honing kaneel ontbijt

Noten afvallen

Neem noten op in je dieetNoten zijn producten rechtstreeks uit de natuur, boordevol vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Dit maakt noten zeer geschikt om mee af te vallen. Hieronder zullen wij u uitgebreid uitleggen hoe u het beste kunt afvallen met behulp van noten.

Het nut van noten


Afvallen met noten is mogelijk doordat noten een perfecte hongerstiller zijn. Wanneer u zich aan een dieet probeert te houden of überhaupt niet te veel wilt snacken, is het u aangeraden om een klein handje noten te eten. Dit stilt namelijk vrijwel direct de honger en is ook nog eens goed voor u.
Hoe val je af met noten?
Wanneer u met noten wilt afvallen, wordt aangeraden drie eetlepels noten per dag te eten. U dient deze noten te eten, wanneer u flinke trek heeft of een vreetkick voelt opkomen. Dit stilt dan namelijk ten eerste meteen uw honger, waardoor u minder eet dan dat u anders had gedaan. Ten tweede krijgt u de gezonde effecten die noten op uw lichaam en huid heeft pas echt goed mee op het moment dat u drie eetlepels noten per dag eet. Het is wel belangrijk welke noten u eet, onderaan dit artikel kunt u lezen welke noten u wel en niet dient te eten.

Waarom zijn noten gezond?

Noten zitten vol met onverzadigde vetten, in tegenstelling tot verzadigde vetten, zijn onverzadigde vetten ontzettend goed voor u, aangezien ze het cholesterol gehalte in uw lichaam verlagen. Verder zijn in noten volop vitamine B, vitamine E en ijzer aanwezig. Dit maakt noten tot de perfecte vleesvervanger, alle goede stoffen van vlees zijn namelijk aanwezig en alle slechte stoffen zijn afwezig.

Noten maken de huid mooier

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die dagelijks een portie noten eten, een mooiere, gezondere huid hebben dan mensen die dit niet doen. Dit komt door de gezonde vetten en de mineralen die in noten zitten. En wanneer u probeert af te vallen, is het natuurlijk altijd prettig als u ook een mooie huid heeft.

Noten verlagen de kans op hart en vaatziekten.

Doordat noten het cholesterol gehalte in het lichaam verlagen door de grote hoeveelheid onverzadigde vetten die in de meeste noten aanwezig zijn, verlaagt dit de kans op hart en vaatziekten, waardoor u door het eten van noten niet alleen afvalt, maar ook nog eens de kans op langer leven vergroot. Verder is uit onderzoek gebleken dat mensen die dagelijks een handjevol noten eten een lagere bloeddruk hebben.

Welke noten moet je eten?

We hebben hier voor u de aller gezondste noten op een rijtje gezet:

Macadamia:

De Macadamia is de vetste der noten, maar vergis u niet, dit zijn allemaal gezonde vetten. Dus naast zijn alom geprezen smaak als delicatesse, is het ook nog een bom van vetten en vitaminen. Let er wel op dat u de Macadamia’s zo vers mogelijk eet. Op die manier haalt u het maximale uit de Macadamia.

Walnoot

De gezondste der noten, de walnoot. De walnoot heeft ruim twee keer meer antioxidanten dan de gemiddelde noot, het dagelijks eten van walnoten reduceert de kans op kanker dan ook faliekant. Wanneer u last heeft van proberen met de stofwisseling, is de walnoot ook ideaal voor u. Uit onderzoek is gebleken dat de walnoot de stofwisseling ontzetten goed op gang helpt. Dus wanneer u wilt afvallen met noten en uw gezondheid drastisch wilt verbeteren, raden wij u de walnoot ten zeerste aan.

Hazelnoot

 Wanneer u op zoek bent naar een geschikte vleesvervanger, dan moet u bij de Hazelnoot zijn. Qua stoffen en eiwitten die hij bevat, lijkt de Hazelnoot van alle noten  namelijk het meeste op vlees. Dus wanneer u probeert af te vallen door onder andere minder vlees te eten, maar wel nog voldoende eiwitten binnen wilt blijven krijgen, is de hazelnoot perfect voor u.

Amandel

Van alle noten bevat de amandel de meeste vitaminen. Dus wanneer u alle positieve effecten die noten opleveren, die hierboven genoemd staan wilt meekrijgen, dan is de walnoot het meest effectief om mee af te vallen.

Pecannoot

Uit onderzoek is gebleken dat de Pecannoot als geen ander, het Cholesterol gehalte en daarmee de bloeddruk verlaagt. Dus wanneer u naast het afvallen ook aan uw hart wilt denken, is de Pecannoot het meest geschikt.

Conclusie 

Wanneer u wilt afvallen, zijn noten ideaal. Kleine hoeveelheden stillen namelijk de honger al. Noten zitten vol met vitaminen en gezonde vetten waardoor u gezonder door het leven zal gaan. Noten reduceren de kans op hart en vaatziekten, aangezien ze het cholesterol gehalte in uw lichaam verminderen. En een leuk bijkomend effect van noten is het feit dat u er een mooiere huid van krijgt. Om goed af te vallen raden wij u drie eetlepels noten per dag aan. De noten waarmee u het beste mee af valt en daarnaast het gezondste effect op uw lichaam hebben zijn: De Macadamia, de Walnoot, de Hazelnoot, de Amandel en de Pecannoot.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *