Gemberthee afvallen

Gemberthee afvallen

Dat gember gezond voor je is, is algemeen bekend. Dat je er ook goed mee kan afvallen is minder bekend. De Chinezen gebruiken gemberthee al eeuwen om in vorm te blijven. Nu leggen we ook aan jou uit hoe je kunt afvallen met gemberthee.

Hoe kan je afvallen met gemberthee?

Gember vermindert de eetlust. Dit is gebleken uit onderzoek waar de controlegroep, bestaande uit mannen met obesitas, dagelijks gemberthee dronk. Wat bleek, de mannen die dagelijks gemberthee dronken hadden minder honger en vaker een voller gevoel. De groep theedrinkers viel dus ook meer af. Gemberthee is ideaal om mee af te vallen omdat je daardoor gemakkelijk de dagelijks benodigde hoeveelheid gember binnenkrijgt. Het eten van pure gember wordt door de gemiddelde mens namelijk niet als erg plezant ervaren. En de thee kan je makkelijk in de je dag patroon inplannen.
gember afvallen

Daarnaast zit gember vol met gezonde vitaminen en bouwstoffen die de gesteldheid van het lichaam bevorderen. De drie belangrijkste zijn: Gingerol, Shogaol en antioxidanten. Gingerol is een plantaardige voedingsstof die misselijkheid en het braken tegengaat. En daarmee de spijsvertering dus beter doet verlopen. Shogaol is de bouwstof waaraan gember zijn kenmerkend pittige smaak aan ontleend. Misschien niet de lekkerste smaak, maar door deze stof is gember wel erg gezond. Shogaol reduceert namelijk de kans op hart en vaatklachten. Antioxidanten verwijderen vrije radicalen uit het lichaam. Vrije radicalen doen cellen en weefsels schade aan en kunnen daarom op lange termijn hart- en vaatziekten en orgaanklachten veroorzaken. Dit effect wordt voorkomen door het drinken van gemberthee.

De combinatie van bovenstaande 3 stoffen en het feit dat gemberthee de eetlust reduceert is de reden waardoor je met gemberthee kan afvallen.

gezond afvallen

Wat is gemberthee precies?

Gemberthee is thee die wordt gezet van pure gember en eventueel aangevuld wordt met andere producten voor een betere smaak. Je kunt zelf gemberthee maken of gemberthee in de winkel kopen. Wij raden aan om de thee zelf te zetten, aangezien de thee dan gezonder en ook nog eens goedkoper is dan wanneer je het in de winkel koopt. Je hoeft het niet per se in de thee te doen. Je kan ook gewoon met gember afvallen zonder er thee van te zetten.

Hoe zet je gemberthee?

Neem 2 gram verse gember. Je kunt gember in de supermarkt of groentewinkel kopen. Snij de gember fijn in kleine stukjes. 2 gram gember is genoeg om een volle theepot mee te zetten. Je stopt de gember in het theefilter en voegt vervolgens het kokende water toe. Wanneer je de gember op zichzelf wat karig van smaak vindt, kan je theebladeren of gedroogde citroen of mandarijn toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de thee verscheidene smaken krijgt en het compenseert de smaak van de gember. Zo zet je gemberthee waarmee je kunt afvallen. Zo makkelijk is het.

Hoe veel gemberthee moet ik drinken?

Om optimaal te kunnen afvallen met gemberthee moet je 2 grote koppen per dag drinken. Een grote kop is 300ml. Zorg dat u een kop in de ochtend drinkt. Het liefst nog voor uw ontbijt. En een kop in de avond voor het avondeten. Wanneer je de gemberthee op deze momenten drinkt zal je optimaal profiteren van het eetlust reducerende effect van gemberthee. Aangezien u nu minder zult eten tijdens de twee grootste maaltijden van de dag, zult u merken dat u gewicht aan het verliezen bent. Je kan lezen over gember afvallen ervaringen in ons artikel over gember zonder dat je er thee van zet!

Combineer gemberthee met een gezonde levensstijl

Zeker, gemberthee is een goed hulpmiddel om mee af te vallen, maar verwacht er geen wonderen van. Op de lange termijn zal je er wat kilo’s door verliezen. Maar het is niet zo dat u wekelijks kilo’s kunt afstrepen. Zoals wij hierboven al hebben uitgelegd, is gemberthee uitermate gezond voor je lichaam. Wanneer je gemberthee gaat combineren met een gezonde levensstijl, zal je merken dat het afvallen exponentieel sneller gaat. Met een gezonde levensstijl bedoelen wij een paar keer per week sporten, minder vet eten en 2 maal daags groente en fruit innemen. Dus wil je optimaal met gemberthee afvallen, combineer het 2 maal daags drinken dan met een gezonde levensstijl.

Hoe maak je het ietsje zoeter?

Wanneer je merkt dat de gemberthee te bitter voor je is, kan je hem altijd zoeter maken. Dit kan door honing of limoensap toe te voegen. Kijk voor jezelf welke smaak je het lekkerst vindt. Pas met de honing wel op dat je niet te veel toevoegt.

1 thought on “Gemberthee afvallen”

  1. Katrien Evens says:

    Ik wil dringend vermageren door het gebruik van gemberthee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *