AFVALLEN MET THYRAX

Thyrax afvallen: hoe werkt dat? Thyrax wordt normaal gesproken genomen door mensen met een traag werkende schildklier. U vraagt zich misschien af wat de voor- en nadelen zijn. Of het gezond is, of juist niet. Hier vindt u antwoorden op al dit soort vragen.

 

gezond afvallen

Waarom val je af van thyrax?

Door het slikken van dit medicijn bevordert u dus de groei en de stofwisseling. Beide processen kosten enorm veel energie van het lichaam. Groeien vergt veel calorieën, waardoor u meer zou kunnen eten, zonder dat het omgezet zou worden in vet. Een verhoogde stofwisseling zorgt ervoor dat eten sneller verbrand wordt. Hoe hoger de stofwisseling, hoe meer u zou kunnen eten zonder dat het opgeslagen wordt als vet. Het komt er dus op neer, dat wanneer u dit medicijn gebruikt, u meer kunt eten zonder dat u er dik van wordt. Klinkt fantastisch natuurlijk. Maar uiteraard zit er een addertje onder het gras.

Wat is thyrax?

Thyrax is een medicijn dat wordt voorgeschreven bij defecten in de schildklier. Veel mensen die een te trage schildklier hebben, krijgen het voorgeschreven. Bij de meeste aandoeningen aan de schildklier, is er een tekort aan het schildklier hormoon. Thyrax zorgt ervoor dat er meer schildklierhormoon geproduceerd wordt. Pas na tien dagen zal u iets merken van het gebruik van dit medicijn, tot die tijd is het belangrijk niet meer te gaan slikken dan voorgeschreven.
Thyrax is natuurlijk bedoelt voor mensen die daadwerkelijk iets hebben aan de schildklier. Desondanks zijn er mensen die het medicijn gebruiken omdat ze denken dat ze hiervan afvallen. Vaak wordt er niet nagedacht over de gevolgen hiervan. Hier leest u of dit verstandig is of niet, en waarop u uw beslissing moet baseren. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om de werking van de schildklier te begrijpen. Daarom eerst een kopje over de schildklier.

Hoe werkt de schildklier?

De belangrijkste taak van de schildklier is de productie van het schildklierhormoon. Dit hormoon heeft een aantal effecten. Allereerst beïnvloed het de stofwisseling. Hoe hoger het niveau van schildklierhormonen, hoe sneller de stofwisseling werkt. Daarnaast beïnvloedt dit hormoon de groei. Ook hier geldt: hoe hoger het niveau, hoe meer de groei gestimuleerd wordt. Mensen die thyrax gebruiken, stimuleren dus de stofwisseling en de groei.

goed afvallen

Thyrax afvallen? waarom val je er van af?

Door het slikken van dit medicijn bevordert u dus de groei en de stofwisseling. Beide processen kosten enorm veel energie van het lichaam. Groeien vergt veel calorieën, waardoor u meer zou kunnen eten, zonder dat het omgezet zou worden in vet. Een verhoogde stofwisseling zorgt ervoor dat eten sneller verbrand wordt. Hoe hoger de stofwisseling, hoe meer u zou kunnen eten zonder dat het opgeslagen wordt als vet. Het komt er dus op neer, dat wanneer u dit medicijn gebruikt, u meer kunt eten zonder dat u er dik van wordt. Klinkt fantastisch natuurlijk. Maar uiteraard zit er een addertje onder het gras.

thorax afvallen

Thyrax: aan te raden of niet?

De reden dat thyrax een medicijn in, is omdat het van invloed is op de werking van het lichaam. Door het te slikken, verandert u de natuurlijke processen in het lichaam. Dit is per definitie niet aan te raden, tenzij het nodig is. Als u een trage schildklier heeft, moet u het uiteraard wel slikken, anders is het beter van niet. Daarnaast heeft thyrax een aantal schadelijke gevolgen. In onderstaand kopje leest u waarom het zo onverstandig is om het te gebruiken bij het afvallen.

Gevolgen van thyrax

Als de schildklier normale hoeveelheden schildklierhormoon produceert, is het slikken van thyrax dus onnodig. De gevolgen hiervan, zijn dat er een overschot is aan schildklierhormoon. Als reactie hierop, zal de schildklier minder hormonen aan gaan maken. Als u het voor langere termijn slikt, wordt de schildklier zelfs “lui”. Hij zal op de duur zelfs niet goed meer in staat zijn om voldoende hormoon aan te maken. Thyrax afvallen is daarom niet makkelijk.

Conclusie

Het is dus wel duidelijk dat het niet verstandig is om te proberen met thyrax af te vallen. Gebruik het alleen wanneer het wordt voorgeschreven door een arts, anders niet. Het heeft zeer schadelijke gevolgen voor de schildklier, en dus voor de werking van het lichaam, Er zijn vele andere manieren om makkelijk af te vallen, die het lichaam niet beschadigen. Als u te lui bent om te bewegen, is het een aanrader om wat de veranderen aan uw dagelijkse voeding. Probeer bijvoorbeeld dagelijks appelazijn aan uw dieet toe te voegen. Op die manier valt u zonder het te merken enorm veel af.

Meer over de schildklier

Zoals eerder beschreven, is de schildklier een belangrijk orgaan. Sterker nog, zonder de schildklier kan een mens niet leven. Een verrassende één op de tien mensen krijgt in hun leven te maken met problemen rondom de schildklier. Meestal wordt dit veroorzaakt door een tekort van jodium in het voedsel. Jodium wordt vooral uit zeedieren en zeevruchten gehaald. Praktisch iedereen die hier een tekort aan heeft, woont in een ontwikkelingsland. U als Nederlander hoeft zich hier dan ook geen zorgen over te maken. Desalniettemin is het natuurlijk nooit verkeerd om er op te letten dat u hier voldoende van binnen krijgt.

Genoeg jodium binnenkrijgen

Een volwassen persoon moet dagelijks 150 microgram jodium binnenkrijgen. Een heel kleine hoeveelheid, maar wel van groot belang voor de schildklier. Als u niet genoeg jodium eet, heeft de schildklier minder jodium om zijn hormonen van aan te maken en loopt u risico op een traag werkende schildklier.
In de meeste goed ontwikkelde landen (waaronder Nederland) wordt jodium standaard toegevoegd aan het brood dat we kopen in de supermarkt of de bakker. Als u normaal eet krijg u dus bijna automatisch genoeg jodium binnen.

Traag werkende schildklier

In de westerse wereld wordt een te trage schildklier dus door iets anders veroorzaakt. In veel gevallen is dat een auto-immuunziekte. Dit is een ziekte die ervoor zorgt dat uw lichaam een deel van eigen lichaam niet herkent als zichzelf. Gevolg hiervan is dat het lichaam dit zal gaan bestrijden.
In het geval van een te traag werkende schildklier is dat meestal de ziekte hypotyroïdie. Het lichaam zal de eigen schildklier gaan bestrijden, de schildklier zal gaan ontsteken en als gevolg hiervan zit u met te weinig hormonen van de schildklier. Deze ziekte komt meer tussen de tien en twintig keer zo vaak voor bij vrouwen dan bij mannen. Vrouwen extra goed opletten dus!