Appeldieet

Snel afvallen met het appeldieet

Het appeldieet is een van de simpelste diëten die er zijn. Het houdt namelijk in dat je voor iedere maaltijd een appel eet. Dit vermindert de eetlust en bevordert de stoelgang. Er zijn 2 vereisten wanneer je het appeldieet wilt volgen. 1) koop appels 2) je vind appels lekker.

Maar je moet ook weten hoe afvallen met appels werkt. Hieronder lees je alles wat je moet weten over het appeldieet!

appel dieet

Hoe werkt het appeldieet?

Uit Flynn’s onderzoek is gebleken dat je hongergevoel wordt gereduceerd door het eten van een appel. Dit resulteert in het feit dat je minder voedsel binnenkrijgt. En een plus is natuurlijk twee, wanneer je minder eet val je af.

Zoals algemeen bekend is, zitten appels vol met mineralen en vitaminen. Wanneer je drie appels per dag eet, krijg je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid dan ook ruim binnen. Door deze inname zal je bloedsuikerspiegel tot een goede balans zal komen. Hoe beter je bloedsuikerspiegel in balans is, hoe minder je trek krijgt in vet en ongezond eten.

Het appeldieet brengt regelmaat in je eetpatroon aan. Als je het dieet goed volgt, eet je drie maaltijden per dag. Hoe regelmatiger je eet, hoe minder het lichaam van slag raakt. Hierdoor zal je voedsel beter verteren.

De schil van de appel zit vol met antioxidanten. Antioxidanten verhogen de weerstand waardoor je minder kans hebt om ziektes op te lopen. Hier halen wij graag een wereldberoemd Brits gezegde aan: ‘an Apple a day, keeps the doctor away.

Ook fruit werkt verslavend. Hoe meer je gezond eet, hoe meer trek je krijgt in gezonde dingen. Na zo’n vier weken appeldieet zal je merken dat je zin krijgt in gezonde snacks zoals fruit en groente.

appel afvallen

ontstaan van het appeldieet

Het dieet is bedacht door Tammi Flynn, een Amerikaanse voedselexpert. Mevrouw Flynn liet ruim 350 deelnemers 12 weken lang voor iedere maaltijd een appel eten. Het resultaat, iedere deelnemer was na de periode van 84 dagen meer dan 7 kilo afgevallen. Het dieet was een succes! Flynn heeft vervolgens meer onderzoek gedaan en een boek over het dieet uitgegeven. Tot vandaag de vallen duizenden mensen gemakkelijk af door middel van het appeldieet.

voor wie is het appeldieet

Dit is het mooie van het dieet, het is geschikt voor iedereen. Het is namelijk een dieet dat absoluut geen aanslag op de gezondheid is. Met het appeldieet val je namelijk heel verantwoordelijk af. Dus ook wanneer je kind aan overgewicht lijdt, kan je hem of haar prima op een appeldieet doen. Je hoeft je kind niet eens te vertellen dat hij op dieet moet, je geeft hem of haar simpelweg een appel voor iedere maaltijd. Anders zou het je kind alleen maar onzeker kunnen maken. Het appeldieet wordt voornamelijk gebruikt door volwassenen met een druk leven. Dit omdat je er je dagelijkse eetpatroon totaal niet voor hoeft om te gooien en je wel aanzienlijke resultaten boekt.
appels gezond

Afvallen met welke appels?

oe feller de schil van de appel, hoe meer antioxidanten de appel bevat. Zoals wij al eerder noemen zijn antioxidanten uitstekend om je weerstand te verbeteren. Het is dan ook cruciaal dat je de appel altijd met schil eet. Wat betreft de keuze van het soort appel, zoals we zeiden hoe feller hoe beter. Al zal je met iedere appel resultaat boeken. Er zijn tientallen soorten appels, vind daarom een appel waarvaan je de smaak kan je waarderen. Je gaat hem komende tijd namelijk vaak eten.
appeldieet

hoe lang duurt afvallen met appels?

In principe zit er geen einddatum aan het appeldieet. Het dieet heeft alleen maar positieve gevolgen voor je gewicht en gezondheid, daarom kan je het in principe de rest van je leven blijven volgen. Wij snappen dat je waarschijnlijk geen zin hebt om de rest van je leven dagelijks drie appels te eten, houdt daarom in ieder geval een minimum van twaalf weken aan.

Voordelen van het appeldieet

Het appeldieet is een van de makkelijkste diëten die er bestaat. Je hoeft slechts een minuscule wijziging aan te brengen in je dagelijks leven en dat is het kopen van appels.

Voor het appeldieet heb je weinig discipline nodig. Je hebt waarschijnlijk al andere diëten geprobeerd die te moeilijk waren om lang vol te houden. Hier zul je bij het dit dieet nooit last van hebben.

Je verliest niet alleen gewicht, je weerstand zal ook nog eens aanzienlijk omhoog gaan. En wie vind het nou niet fijn om minder vaak ziek te zijn?

Je verliest niet alleen gewicht, je weerstand zal ook nog eens aanzienlijk omhoog gaan. En wie vind het nou niet fijn om minder vaak ziek te zijn?
Het gewichtsverlies dat je terugkrijgt voor de moeite die je in het dieet moet stoppen is relatief enorm. Er zijn weinig diëten waarmee je zo makkelijk gewicht verliest als met het appeldieet.

Het dieet werkt. Veel diëten beloven je de wereld wat afvallen betreft, maar laten vervolgens te wensen over. Het appeldieet is niet voor niets een wereldwijd succes.
Je hoeft je eetpatroon niet aan te passen. Wij weten hoe vervelend het kan zijn om anders te moeten gaan eten. Ook is het niet fijn om aan andere mensen te moeten vertellen dat je op dieet bent en daarom graag iets anders wilt eten. Bij het appeldieet stop je gewoon nonchalant voor de maaltijd een appeltje naar binnen.
Je komt automatisch aan je dagelijkse hoeveelheid fruit toe. Want zoals de GGD voorschrijft moet je minstens 2 stuks fruit per dag eten. Bij het appeldieet eet je er zelfs drie.


Je kan variëren met appels. Gooi er wat kaneel op, maak suikervrije appelmoes, doe er wat honing bij. Het mag allemaal, zolang je het maar vlak voor de avond eet.
Het dieet is uitstekend te combineren met sporten. Door het dieet gaat je weestand omhoog en verlies je kilo’s, waardoor je weer beter in staat zult zijn om te sporten. Door het sporten zal je weer meer afvallen en zo is de cirkel rond.

MIJN TRUC OM HET DIEET VOL TE HOUDEN

Je eet drie keer per dag appels. Zoals het voor de meeste dingen geldt, geldt dit ook voor appels. Als je ze drie keer per dag eet, zul je ze op een gegeven moment zat worden. 

Ik voorkom dat met een gezonde en lekkere variatie op appels. Een drankje vol met gezonde ingredienten dat enorm lekker is. Met appel, gember en thee past het in je dieet en het is nog lekker ook. Het geweldige is dat ze het binnen 10 minuten thuisbezorgen. Kijk hier of je in jouw buurt ook al dit product kunt bestellen bij Gorillas.

Zo zorg je er ook voor dat je geen klein vermogen kwijt bent aan appels. Want wanneer je je boodschappen vergelijkt op flitsapps.nl vind je meteen de goedkoopste deal. 

Het dieet laat je minder eten, maar (behalve de appels natuurlijk) niet gezonder. Hierdoor ontwijk je lichtelijk het echte probleem. Want de reden dat je moet afvallen is omdat je de verkeerde dingen eet en eventueel te weinig sport. Wanneer je het appeldieet volgt, blijf je de verkeerde dingen eten.

afvallen met appels

appeldieet varianten

Een variant op dit dieet is het afvallen door gebruik te maken van appelazijn. Appelazijn stilt tevens de eetlust en zorgt voor een betere stoelgang. Voor meer informatie over afvallen met appelazijn, kijk je onder het kopje appelazijn op onze website.

conclusie

Wij vinden het appeldieet een schitterend dieet. Dit komt omdat het een makkelijk dieet is zonder ingrijpende maatregelen. Een dieet dat iedereen moeiteloos kan volgen. Een dieet dat daadwerkelijk resultaten boekt. En een dieet dat de weerstand verhoogt. Dus wil je geleidelijk afvallen met weinig inspanning? Dan is dit het perfecte dieet voor jou.

4 thoughts on “Appeldieet”

 1. Bij nadelen van het appeldieet staat de volgende zin:
  “Want de reden dat je moet afvallen is omdat je de verkeerde dingen eet en eventueel te weinig sport. Wanneer je het appeldieet volgt, blijf je de verkeerde dingen eten. ”

  Dit kan voor sommige mensen gelden, maar de algemene conclusie dat je af moet vallen omdat je verkeert eet is erg kort door de bocht en doet ook zeker de mensen met een serieus medisch probleem ernstig tekort.
  Te zwaar zijn is niet altijd alleen maar te wijten aan een slecht eetpatroon.

  1. admin says:

   Dat is waar Agatha. Maar mensen die een serieus medisch probleem hebben zouden niet elk dieet zomaar moeten volgen. Overleg het dan eerst met je arts. Als je wil afvallen moet je altijd rekening houden met je eigen specifieke omstandigheden!

 2. Marleen says:

  Ik ga het toch proberen, ik heb een BMI van 35, dus behalve dat ik het afschuwelijk vind staan, die dikke kont is het óók nog eens ongezond.

 3. Martina says:

  Wil heel graag afvallen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *