vetten. Ook wanneer u probeert af te vallen door gezond te eten heeft u af en toe energie nodig, wanneer u veel energie nodig heeft raden wij u dan ook aan om aardappels te eten. Zo krijgt u op een gezonde manier de energie binnen die u nodig heeft.

Eieren

Begin voortaan de dag met 2 eieren, eieren stillen namelijk het hongergevoel. Dus wanneer u wilt afvallen door de juiste voedingsmiddelen te eten zijn eieren zeer geschikt. Naast het feit dat eieren het hongergevoel verminderen, zitten eieren namelijk overvol met proteïne, wat onmisbaar is wanneer u wilt afvallen. Dus wanneer u gezond eten bij het ontbijt wilt, zijn twee gekookte eieren een vereiste.

Sinaasappels

Wanneer u wilt afvallen door gezond te leven en door de juiste producten te eten, is het noodzakelijk dat u minstens twee stuks fruit per dag eet. Fruit laat u niet direct afvallen, maar is wel heel gezond. Want door fruit krijgt u uw dagelijkse portie vitaminen binnen. Deze vitaminen zijn cruciaal om uw lichaam en daarmee uw spijsvertering gezond te houden. Wij zijn daarom ook een groot fan van de sinaasappel. Deze zit namelijk bomvol met vitamine C en bevat weinig calorieën. Naast de sinaasappel raden wij u alle soorten fruit aan, wanneer u wilt afvallen door gebalanceerd te eten. Alleen met de banaan moet u uitkijken, neem deze alleen als snack wanneer u ook daadwerkelijk wat wilt gaan doen. De banaan bevat namelijk veel calorieën.

Vis

Vis bevat ontzettend veel gezonde vetten. Wanneer u gebalanceerd wilt eten om af te vallen, is het belangrijk dat u minstens twee keer in de week vis eet. In vis zit namelijk dezelfde hoeveelheid eiwitten als in vlees, alleen stukken minder verzadigde vetten. Bovendien is vis erg makkelijk lekker te bereiden, en wanneer u wilt afvallen door gezond en de juiste dingen te eten, is het natuurlijk wel belangrijk dat u van eten kan blijven genieten. Zo kunt u uw vis heerlijk marineren met een scheutje witte wijn, of breng uw vis op smaak met peper en een scheutje citroensap. Koop uw vis het liefste vers bij de visboer, dan bevat deze nog de meeste natuurlijke vetten. Deze vetten zijn goed voor uw lichaam en gezondheid en helpen u daarom indirect om af te vallen.

Beperk uw alcoholgebruik

Alcoholgebruik is een slechte combinatie met afvallen door gezonder te gaan leven. Alcohol bevat namelijk vaak veel calorieën, denk hierbij aan bier en breezers. Wanneer u alcohol drinkt gaat de vetverbranding langzamer dan normaal en krijgt u meer trek in vet eten. Wat de kans vergroot om in de snackbar te belanden. U hoeft echter niet compleet te stoppen met het gebruik van alcohol, wij raden u alleen aan om te minderen. Een glas rode wijn per dag raden wij u zelfs aan. Naast dat het erg lekker is, verkleint het ook nog eens de kans op hart een vaatziekten. Dus wat wij u als afvaltip willen meegeven: minder uw alcoholgebruik, maar drink gerust een glas rode wijn.

Tofoe

Bij velen roept tofoe niet de beste associaties op. Maar tofoe is uitermate geschikt om af te vallen. Waar tofoe dezelfde hoeveelheid eiwitten bevat als vlees, bevat het veel minder calorieën en vetten, dit maakt tofoe ontzettend gezond eten. Het jammere is dat weinig mensen tofoe een kans geven. Wat weinig mensen weten is dat tofoe een product is waar jaarlijks aan wordt gewerkt. Ieder jaar zijn wetenschappers bezig om tofoe lekkerder en gezonder te maken. Daarom vragen wij u om tofoe een kans te geven. Als u wilt afvallen door gezonder te eten, is het verstandig om minder vlees te eten, en dan is tofoe uitermate geschikt. Bovendien kunt u tofoe op tientallen manieren klaarmaken, wij geven als afvaltip mee dit ook te doen. Hierdoor zult u zien dat u tofoe sneller zal gaan waarderen. Tofoe is uitermate geschikt voor een gebalanceerd dieet en zal u helpen gezonder te leven.

Leef samen gezond

De kans is groot dat u samenwoont met uw partner, huisgenoten of kinderen. Gezond leven door beter te eten doet u niet alleen. Wanneer u wilt afvallen door gebalanceerd te eten is het belangrijk dat u dit met zijn allen doet. Want hoe vervelend is het wanneer u aan de tofoe zit en uw huisgenoot drie kilo spareribs naar binnen werkt. Dit is vervelend voor u en de kans is ook groot dat het uw discipline aantast, waardoor u stopt met gezond te eten. Daarom moet u met al uw medebewoners afspreken uw eetpatroon om te gooien. Dit zal uw band verstevigen, aangezien u allemaal aan hetzelfde project bezig bent. Daarnaast zult u merken dat het de sfeer in uw huis verbetert aangezien u zich allemaal een stuk vitaler voelt. Daarom geven wij als afvaltip: afvallen doe je niet alleen. Leef gezond met zijn allen.

Dadels

Wanneer u gezond wilt eten, maar nog steeds wilt kunnen genieten van uw eten, zijn dadels perfect voor u. In dadels zit namelijk geen vet of cholesterol, daarentegen barsten dadels van de vezels en vitaminen. En voor wie ze nog nooit geproefd heeft, dadels staan wereldwijd bekend als een delicatesse. Het enige nadeel dat aan dadels kleeft is dat ze aan de prijzige kant zijn. Dus wanneer u tijdens het afvallen gezond wilt blijven genieten, zijn dadels de perfecte snack voor u.

Groene thee

Drink dagelijks twee koppen groene thee. Groene thee vermindert stress, versnelt de stofwisseling, vermindert de eetlust en zorgt voor meer vetverbranding. Dus als u wilt weten wat u moet eten en drinken om af te vallen, dan is groene thee het antwoord.  Van alle gezonde maaltijden die wij in dit artikel noemen, dringen wij erop aan dat u in ieder geval groene thee drinkt. Om gezonder te gaan leven werkt groene thee namelijk uiterst efficiënt.

Nawoord

Hierboven staan verscheidene vormen van gezond eten waarmee u uitstekend kunt afvallen. Wij kunnen u natuurlijk niet vragen om uw hele eetpatroon om te gooien. Maar wij vragen u wel om zo veel mogelijk van het gezonde eten dat wij in dit artikel hebben genoemd in uw eetpatroon op te nemen. U zult zien dat u snel afvalt door uw nieuwe gezonde levensstijl. Volg ook vooral de afvaltips die in het artikel verwerkt zijn. Want onthoud, afvallen gaat niet om uzelf uithongeren, afvallen gaat om gezond eten en gezond leven.

Dit was ons artikel over gezond eten, voor meer informatie kunt een reactie achterlaten.

 

 

 

1 thought on “Afvallen gezond eten”

  1. L says:

    Ik ben benieuwd.. hoe zit het met groenten? Welke worden aan- en afgeraden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *