Afvallen avocado

AVOCADO AFVALLEN

De avocado is een van de gezondste vruchten ter wereld. En naast het op peil houden van uw gezondheid is deze ook nog een uitermate geschikt om mee af te vallen.
Het is niet voor niets dat dit een van de populairste vruchten is in Midden en Zuid-Amerika. Maar ook in Europa is de avocado is aan een enorme opkomst bezig, daarom zullen wij u in onderstaand artikel uitleggen hoe u door middel van de avocado kunt afvallen.

avocado afvallen

Waarom val je af van avocado?

De avocado zit vol met gezonde oliën, kalium, proteïne, ijzer, vitamine c, vitamine b6, foliumzuur en vele vezels. Al deze stoffen zorgen ervoor dat uw weerstand, uw voedingsstofopname en uw gezondheid verbeteren. Daarnaast zorgen deze stoffen ervoor dat uw spieren zich beter herstellen en ontwikkelen na zware fysieke inspanning. En hoe meer spieren, hoe meer calorieën u verbrandt, ook wanneer u stilzit. Door al deze effecten is de avocado dus uitermate geschikt om mee af te vallen. Verwacht echter niet dat u door het eten van avocado’s direct vele kilo’s kwijtraakt, alleen wanneer u het eten van avocado’s combineert met een ander dieet of gezonde levensstijl zal het u zeker ten goede komen.

In het kort: afvallen met avocado doe je dus door elke dag een klein beetje avocado te eten!

 

Waarom juist avocado dieet?

De avocado is een peervormige vrucht van ongeveer 30 cm lang die tot 2 kilo zwaar wordt. De kleur van de avocado loopt van groen tot donkerbruin. Wanneer de avocado rijp is, is hij aan de bruinige kant. Ook merkt u dat de avocado rijp is wanneer de schil makkelijk in te drukken is. Dit komt doordat het vruchtvlees heel zacht is wanneer de avocado rijp is. De avocado is een van de weinige vruchten die rijk is aan olie, dit is ook de hoofdreden dat u door de avocado kunt afvallen. In het binnenste van de avocado zit een grote pit, wanneer de avocado rijp is, kunt u deze pit er zonder kracht te hoeven zetten uithalen. De meeste avocado’s wereldwijd zijn afkomstig uit Mexico.

Hoeveel avocado's per week?

Wanneer u optimaal wilt profiteren van het gezonde effect van de avocado dient u 3 avocado’s per week te eten. Eet deze avocado’s dan gespreid over de week. Meer avocado’s mag natuurlijk wilt ook, alleen wanneer u door middel van de avocado af wil vallen, is 3 per week voldoende. De avocado kunt u gewoon rauw eten.

Combineer het avocado dieet met de andere tips voor afvallen die op deze website staan voor optimale resultaten!

positieve eigenschappen van avocado

 • – AVOCADO VERTRAAGT HET VEROUDERINGSPROCES

Uit een recent Mexicaans onderzoek is gekomen dat avocado’s het verouderingsproces vertragen. Dit komt doordat ze het delen van bepaalde cellen vertragen. Bedenk hierbij wel dat dit een Mexicaans onderzoek is, en dat Mexico wereldwijd de grootste exporteur van avocado’s is. Dus neem dit onderzoek met een korreltje zout. Dat u door de avocado afvallen, kunt, is duidelijk. Maar of het daadwerkelijk het verouderingsproces tegengaat, is nog niet zeker. Dat zal onderzoek de komende jaren aantonen.

 • – AVOCADO VERLAAGT DE BLOEDDRUK

Door de hoge hoeveelheden kalium die in de avocado zitten, verlaagt het wekelijks eten van avocado je bloeddruk en het foliumzuur is goed voor het gezond houden van je hart. En door lagere bloeddruk heeft u weer minder stress, en door minder stress wordt uw eten beter weer verteerd, daardoor valt u indirect weer af door de avocado.

 • – AVOCADO IS GOED VOOR DE HUID

De stoffen in de avocado zorgen ervoor de uw huid strak, glimmend en jong blijft. Daarom kunt u in cosmeticawinkels vele avocado maskers en crèmes kopen. U kunt deze crème ook gemakkelijk zelf maken door een avocado te fijn te stampen en te mengen met 0,2l yoghurt. Breng dit mengsel vervolgens aan op huid en laat het 20 minuten inwerken.

 • – AVOCADO’S ZIJN GOED VOOR HET ONGEBOREN KIND

Tijdens de zwangerschap wordt het aangeraden om wekelijks avocado’s te eten. Dit komt omdat avocado’s een hoge hoeveelheid foliumzuur bevatten, en dit zuur verkleint de kans dat uw kind tijdens de geboorte en later in zijn leven afwijkingen krijgt.

 • – GUACAMOLE

De algemeen bekende avocadosaus, ontzettend lekker, en ontzettend makkelijk te maken. Lekker voor op stokbrood tijdens de borrel, als saus op de tortilla en natuurlijk als dip bij de chips. Let er wel op, als u wilt afvallen door de avocado, moet u door bij het maken van deze saus magere mayonaise gebruiken.

 • – DOOR DE SALADE

In vrijwel iedere salade is het heerlijk om wat stukken gesneden avocado erdoorheen te doen. Hierdoor ziet de salade er mooier uit en de avocado voegt veel smaak toe aan de salade. Let er hierbij wel goed op dat de avocado goed rijp is.

 • – AVOCADO SPECIAAL

Een lekkere manier om een avocado als snack op tafel te zetten. Snij de avocado in kleine stukjes en doe deze in een bak. Giet er vervolgens flink wat olijfolie overheen en strooi witte peper en grof zeezout over de avocado. Serveer het vervolgens in een mooie schaal. Het ziet er bijzonder uit en smaakt ook nog eens heerlijk.

 • – AVOCADO DOOR DE PASTA

Doe een keer wat stukken avocado door de saus van de pasta die u aan het maken bent. U zult zien dat de smaak van de avocado bijna altijd perfect aansluit bij de rest van de pasta. Vandaar dat dit in het zuiden van Italië ook veel wordt gedaan. Pas natuurlijk wel op, pasta is een echte dik maker, en wanneer u wilt afvallen met avocado, schiet dat natuurlijk niet echt op.

avocado afvallen

de avocado als hulpmiddel

https://www.echt-afvallen.nl/voeding/Begrijp wel dat u wanneer u start met het wekelijks eten van 3 avocado’s niet meteen vele kilo’s kwijt zal raken. De avocado is een goed hulpmiddel om uw levensstijl gezonder te maken. Een hulpmiddel dat het proces van afvallen zal versnellen wanneer u daarnaast een dieet volgt of veel sport. Wij raden u dan ook van harte aan om wanneer u wilt afvallen om te beginnen met het eten van avocado’s. Verwacht alleen geen wonderen van deze vrucht.

Waar koop ik avocado's?

Avocado’s zijn tegenwoordig in vrijwel elke supermarkt en bij iedere groenteboer te koop. Het enige nadeel aan avocado’s is dat ze aan de prijzige kant zijn. Wanneer u het geld kunt missen raden wij u aan biologische avocado’s te kopen, zo niet, de niet biologische avocado is nog steeds ontzettend gezond. En door de avocado afvallen, zult u altijd doen, of deze nou biologisch is of niet. Kijk ook altijd even naar de kleur en de hardheid van de avocado wanneer u er een uitzoekt in de supermarkt. Hoe groener en harder de avocado, hoe langer deze nog moet rijpen.

Conclusie

De avocado is een van de gezondste vruchten ter wereld, die uitstekend is om u te helpen met afvallen. U valt af door de avocado doordat deze vele gezonde vitaminen mineralen en andere stoffen bevat die uw weerstand, voedingsstofopname en gezondheid verhogen. En uw spieren ontwikkelen zich beter wanneer u geregeld avocado eet. Wanneer u dit effect wilt bereiken, moet u ervoor zorgen dat u 3 avocado’s per week consumeert. Naast het afvallen heeft de avocado nog vele andere positieve effecten. Zo is de avocado goed voor de huid, vertraagt deze (misschien) het proces van ouder worden, is deze goed voor uw ongeboren kind en verlaagt hij de bloeddruk. De avocado is een heerlijke vrucht, die u op vele lekker manieren kunt bereiden, zoals hierboven te lezen. Maar onthoud wel dat de avocado een hulpmiddel is, en dat u niet door alleen het eten van de avocado direct af zult vallen.

Dit was het artikel afvallen avocado, voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij het team van echt-afvallen.

1 thought on “Afvallen avocado”

 1. Anneke Stal says:

  Ik heb gehoord dat er advocado olie is die je in kunt nemen.Welke is dan het beste en waar koop ik die.
  Ik heb al een dieet maar het afvallen gaat langzaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *