Appelazijn afvallen

 

Makkelijk Afvallen Met Appelazijn

Veel mensen zijn met succes afgevallen door een dieet van appelazijn. Er zijn een aantal redenen waarom appelazijn helpt bij het afvallen. Het heeft namelijk een groot aantal goede eigenschappen die helpen bij vet verbranden, en dus het afvallen.

Een ander voordeel is dat het een erg goedkope manier is om af te vallen, en weinig moeite kost. Lees hier hoe u kilo’s kwijt kunt raken door middel van appelazijn!

Wat is appelazijn?Appelazijn is een azijn wordt gemaakt van appels. Appelazijn is dus iets anders dan gewone azijn. Het is doorzichtig of een klein beetje troebel, er zijn verschillende versies op de markt. Welke je kiest maakt niet heel veel uit, ze werken even goed. Appelazijn ontstaat door appelsap te laten gisten, waardoor er alcohol ontstaat. Als er vervolgens lucht bij komt, wordt de alcohol omgezet in een zure stof.

Die zure stof wordt appelazijn genoemd. Omdat het zo gezond is, kunt u appelazijn in de meeste apotheken, Marokkaanse, of Turkse winkels vinden. Helaas is de azijn niet erg goed voor je tanden. Omdat het zo zuur is, bestaat de mogelijkheid dat het tandglazuur ernstig aantast. Vandaar dat er ook capsules van appelazijn bestaan. Met de capsules is het evengoed mogelijk om af te vallen, maar niet zo makkelijk om in gerechten te verwerken.

Wat doet appelazijn?

appelsEr zijn mensen die appelazijn een wondermiddel noemen. Het is belangrijk te begrijpen dat het niet meer dan een hulpmiddel bij het afvallen is. In combinatie met een gezonde levensstijl, dat wil zeggen gezonde voeding en beweging, werkt het goed. Maar appelazijn op zich zal geen wonderen verrichten. Er zijn een aantal manieren waarop appelazijn gezond is: • Appelazijn zet de spijsvertering in werking. Hoe actiever de spijsvertering, hoe meer vet u verbrandt. Om af te vallen is het dus gunstig om een actieve spijsvertering te hebben.
 • Appelazijn zorgt ervoor dat u afvalstoffen sneller afscheidt. Door het innemen zult u namelijk sneller willen urineren. Afvalstoffen worden afgevoerd via de urine, dus het innemen van appelazijn bevordert dus de afscheiding van afvalstoffen.
 • Door het drinken van appelazijn zal uw honger gestild worden. In appelazijn zitten vrijwel geen calorieën. In tegendeel, het zorgt er juist voor dat er extra calorieën verbrand worden. Aan de ene kant zorgt het er dus voor dat u minder eet, aan de andere kant zorgt het ervoor dat u meer verbrandt!

Appelazijn in de praktijk

Veel mensen houden een dieet niet vol, omdat het moeilijk is een nieuwe gewoonte te beginnen. Elke dag een lepel appelazijn is niet bepaald lekker, dus slaat u het makkelijker een keer over. Bij appelazijn zal u dat minder snel gebeuren. Het is namelijk te verwerken in uw eten. Daardoor zult u de aanwezige smaak minder goed proeven, terwijl de effecten wel daar zijn. Neem appelazijn niet puur in, het kan maagklachten veroorzaken. Daarnaast is het natuurlijk veel lekkerder om het te verwerken in een salade.

afvallen met appelazijn

Appelazijn werkt

De resultaten van een dieet met appelazijn verschillen natuurlijk per persoon. Er is een grote testgroep geweest die appelazijn getest hebben en de resultaten kwam globaal overeen. De proefpersonen hebben de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ingenomen, elke dag twee eetlepels. Gemiddeld vielen zij zes kilo per maand af. Dat komt neer op anderhalve kilo per week! Een fantastisch resultaat natuurlijk, en het mooie is dat u ondertussen lekker kunt blijven eten. Zolang uw dieet niet bijzonder vet is, zult u afvallen. Behalve dat u zal afvallen, is appelazijn op meer manieren gezond. Het werkt tegen chronische moeheid, keelpijn, roos, acne en een goede bloeddruk. Er is dus niet echt een reden om appelazijn niet uit te proberen. Zeker als u een dieet met appelazijn combineert met wandelen om af te vallen, werkt het fantastisch. Dan wordt uw spijsvertering op twee manieren gestimuleerd (door het wandelen en door de appelazijn)

Appelazijn capsules

Capsules van appelazijn kunnen handig zijn voor dagen dat je niet zelf kookt. In principe is het meestal beter om natuurlijke producten te gebruiken dan de pillen hiervan, maar als het niet anders kan is het natuurlijk een prima optie.
Het is ook veel minder werk om elke dag een capsule in te nemen dan altijd maaltijden te moeten bereiden waar u altijd appelazijn aan toe moet voegen. Bij sommige maaltijden is dit heel lastig, en dan is het gewoon handiger om een capsule van appelazijn te gebruiken.

5 thoughts on “Appelazijn afvallen”

 1. Rafael says:

  Dat cortisol de vtpaeslog in de buikholte stimuleert, wil niet zeggen dat bij iedere man met een buikje de cortisolhuishouding verstoort is. Dit geldt ook voor de andere hormonen. Die aanname lijkt wel te worden gemaakt. De adviezen zijn niet gebaseerd op directe metingen van hormoonstatus. Is er een daadwerkelijke disbalans? Wordt deze disbalans met bepaalde voeding opgeheven? Vermindert overgewicht daardoor? Is dit effect vergeleken met andere voedingen? Onduidelijkheid alom lijkt mij.

 2. Bart says:

  Er viel mij wat op.
  Bij het hoofdstuk “Appelazijn werkt” staat een plaatje van witte wijnazijn van Appie Hein.
  Wijnazijn hoeft geen appelazijn te zijn.
  Druivenazijn (plaatje AH) schijnt ook lang niet zoo goed te werken als appelazijn.
  Succes, Bart

  1. admin says:

   Hoi Bart,
   Dank voor de reactie, die stellen we op prijs! Het klopt dat er geen appelazijn op de foto staat. Op de foto staat een appel en azijn, omdat het artikel gaat over appelazijn.
   We waren dus niet in de war, maar wellicht kan het onduidelijk scheppen. Hopelijk is het nu opgelost!

 3. Ro says:

  Ik neem 2x per dag 2 eet lepels appel azijn
  in een kopje gekookt water
  en het helpt wel valt je zeker een halve kilo per week extra mee af

 4. Jade says:

  Appelazijn is erg zuur, om het wat drinkbaarder te maken kun je het mengen met appelsap of siroop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *