Griekse Yoghurt

Is Griekse yoghurt gezond?

Griekse yoghurt en afvallen gaan goed samen omdat je er sneller vol van zit dan van normale yoghurt, je hoeft er dus minder van te enten. Ook is Griekse yoghurt gezonder dan gewone omdat er nauwelijks suiker in zit.

Waarom juist Griekse yoghurt?

Het bijzondere aan Griekse yoghurt is dat het vocht er uit gefilterd is. De yoghurt wordt daardoor romiger, dikker en dus vetter. Toch is Griekse yoghurt gezonder gewone yoghurt omdat er veel meer eiwitten in zitten.
Al die gezonde eigenschappen kunnen je enorm helpen bij het afvallen, als je er op een slimme manier gebruik van maakt. Hieronder leg ik in detail uit wat je allemaal moet weten om op een verstandige manier te vermageren met Griekse yoghurt.

Eiwitten in Griekse yoghurt

Ik noemde eerder al de goede eigenschap dat Griekse yoghurt eiwitten bevat, en je dus sneller vol zit. Afslanken lukt alleen als je meer calorieën verbrandt dan je binnen krijgt. Als je sneller vol zit, heb je minder behoefte aan meer calorieën en wordt afvallen dus makkelijker. Dat betekent natuurlijk niet dat je nu enorme hoeveelheden naar binnen moet gaan werken, want er zitten gewoon calorieën in. Hieronder heb ik op een rijtje gezet hoeveel er precies in zit.

Vetvrije Griekse yoghurt

Er zijn veel varianten op de markt. Niet alleen verschillende merken, maar ook verschillende percentages vet. De “normale” Griekse yoghurt bevat meestal ongeveer 10% vet. Als je bezig bent met afslanken kan je beter een variant van 0% of 2% vet kopen. Omdat de vetarme varianten minder lekker zijn, zou ik de yoghurt met 2% vet kopen. De A-merken hebben meestal een meer romige smaak, dus als je de variant met 0% vet koopt kan je het best wel voor een A-merk kiezen.

Calorieën in Griekse yoghurt

Ook in het aantal calorieën verschillen de soorten Griekse yoghurt. In de vetarme varianten zitten ongeveer twee keer zo weinig calorieën als in de normale. In “gewone” magere yoghurt zitten minder calorieën. Toch is Griekse yoghurt gezonder dan gewone, omdat het veel meer eiwitten bevat. Omdat je daardoor voller zit zal je later op de dag toch minder calorieën nodig hebben. Het verschil daartussen is groter dan het verschil in calorieën, waardoor afslanken alsnog makkelijker wordt!