Acht glazen water of niet?

Hoeveel Water Drinken bij het Afvallen?

Acht glazen water per dag moeten drinken? Een leugen. Je hebt inderdaad twee liter water per dag nodig, maar veruit het meeste hiervan zit al in je dagelijkse voeding. Benieuwd hoe u met behulp van water drinken wél kunt afvallen? Lees het hier.

Waarom water?


U hoeft zich dus zeker geen zorgen te maken dat u niet genoeg vocht binnenkrijgt. Veel van de “acht glazen per dag hype” is veroorzaakt door de lobby’s van mineraalwater bedrijven. Hoewel het niet ongezond is om minder dan twee liter water per dag te drinken, kan het u wel helpen met het afvallen. Bedenkt u eens: Hoeveel frisdrank drinkt u per dag? Waarschijnlijk te veel. De meeste mensen in Nederlands drinken namelijk een ongezonde hoeveelheid frisdrank (waarom frisdrank slecht voor u is). Het vervangen van frisdrank door water is niet eenvoudig. Want wees eerlijk, als u dorst heeft wilt u iets lekkers drinken, niet een glaasje water. Toch is er een manier om ervoor te zorgen dat u geen frisdrank meer hoéft.

Hoeveel water drinken?

De methode van acht glazen per dag kan u hierbij helpen. Dat het goed is acht glazen per dag te drinken is waar, maar niet omdat uw lichaam het nodig heeft, maar om een heel andere reden. Het drinken van frisdrank wordt in grote mate bevorderd door uw dorst. Als u steeds, voordat u dorst krijgt, een glaasje water neemt, wordt de frisdrank overbodig. Op deze manier wordt u niet alleen slanker, maar bespaart u ook veel geld per maand aan frisdrank! Daarnaast heeft uw lichaam water nodig om de vetverbranding op gang te houden. Om af te vallen is water dus van groot belang. Ook kan water ervoor zorgen dat u minder honger honger heeft. Als u veel water drinkt, zit uw maag voller. U zal daardoor minder snel iets eten. Dat zorgt ervoor dat u makkelijker afvalt.Kortom, drink acht glazen water per dag om de dorst te lijf te gaan. Koop geen frisdrank meer, zodat u niet de verleiding hoeft te weerstaan. Een water glaasje kan uw hele dag veranderen. Als u niet van water houdt, kunt u water ook opleuken met citroensap er doorheen. Qua voedingsstoffen is het hetzelfde, maar dan net wat lekkerder. Lees hier meer over afvallen met citroensap.
 

Water stilt de honger

Sommige mensen weten dat het niet nodig om zo veel water te drinken. Toch blijven zij dit doen, omdat ze er minder honger door krijgen. Door veel water te drinken kunt u op die manier makkelijk afvallen. Als het u puur gaat om af te vallen, kunt u dus best veel water drinken. Als u dit leest omdat u benieuwd bent over de fabel van het water drinken, stop er dan maar mee. Het kost een hoop moeite om er zoveel van te blijven drinken, en voor sommigen ook een hoop geld. Om maar te zwijgen over de nachtelijke uitstapjes naar het toilet die men krijgt van een overvloed aan water drinken…

 

Met of zonder koolzuur?

Veel mensen drinken Spa, of ander (licht) bruisend water. Natuurlijk, het is nog steeds water, maar het is maar de vraag of het even gezond is als het “normale” kraanwater. Bijna alle mineraalwaterfabrikanten verkopern zowel bruisend- als niet-bruisend water. Met de versie die niet bruist is natuurlijk niets mis. Wat u zich wel moet afvragen, is hoeveel zin het heeft om dit soort water te kopen. Wij Nederlanders hebben het geluk dat er heel veel grondwater is in Nederland. Het kraanwater hier is dus heel “vers”. In veel zuidelijke Europese landen moet men oppassen met het drinken van kraanwater. Hier is het water uit de kraan vaak net zo schoon als dat uit de supermarkt. Het is dus in principe niet nodig dit te kopen.

Aan de andere kant krijgt u het in de winkel in een flesje. Als u werkt, of gaat sporten, is dat natuurlijk handig. Bedenk wel dat het 400euro per jaar kost om elke dag een flesje water te kopen. Bizar duur, dus niet verstandig om het elke dag te kopen. Wat u beter kunt doen is ongeveer eens in de maand een flesje te kopen, en dat dat een maand lang bij te vullen. Doe dat niet veel langer dan een maand, tenzij u het grondig, met kokend water, schoonmaakt. Op de langere termijn kunnen er hele populaties aan bacterien in te wonen komen. In principe zijn dat meestal geen kwaadaardige bacterien, maar u proeft het wel, en dat is niet prettig natuurlijk.

Een ander argument is dat bruisend water slecht is voor de tanden. Als u de hele dag door uit zo’n flesje aan het drinken bent, komen uw tanden de hele dag in aanraking met koolzuur. Dat is niet verstandig, het glazuur wordt er veel zwakker van. U kunt beter in een keer alles opdrinken als u zo nodig de bruisende variant wil. Als u net bruisend water heeft gedronken kunt u ook beter oppassen met het eten van “harde dingen”. Koolzuur maakt he glazuur op de tanden namelijk zacht. Als u dan bijvoorbeeld een bakje cruesli eet, wordt er een deel van het glazuur weggemalen. Niet echt wenselijk natuurlijk.

Vocht in voedsel

In alle soorten voedsel, behalve sommige ruwe producten zoals meel, zit water. Dat zorgt ervoor dat u een heel groot deel van uw dagelijkse behoefte aan vocht al binnenkrijgt door te eten. Dat geldt natuurlijk alleen als u een gezond eetpatroon heeft. Het is daarom meestal niet nodig die hoeveelheid aan te vullen met meerdere glazen water tussendoor. Hoe kan het dat een mens zo veel nodig zou hebben, als dat in het verleden zeker niet mogelijk was geweest? Zeker vroeger, at men meer levensmiddelen die een grote hoeveelheid vocht bevatten, dus was er simpelweg minder water nodig. In de Middeleeuwen dronk met bijna geen water, maar vooral bier. Als dat echt zo ongezond was, waren wij er nu niet geweest, nietwaar.

Water combineren met een dieet

Veel mensen vinden het gewoon lekker om veel water te drinken. En toegegeven, het geeft een schoon gevoel. Het is daarom heel goed mogelijk om het drinken van water te combineren met een reinigend dieet. Denk aan het eerder genoemde citroensap dieet, of een ander dieet op deze website. Door deze te combineren reinigt u niet alleen met het dieet, maar ook met het water. Een verstandige keus natuurlijk.

Meer over afvallen met water drinken kunt u hier le zen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *