AFVALLEN DOOR GROENE THEE TE DRINKEN

Groene thee staat wereldwijd bekend om zijn positieve medicinale werking op de gezondheid. Zowel de wetenschap als de oude Oosterse geneeskunde raden het gebruik van groene thee aan. Dit komt omdat het een volledig natuurlijk product is. Naast de helende eigenschappen van groene thee die wetenschappelijk zijn aangetoond, is groene thee ook zeer geschikt om mee af te vallen. Hoe dat moet, kunt u hieronder uitgebreid lezen.

Wat is groene thee?

Groene thee komt oorspronkelijk uit China, waar het bekendstaat om zijn gezonde werking. De thee wordt gemaakt van de theeplant ‘Camellia sinensis’. Het bijzondere aan groene thee is dat het, in tegenstelling tot andere theesoorten, wordt gemaakt zonder dat er fermentatie plaatsvindt. Fermentatie is het opwarmen van de thee onder hoge luchtvochtigheid, waardoor de kleur van de thee verandert en hij een intensere smaak krijgt. Dit is niet gebeurd bij groene thee waardoor dit een volkomen natuurlijk product blijft. Groene thee is wereldwijd gezien de meest gedronken thee en wordt tegenwoordig ook in Europa steeds meer gedronken.

Groene thee aanraders!

Onze favoriete soorten groene thee op bol.com! Of scroll naar beneden voor meer hulp met afvallen door groene thee.

Hoe val je af door groene thee?

  • Groene thee vermindert stress

Groene thee heeft een rustgevende werking op het menselijk lichaam. Door die rustgevende werking wordt de mens minder gestrest door het drinken van groene thee. Wanneer er minder stress in een lichaam zit, maakt het lichaam ook minder cortisol aan. Het hormoon cortisol zorgt ervoor dat het lichaam visceraal vet aanmaakt. Dus doordat je door het drinken van groene thee minder stress krijgt waardoor je minder cortisol aanmaakt, is afvallen met groene thee mogelijk.

  • Groene thee zorgt voor meer vetverbranding

Het drinken van groene thee zorgt voor een lichtelijke natuurlijke verhoging van de lichaamstemperatuur. Omdat het lichaam je weer probeert af te koelen, moet het extra calorieën gaan verbranden om dit voor elkaar te krijgen. Daarom kan je afvallen met groene thee, omdat het lichaam meer calorieën moet verbranden wanneer je het drinkt.

  • Groene thee vermindert de eetlust

Het mooie aan groene thee is, dat het bijna geen calorieën bevat maar het u wel een vol gevoel geeft. Door het volle gevoel dat groene thee creëert heeft u minder behoefte om andere dingen te eten en zal u ook minder eten. Kortom het vermindert de eetlust.

  • Groene thee versnelt de stofwisseling

Wetenschappelijk is het bewezen dat groene thee de stofwisseling in je lichaam versnelt. Hoe sneller de stofwisseling in een menselijk lichaam, hoe meer calorieën het lichaam verbrandt. Hoe meer calorieën het lichaam verbrandt, hoe meer je afvalt. Daarom is groene thee zeer geschikt om mee af te vallen.

  • Groene thee is goed voor de huid

Het hebben van een mooie huid helpt u natuurlijk niet met afvallen, maar het is natuurlijk nooit verkeerd om een mooie huid te hebben. In groene thee zitten namelijk catechinen, de vitaminen die zorgen voor een strakke en mooie huid. Dit is ook de reden dat groene thee veelal in huidproducten wordt verwerkt. Dus naast het feit dat afvallen met groene thee goed werkt, wordt uw huid er ook nog eens mooier van.

Hoeveel groene thee moet je drinken om af te vallen?

Wanneer u wilt dat de groene thee daadwerkelijk effect heeft op uw gewicht moet u dagelijks minstens vier kopen van minimaal 300 ml drinken. Drink de thee gespreid over uw dag, zodat uw lichaam op ieder moment de positieve werking van groene thee zal ondervinden.

Het is hierbij dus belangrijk er goed aan te denken genoeg thee te blijven denken. Koop een leuke theepot als het je drie dagen lukt genoeg groene thee te blijven drinken!

Hoe zet ik groene thee?

Wanneer u groene thee gaat zetten is de manier waarop u dit doet uiterst belangrijk. Dit is namelijk net even anders dan de manier waarop wij gebruikelijk onze thee zetten. Het is bij het zetten van groene thee namelijk belangrijk dat u de werkzame stoffen van groene thee er niet uitkookt. Daarom hier de drie stappen om groene thee te zetten: 1) Breng water aan de kook. 2) Laat het water ongeveer acht minuten afkoelen, zodat het een temperatuur van rond de 75 graden zal hebben bereikt. 3) Laat de thee minimaal drie tot maximaal vijf minuten trekken.

Waar koop je groene thee?

Groene thee is het laatste decennium begonnen aan een opmars in de westerse wereld. Daarom is het in vrijwel iedere supermarkt en bij iedere drogisterij te verkrijgen. U kunt er zelf voor kiezen of u groene theezakjes koopt, of dat u groene thee zet van bladeren.

Het is een goed idee om eerst te kijken welke verschillende soorten groene thee er zijn, bijvoorbeeld op bol.com. De links hiernaast verwijzen je daarnaar. Dan kan je de soorten vergelijken en een goede keuze maken!

Wat is de beste groene thee?

De beste groene thee zet u van pure groene theebladeren. Bij deze bladeren weet u namelijk zeker dat er geen stoffen zijn toegevoegd, zoals bij theezakjes het geval kan zijn, om de smaak te verhogen. Waar en van wie u de bladeren koopt maakt eigenlijk niets uit. Zolang u maar zorgt dat het ongemengde pure groene theebladen koopt, zult u het optimale resultaat uit afvallen met groene thee halen. De groene thee soorten op deze pagina zijn sowieso allemaal geschikt voor blijvend afvallen!

Groene thee is geen wondermiddel

Bedenk dat groene thee geen wondermiddel is waardoor u direct vele kilo’s zal verliezen. Op lange termijn en dan hebben wij het over een periode van meer dan twee maanden zult u pas verschil in uw gewicht gaan merken. Dit verschil zal ook niet aanzienlijk zijn, het is gebleken dat na twee maanden dit verschil varieert tussen de een en de drie kilo.

Combineer groene thee drinken met een gezonde levensstijl

Wanneer u optimaal gebruik wilt maken van de werking van groene thee, moet u het dagelijks gebruik van groene thee combineren met een gezonde levensstijl. Wanneer u namelijk gaat sporten en gezonder gaat eten, zullen de effecten die de groene thee op uw lichaam heeft, de resultaten van de gezonde levensstijl versnellen.

Conclusie

Groene thee is een prachtig natuurlijk middel om af vallen. Tot vandaag de dag zijn er geen negatieve werkingen bekend. Afvallen met groene thee is uiterst simpel en toch heeft het vele positieve effecten op het menselijk lichaam, hieronder die effecten op een rijtje: – Het vermindert stress – Het verhoogt de vetverbranding – Het vermindert de eetlust – Het zorgt voor een snellere stofwisseling – Het zorgt voor een mooie huid. Wanneer u wilt afvallen met groene thee is het belangrijk dat u vier koppen van minimaal 300ml per dag drinkt. Drink deze verspreid over de dag, zodat uw lichaam de hele dag de positieve effecten ondervind. Gebruik voor optimaal resultaat theebladeren en geen theezakjes. Laat wanneer u de groene thee zet het kokende water eerst 8 minuten afkoelen om het vervolgens 3-5 minuten te laten intrekken op de theebladeren. Verwacht geen wonderen van afvallen met groene thee. Probeer het vooral te combineren met een gezonde levensstijl, zodat het afvallen hierdoor versneld wordt door het gebruik van groene thee.