Afvallen kokosolie

Snel afvallen door kokosolie

Tot voor kort werd altijd gedacht dat je dik werd van kokosolie, maar uit recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat kokosolie een uitstekend levensmiddel is om snel mee af te vallen. Inmiddels staat kokosolie wereldwijd dan ook bekend als de gezondste olie ter wereld. Wij zullen u dan ook uitgebreid uitleggen waarom kokosolie zo gezond is en hoe u kokosolie dient te gebruiken.

Wat is kokosolie?


Kokosolie is een natuurlijke olie die wordt verkregen door het witte vruchtvlees van een kokosnoot uit te persen. Kokosolie bestaat voor  ruim 86% uit verzadigde vetten, en is daarom uitermate geschikt en gezond om mee te koken. Aangezien kokosolie een smeltpunt van 25 graden Celsius heef zult u het in de Nederlandse winkels vaak in vaste vorm  aantreffen . Wanneer u kokosolie koopt moet u er wel op letten da t u ongeraffineerde olie koopt, aangezien hier niets aan toe is gevoegd, is het de gezondste kokosolie die op de markt te krijgen is.

Hoe kan je afvallen met kokosolie?


Om af te vallen met kokosolie moet u voortaan 3 eetlepels kokosolie per dag innemen, bij voorkeur bij de maaltijd. Daarnaast moet u kokosolie gebruiken om in te bakken. Dit houdt in dat u al uw andere oliën en margarines vervangt met kokosolie. Ook zult u uw boterham niet meer besmeren met boter maar met vaste kokosolie. Naast dat kokosolie gezonder is om in te bakken, heeft het ook een hoger rooktpunt dan gewone olijfolie, waardoor uw eten minder snel aan zal branden.

Waarom valt u af door kokosolie?

Kokosolie zorgt ervoor dat het metabolisme in uw lichaam wordt versnelt. Metabolisme is de omzetting van voedsel tot andere cellen in het lichaam. Wanneer het metabolisme in uw lichaam sneller is, verloopt uw verbranding dus sneller. Hoe sneller uw verbranding, hoe sneller u afvalt. De verzadigde vetten in kokosolie zijn makkelijk verteerbaar en worden daarom snel door uw lichaam opgenomen. Naast het feit dat u hierdoor snel afvalt zorgen deze vetten ook nog eens voor een mooie huid. Daarnaast krijgt u aanzienlijk minder onverzadigde vetten binnen doordat u geen boter en olie meer gebruikt. Dit zorgt voor een betere stofwisseling en reduceert de kans op hart en vaatziekten.

Frituren met kokosolieKokosolie is uitermate geschikt om te frituren, wanneer u kokosolie gebruikt om mee te frituren, is uw normaalgesproken vette maaltijd opeens niet meer ongezond. Dit is ook de reden dat vele biologische restaurants in Nederland kokosolie gebruiken om te frituren. Want normaal frituurvet trekt in de patat of andere snacks en is vanwege het verzadigde vet bijzonder ongezond. Kokosolie daarentegen gaat veel minder in de maaltijd zitten, en het deel van de olie dat dit wel doet is ook nog eens gezond. Toegegeven, kokosolie is een stukje duurder dan normaal frituurvet. Maar gewoon frituurvet dient u eens in de maand te vervangen, terwijl een lading kokosolie ruim drie maanden meegaat. Zo haalt u het prijsverschil er toch weer uit. Wat wel belangrijk is wanneer u frituurt met kokosolie, is dat u de olie na gebruik even door een zeef heen giet om de stukjes eruit te filteren. Het is een klein beetje extra werk, maar daar krijgt u dan wel een gezondere minder vette maaltijd voor terug.

Kokosolie versterkt uw darmflora

Kokosolie bevat vetzuren die je lichaam helpen met het bestrijden van schimmels, bacteriën, virussen, ontstekingen en parasieten. Dus wanneer u last heeft van maagzweren of een opgezet gevoel is kokosolie een goed alternatief voor alle chemische bruistabletten die tegenwoordig op de markt zijn. Daarbij is kokosolie goed om mee af te vallen, omdat u sneller afvalt wanneer uw darmflora in balans is.

Kokosolie smeren op de huid

Doordat kokosolie licht zuurvormend is, is het erg goed voor uw huid en dood het eventuele bacteriën. Hierdoor is kokosolie goed te gebruiken als bodylotion of lippenbalsum. Doordat het natuurlijk vet is, bied het vanzelfsprekend bescherming voor uw huid, voor wanneer u bijvoorbeeld een lang stuk door de kou moet fietsen. Daarnaast is kokosolie natuurlijk een zeer bekende massageolie. Wanneer u kokosolie voor dit doeleinde gaat gebruiken is het belangrijk dat u de olie eerst een beetje verhit, door het potje bijvoorbeeld op uw verwarming te zetten. Hierdoor is het een stuk makkelijker uit te smeren en voelt het ook lekkerder aan op de huid. Door de bacterie dodende werking, is kokosolie ook erg handig om op eczeem, psoriasis, of schilfer te smeren, binnen een week zult u daar de resultaten van zien. Dus naast dat u goed kunt afvallen met kokosolie, is het ook nog eens een wondermiddel voor de huid.

Waar koop ik kokosolie­?

Kokosolie is in vrijwel iedere biologische winkel bij u in de buurt te verkrijgen. Daarnaast is kokosolie op tientallen websites die over afvallen gaan te bestellen. Het enige nadeel dat aan kokosolie kleeft is dat het wat aan de prijzige kant is. Wij snappen dat een extra uitgave altijd vervelend is, maar hopen dat de informatie hierboven u toch overtuigd heeft om voortaan iets dieper in de buidel te tasten, want geloof ons, de voordelen voor uw gewicht en gezondheid wegen ruim op tegen het kleine beetje extra dat u maandelijks kwijt zult zijn.

Kokosolie is goed voor uw haar

Kokosolie is voedend voor alle haartypes en herstelt daarnaast ook beschadigt haar. Daarnaast is het aangetoond dat uw haar er zachter van wordt. Om uw haar te wassen met kokosolie, dient u het eerst tot aan de wortels in te brengen. Vervolgens moet u het een half uur in laten trekken om het daarna uit te spelen met warm water.

Vragen over afvallen met kokosolie

Ons team probeert de artikelen altijd zo informatief en concreet mogelijk te schrijven. Dit houdt in dat wij sommige informatie over afvallen met kokosolie, die wij tijdens onze research hebben gevonden niet gebruiken in het artikel, zodat het artikel compact is, en niet te ingewikkeld om te lezen is. Deze informatie hebben wij echter wel. Dus wanneer u nog vragen heeft, post ze vooral in de vragenafdeling onder aan dit artikel, wij zullen ze vervolgens uitgebreid beantwoorden.

Conslusie

Door kokosolie te gebruiken, valt u sneller af, krijgt u een gezonder darmflora, een mooiere huid, herstelt uw haar en het is ook nog eens een heerlijke massageolie. Het enige nadeel aan kokosolie is hooguit de prijs. En vergeet niet wanneer u wilt afvallen met kokosolie dat het noodzakelijk is dat u 3 eetlepels olie per dag neemt.

9 thoughts on “Afvallen kokosolie”

 1. Peter says:

  Lekker, kokos!
  Werken de goede effecten ook bij het eten van een ‘normale’ kokosnoot?

  1. admin says:

   Hoi Peter,

   Kokos bestaat voor tweederde uit kokosolie, dus heeft ook de positieve effecten! Als je kokosnoot lekker vindt, is dat dus een hele goede optie!

 2. Chinot says:

  Weet iemand welke olie je kunt mixen met sbtthuaeer om een aangename geur te krijgen? Ik heb nu een mix gemaakt van pure, ongeraffineerde shea butter, amandelolie en kokosolie maar de geur van de sbtthuaeer blijft overheersen. Heerlijk voor mijn haar maar ik zou het graag een ander geurtje geven. Iemand tips?

 3. Barbara Koning says:

  Misschien een hele gekke vraag, ik heb kokosolie gekocht wat op kamertemperatuur vast is. Ik lees dat je 3 eetlepels kokosolie mag 1 eetlepel voor iedere maaltijd. Moet ik het eerst vloeibaar maken of gewoon een schep harde olie nemen? Of heb ik de verkeerde olie gekocht?

  Groetjes Barbara

  1. admin says:

   Hoi Barbara,

   Bedankt voor je vraag. Het kan zijn dat je de verkeerde olie hebt gekocht, kokosolie moet inderdaad vloeibaar zijn! Ik zou kijken wat er op de verpakking staat, misschien dat het geen eetbare olie is? Anders kan je het in de winkel ook even navragen!

   1. Mik says:

    Hoi Barbara en Admin,

    Kokosolie hoeft beslist NIET vloeibaar te zijn! Het hangt van de temperatuur af. Het is niet altijd vast of altijd vloeibaar.
    Een goede kokosolie smelt bij maximaal 25 graden. Geraffineerde olie, die wil je dus echt niet, smelt soms pas bij 35 graden.
    Makkelijke test: even een mespuntje ter grootte van een bruine boon op de binnenkant van je hand leggen. Het zou dan binnen een halve minuut moeten smelten.
    Bij mij in huis is het vrij koel dus nu in de zomer is de kokosolie ‘s ochtends vast, ‘s middags vloeibaar en ‘s avonds weer vast 🙂
    Groetjes,
    Mik

 4. Sonia says:

  Hallo
  Volgens mij is kokosolie altijd in vaste vorm te koop. Ik los een lepel vaste kokosolie op in een glas lauwwarm water en drink het zo. Je mag het ook op je boterham smeren dus mag je het zeker innemen.

 5. Fransien Laridon says:

  Beste,
  ik gebruik reeds 2 maanden dagelijks 3 eetlepels kokosolie.
  Ik val niet af!
  Ik neem L-thyroxine medicatie daar mijn schildklier verwijderd is.
  Heeft het daarmee te maken dat ik moeilijk afval?
  Groet,
  Fransien

  1. admin says:

   Hoi Fransien, dat is een goede vraag, maar eentje die misschien meer geschikt is voor een arts!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *