Honing en Kaneel

Honing en Kaneel Afvallen

Zoals je waarschijnlijk al een keer hebt gehoord is de combinatie van honing en kaneel uitermate goed voor je gezondheid en om gewicht te verliezen. Wij zullen je in onderstaand artikel uitleggen waarom deze combinatie zo goed voor je is, en de tips en tricks geven hoe je honing en kaneel het beste kunt gebruiken.

honing afvallen

Honing gezond

Honing staat al duizenden jaren bekend als een geneesmiddel. Heb je last van keelpijn, neem dan een hapje honing. Deze wijsheid is inmiddels in ieder Nederlands huishouden bekend. Vroeger daarentegen werd honing ook gebruikt als wondenzalf. Hoe komt het nou dat honing zo’n gezonde en helende werking heeft?

In honing zit stuifmeel. Stuifmeel heeft vele positieve effecten op het menselijk lichaam, waarvan de belangrijkste allergie verlichting is.

Natuurlijke honing bevat propolis, een stof die bijen gebruiken voor het bouwen van hun huizen. Propolis bevat antioxidant en antimicrobiële waardoor het, het menselijk immuunsysteem verbetert. Daarnaast vermoeden wetenschappers dat het eigenschappen heeft die kanker tegengaan. Dit is echter nog niet bewezen.

Verder is het grappig om waar te nemen dat honing, wanneer goed opgeslagen, het enige voedsel is dat niet bederft. Dit geeft weer aan wat een gezond product honing is.

honing afvallen

Kaneel gezond

Kaneel is een bekend specerij. Zijn authentieke smaak is heerlijk bij vele gerechten. Kaneel komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika, daar staat het bekend als Canella, wat stokje betekent. Kaneel wordt gewonnen uit de binnenkant van de kaneelboom Naast dat kaneel lekker is, is het uitermate gezond. Kaneel bevat vele gezonde bijwerkingen. Zo staat kaneel erom bekend dat het, het cholesterol gehalte in je bloed verlaagt. Daarnaast heeft het nog vele positieve bijwerkingen in de combinatie van honing en kaneel. Deze zullen wij verder in dit artikel bespreken.

Ook voor kaneel geldt, alles is gezond, maar met mate. Als je honing en kaneel gaat mengen hoef je er dus niet extreem veel in te doen om met succes te kunnen afvallen. 

Honing en kaneel is gezond, maar tot op zekere hoogte. Doe gewoon een snufje kaneel in je honing voor die extra kick, zonder het te overdrijven. 

kaneel afvallen

Hoe gebruik je honing en kaneel

Het is natuurlijk belangrijk dat je voldoende honing en kaneel binnenkrijgt wil je de vruchten plukken van alle effectieve effecten. Er zijn meerdere manieren hoe je de wonderbaarlijke combinatie kunt innemen, hieronder de beste daarvan op een rij:

Maak een mengsel van honing en kaneel en smeer dit op brood. Wanneer je nu bijvoorbeeld vaak jam eet, is dit een makkelijke vervanger. Gebruik voor de hoeveelheid honing voor 2 boterhammen ongeveer een halve theelepel aan kaneel.

Neem een glas warm water en laat dit 3 minuten afkoelen. Doe er daarna een eetlepel thee en 2 theelepels kaneel in. Roer het door en wanneer alles is opgelost, kan je het opdrinken.

Vul een kom met magere yoghurt. Doe hier vervolgens een goede scheut honing en een theelepel kaneel doorheen. Naast dat dit een recept voor een overheerlijke yoghurt is, zorgt dit ervoor dat je dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgt. Let er wel op dat je magere yoghurt gebruikt. Dit is de enige acceptabele yoghurt wanneer je wilt afvallen. Andere soorten yoghurt bevatten te veel vet.

honing kaneel ontbijt

Positieve bijwerkingen van honing en kaneel afvallen

Er is een grote lijst met kwalen die een combinatie van honing en kaneel tegengaat. Wij hebben de belangrijkste hieronder met uitleg uiteen gezet.

Hartkwalen

De combinatie verlaagt de hoeveelheid cholesterol in je arteriën. Dit verlaagt de kans op een hartaanval aanzienlijk. Ook wanneer je al een keer hebt gehad, verlaagt dit de kans om vervolgens nog een hartaanval te krijgen.

Blaasinfecties

Doordat het cholesterol gehalte in het bloed daalt, neemt hierdoor ook de kans op blaasinfecties af. Ook wanneer een blaasinfectie opspeelt is het raadzaam om honing en kaneel in te nemen.

 

honing kaneel gezond afvallen

VERKOUDHEID

Zoals algemeen bekend is, werkt een lepeltje honing perfect tegen verkoudheid. Ook gaat het een chronische hoest tegen. Zorg ervoor dat je het lepeltje altijd aan het begin van de dag inneemt. Dit zorgt ervoor dat je keel de rest van de dag open gaat.

MAAGKLACHTEN

Honing met kaneel gaat maagklachten tegen. Dus heb je vaak last van je maag, of regelmatig zelfs maagzweren, neem dan dagelijks een hapje honing. Je zult zien dat je maag in 2 weken aanzienlijk meer tot rust is gekomen.

Let daarnaast bij maagklachten op je eet en drinkpatroon. De grootste veroorzakers van brandend maagzuur zijn koffie, alcohol, sigaretten, vet eten, pittig eten, en jus d’ orange. Als je veel van deze producten nuttigt. Zorg er dan voor dat je, je inname patroon wijzigt.

IMMUUNSYSTEEM

Het mengsel van honing en kaneel versterkt de aanwezigheid van witte bloedlichaampjes in je lichaam. Dit versterkt je immuunsysteem wat weer leidt tot een kleinere kans op ziektes. Ziekte leidt tot gewicht van spierverlies. Spieren zijn de grootste calorie en vetverbrander in je lichaam. Minder spieren betekent dus meer overgewicht. Ook daarom zorgt een beter immuunsysteem ervoor dat je meer afvalt.

honing afvallen
gezond afvallen

Een goedkoop en makkelijk dieet

De meeste diëten vereisen een hoge inspanningsgraad van de deelnemer. Het honing en kaneel afvallen is een dieet met een extreem lage inspanningsgrens. Het enige waarvoor je hoeft te zorgen is dat je dagelijks een mengsel van honing en kaneel binnenkrijgt. Omdat dit zo’n gezond mengsel is, zal je aan je eigen fitheid binnen 2 a 3 weken de verandering merken.

Combineer het dieet met een gezonder leven

Het innemen van honing en kaneel is de eerste stap, maar verwacht er natuurlijk geen wonderen van. De truc is om de dagelijkse inname te combineren met een gezonder leven. Deze effecten hebben dan een synergetisch effect. Ze versterken elkaar. Het proces van afvallen zal daarom exponentieel sneller gaan.

Met een gezonde levensstijl bedoelen wij minimaal 3 keer in de week sporten, dagelijks groente en fruit, vet eten links laten staan en bovenal stoppen met het nuttigen van frisdrank. Hoe meer gezond eten je eet, hoe lekkerder gezond eten wordt.

Geen honing voor baby’s onder de 12 maanden

Voor een baby onder de 12 maanden oud kan honing een ongezonde werking hebben. Geef hem of haar dit dan ook niet. Dat betekent dat honing en kaneel afvallen voor kleine kinderen niet toegestaan moet worden!

Haal verse honing bij een imker

Het allermooiste is natuurlijk wanneer je verse honing kan halen bij een imker bij jou in de buurt. Sinds honing niet bederft kan je meteen groots inslaan. Je zult zien dat het nog net iets lekkerder smaakt dan honing uit de supermarkt.

Dit was het artikel honing en kaneel. Voor vragen en tips kan je altijd bij de reacties terecht.