AFVALLEN MET BLACK LATTE: FEIT OF FABEL?

De makers van de black latte koffie die hiernaast staat afgebeeld beweren dat je zonder moeite kan afvallen door dit drankje elke dag te drinken. 

Maar is dit echt zo? Is het een wonderproduct of word je lekker gemaakt met halve waarheden? 

koffie met melk latte

Wetenschappers twijfelen over black latte

In een interview van de avrotros stelt Renger Witkamp dat een groot deel van de beweringen wetenschappelijk niet lijkt te kloppen. Meneer Witkamp baseert dit op de ingrediënten die in black latte zitten. Zo ziet hij dat er rivella aan black latte wordt toegevoegd. 

Het feit dat er rivella in zit betekent niet dat je er per definitie niet van kan afvallen. Maar het maakt de beweringen wel extra twijfelachtig, want rivella zelf heeft niet de bijwerkingen die aan black latte worden toegeschreven. 

Volgens de verkopers zou de black latte in een paar weken tot extreem gewichtsverlies leiden. Daarnaast doen ze een aantal bizarre beloftes over de positieve werking van black latte. Het lijken slappe verkooppraatjes. Bijvoorbeeld dat “iedereen in een paar weken van je zal houden”. 

Wat is black latte?

Black latte is natuurlijk een koffie soort, vandaar latte in de naam. Het verschil tussen een black latte en een normale latte is dat er “charcoal” aan is toegevoegd. Charcoal is recentelijk een echte hype geworden. Het wordt aan allerlei producten toegevoegd: van black latte tot aan black toothpaste, met alles daar tussenin. Als je niet gelooft in de werking van charcoal, zijn de effecten dus vergelijkbaar met een normaal kopje koffie. En die heeft wel positieve werkingen bij het afvallen. Uit eerdere artikelen bleek namelijk al dat afvallen met koffie kan werken!

avocado afvallen

Voordelen van black latte

Het is dus niet helemaal duidelijk in hoeverre je echt kan afvallen door black latte te drinken. Toch zijn er wel wat voordelen bij te bedenken. Want of black latte nou veel of weinig effecten heeft, de kans is groot dat het op zijn minst een heel klein beetje helpt. En het drinken van een kopje koffie kost natuurlijk bijna geen moeite. Dus ook al zou het bijna niet helpen, door het drinken van black latte kan het prima zo zijn dat je in ieder geval wat extra calorieën verbrand. En zeg nou zelf, elk beetje helpt toch?

snel afvallen

Nadelen van black latte

De effecten van black latte worden hoogstwaarschijnlijk een beetje overdreven. Maar dat betekent niet dat het gevaarlijk of ongezond is. In het ergste geval helpt het minder bij het afvallen dan je had gehoopt. In dat geval is het eigenlijk vooral een nadeel voor je portemonnee. Black latte is namelijk niet bepaald goedkoop. Er zijn dus manieren waarop je voor het zelfde geld meer kan afvallen. Of zelfs helemaal gratis afvallen. Een gezonde voeding met voldoende beweging is de beste manier om af te vallen. Maar dan zonder dat je dingen ervoor hoeft te kopen!