Dikke Mannen Verdienen Meer

Dikke Mannen Verdienen MeerEen grootschalig Duits en Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat het loont om te zwaar te zijn. Althans, voor mannen. Bij vrouwen andersom: dikke vrouwen verdienen juist minder dan slanke vrouwen.

overgewicht-salaris

Het lijkt er dus op dat dikke mannen als succesvol gezien worden, net als slanke vrouwen. Slanke mannen en dikke vrouwen worden eerder als onsuccesvol gezien.

En dat terwijl altijd werd aangenomen dat overgewicht en salaris een negatieve relatie hadden. Hoe kan het dit?

Dunne vrouwen worden aantrekkelijker gevonden, waardoor ze makkelijker in bepaalde posities komen en een hoger salaris kunnen krijgen.Van succesvolle mannen wordt verwacht dat ze achter een bureau zitten. Daarom wordt het van hen geaccepteerd als ze wat zwaarder zijn.

Vrouwen Accepteren Een Dikkere Man

Uit onderzoek van de Spaanse econome Sonia Orrefice bleek dat vrouwen het niet erg vinden als hun man te dik is, zolang hij een hoog salaris heeft.

Elke verhoging van 10% van het BMI wordt gecompenseerd met een loonsverhoging van 3%. Ze vergeleek hiervoor het BMI en salaris van een grote groep Amerikanen.
Overgewicht wordt dus geaccepteerd door vrouwen, zolang het verschil in salaris maar groot genoeg is. Verassend, of toch niet?

Laat in een reactie achter wat jij hiervan vindt!

3 thoughts on “Dikke Mannen Verdienen Meer”

 1. Maarten Hoogebroek says:

  Ha, goed nieuws! Ik denk dat ik een goede carrière tegemoet ga 🙂

 2. Inez de Groot says:

  Ik weet eerlijk gezegd niet of dit klopt…. Ongeveer de helft van de mensen is te dik, zou dan de helft van de mensen meer verdienen??

  1. Peter says:

   Het kan toch dat die groep gemiddeld meer verdient?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *