Koolsoepdieet

De Beste Soep om Mee Af Te Vallen


KoolsoepJe zou het niet zeggen, maar als je het koolsoepdieet volgt, eet je vooral koolsoep. Er zijn een aantal redenen waarom dit dieet wel of niet zou kunnen werken. Hier leest u alles over de goede en slechte kanten van deze methode van afvallen!

Waar bestaat het dieet uit?


Het koolsoepdieet bestaat gelukkig niet alleen maar uit koolsoep. Groenten en fruit zijn ook onderdeel van het dieet, en zelfs vlees, vis en rijst komen af en toe aan bod. Veel diëten geven een aantal regels over wat wel en niet is toegestaan aan eten, waar u dan zelf invulling aan kan geven. Met dit dieet is dat anders. Per dag staat vast wat u wel en niet kunt eten. Aan de ene kant is dat handig, omdat u dan zelf niet na hoeft te denken over wat is toegestaan. Aan de andere kant kan het vervelend zijn omdat u niet altijd zelf kunt bepalen wat u eet. Bedenk voor uzelf wat u zoekt in een dieet. Als u het prettig vindt uw eigen invullen te geven aan uw maaltijden en tussendoortjes, is het koolsoepdieet misschien niet geschikt voor u. Maar als u het fijn vindt niet te hoeven nadenken, en u zich zorgen wil maken over de regels van het dieet, is dit echt een aanrader:


Bij dit dieet mag u onbeperkt soep eten, koolsoep. Daarnaast mag u zoveel groenten en fruit consumeren als u maar wil. Het is dus niet een crashdieet waarbij u veel te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. U kunt het invullen zoals u zelf wil. Als u in korte tijd veel wilt afvallen, kunt u ook vrijwel geen groente en fruit eten. Gaat u voor de wat langere termijn, kan dat ook. Dan eet u gewoon groente of fruit wanneer u honger heeft. Zelfs als u gigantische ladingen aan groente en fruit gaat eten tijdens het koolsoepdieet, is er niets aan de hand. Er zitten namelijk bijna geen vetten in groente fruit, waardoor u nauwelijks zal aankomen.

Hoe lang duurt het dieet?Het officiële koolsoepdieet duurt een week. Als u het langer volgt, kan het schadelijk zijn voor uw lichaam, omdat u van sommige voedingsstoffen niet genoeg binnen zal krijgen. Zoals we hierboven al noemden, hangt het er helemaal vanaf hoe u het zelf invult. Als u ervoor kiest om u precies aan de regels van het dieet te houden, klopt het dat het afgeraden wordt om het langer dan zeven dagen te volgen. Als u er echter voor kiest om het wat soepeler in te vullen, kan het geen kwaad om het wat langer te volgen. Luister naar uw lichaam. Probeer signalen van te ver gaan op te vangen, want er is niets zo vervelend als net iets te ver gaan in een dieet.

Fabeltjes over het koolsoepdieet

Er zijn altijd veel fabels die de ronde doen als er een nieuw dieet “bedacht” wordt. Het is belangrijk om altijd na te gaan wie er commerciële belangen hebben bij het aanprijzen van een dieet. De makers van het dieet willen natuurlijk graag dat mensen bepaalde verhalen rondom het dieet geloven. Voorbeelden van dat soort verhalen zijn dat het eten van koolsoep vet verbrandt, of dat koolsoep negatieve calorieën bevat. Dit is allemaal niet waar. Dit dieet is simpelweg een dieet waarbij u moet proberen om minder calorieën binnen te krijgen dan u verbrandt. Pas wanneer dit het geval is zal u afvallen. Geloof dus niet in fabeltjes over negatieve calorieën.

Valkuilen van koolsoep

Het koolsoepdieet heeft een aantal nadelen. Gelukkig is geen van die nadelen zo erg dat u er nadeel aan ondervindt.  Als u rekening houdt met nadelen en eventuele gevaren, kan er niets gebeuren, en zal ook u succes hebben.
Om te beginnen moet je oppassen dat je niet te veel zout binnenkrijgt. De meeste ingrediënten van koolsoep (zie hieronder) bevatten aardig wat zout. Door alleen maar koolsoep te eten, krijg je dus een overschot aan zout binnen. Van zout zal u dorst krijgen, dus gaat u nog meer koolsoep eten. Daarvan krijgt u weer meer dorst en loopt u het risico in een vicieuze cirkel terecht te komen. Houdt hier rekening mee door veel water of thee te drinken. Een aanrader is om het water te mengen met citroensap. Citroensap kan namelijk enorm helpen bij het afvallen. Lees snel meer over hoe u kunt afvallen met het citroendieet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u alleen maar citroensap gaat drinken, het idee is dat je het gebruikt als aanvulling op andere diëten.

Koolsoepdieet en alcohol

De combinatie van dit dieet en alcohol is niet slim. Hierboven is al uitgelegd waarom u moet oppassen voor het binnenkrijgen van te weinig vocht. Zoals u waarschijnlijk wel weet, onttrekt alcohol vocht aan het lichaam. Als u midden in een dieet met veel zout zit, is het dus niet verstandig drankjes te nuttigen die nog meer vocht onttrekken aan uw lichaam. Over het algemeen wordt het aangeraden om helemaal geen alcohol te drinken tijdens dit dieet. Het is dus het meest verstandig om u hier ook aan te houden. Als u stopt met het dieet, is het beter om nog 24 uur te wachten voor het eerste drankje.

Koolsoep recept

De basis van koolsoep is een groentebouillon. U kunt zo veel maken als u wil. Het is misschien makkelijker om in een keer een grote hoeveelheid te maken dan dat u elke dag opnieuw de hele soep moet bereiden. De hoeveelheden die we hieronder noemen zijn bedoeld voor ongeveer 2,5 liter water. Uiteraard is het heel goed mogelijk de hoeveelheden aan te passen. Of in verhouding, of op smaak.

  1. Halve kool
  2. Halve kilo bloemkool
  3. Halve kilo prei
  4. 4 Wortelen
  5. 4 Stengels selderij
  6. 3 Uien
  7. 3 Rode pepers
  8. 4 Tomaten
  9. 3 Tenen knoflook
  10. Kruiden naar smaak

Het is enorm simpel om de koolsoep te bereiden. Verwarm de bouillon tot deze zachtjes kookt. Snijd ondertussen alle groenten en voeg ze toe aan de soep. Voeg de gewenste kruiden toe, en geniet van deze heerlijke koolsoep!

Conclusie koolsoepdieet

Dit dieet is een echte aanrader voor mensen die zin om om van bepaalde gerechten onbeperkt te kunnen eten. Hoewel u moet oppassen met de hoeveelheid zout die u binnenkrijgt tijdens dit dieet, is het koolsoepdieet zeker niet gevaarlijk. Wij zouden zeggen, probeer het een keer uit. Bevalt het niet, is er niets aan de hand, want dan heeft u lekker gegeten en een nieuw soepgerecht op zak. Bevalt het wel, dan bent u niet alleen blij omdat het een leuk dieet, is maar bent u ook een aantal kilo afgevallen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *