Skeeleren afvallen

Snel Afvallen Door Te Skeeleren

Skeeleren is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En niet zonder reden. De skates zijn steeds beter geworden, wat ervoor zorgt dat u makkelijker rolt en minder snel zult vallen. Het is best een zware sport, omdat alle kracht uit de benen gehaald wordt.

Waarom skeeleren?Ondanks dat u natuurlijk vooruit wil gaan, is het beter om naar links en rechts af te zetten. Dat kost namelijk minder kracht met de benen, en gaat tegen de richting van de wieltjes in, waardoor u meer grip heeft op de weg. Er wordt dus kracht uitgeoefend op de wieltjes, maar die kunnen alleen naar voren rollen. De zijwaartse kracht zal dus omgezet worden in snelheid. Weet wel dat meer sporten niet genoeg is om af te vallen, er komt veel meer bij kijken. Op deze website staat veel informatie over hoe u dat het beste kan doen!
Zeker aan het begin is skeeleren niet makkelijk. Het is een sport die heel wat techniek en oefening vereist voordat het goed gaat. Als u het eenmaal onder de knie heeft zal u echter heel snel gaan, sneller zelfs dan fietsers. Oorspronkelijk is skeeleren bedacht om ervoor te zorgen dat schaatsers ook in de zomer konden trainen. Dat was in de tijd dat er nog weinig of geen kunstijs banen waren. Omdat het zo’n leuke sport is, werd het steeds populairder.

Voordelen van skeelerenEen groot voordeel van skeeleren is dat beenspieren er goed mee getraind worden. U denkt misschien dat dat niet fijn is omdat u dan van die lompe benen krijgt, maar als u niet elke dag uren skeelert hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Spieren verbranden van alle lichaamsdelen het meeste vet, zelfs in rusttoestand. Als u veel spieren heeft verbrandt u dus ook vet zonder iets te doen. Hartstikke handig natuurlijk. De beste spiergroep hiervoor zijn de beenspieren. Het is niet moeilijk om ze te trainen, maar het is wel de grootste spiergroep van het lichaam. Skeeleren komt hierbij dus makkelijk van pas.
Een ander groot voordeel, is dat het in de buitenlucht gedaan kan worden. In de winter zal u het niet koud hebben omdat u in beweging bent, terwijl u het niet warm zal hebben in de zomer doordat u, door uw snelheid, een bries in het gezicht zal voelen. Ideaal dus.

Behalve dat het de beenspieren traint, is skaten natuurlijk ook goed voor de conditie. Het is aangetoond dat een goede conditie de kans op hartkwalen verminderd, omdat een gezond hart het gevolg is van een goede conditie. Het is dus niet alleen handig om vet te verliezen, maar bespaart u ook enge ziekten.

Door te skaten zal u een stuk leniger en soepeler zijn. Het handige is dat het niet nodig is om lenig te zijn om te skaten, maar dat u er wel lenig door wordt.
Soepele gewrichten en spieren zijn erg belangrijk, omdat die andere klachten, bijvoorbeeld rugklachten, kunnen voorkomen. Daarnaast is het natuurlijk gewoon prettig als u zonder enige moeite de afstandsbediening weer van de grond kan oppakken natuurlijk. Hier een link naar skeelers waar je ook schaatsijzers aan kan klikken!

Nadelen van skeeleren

Veel mensen noemen regen als nadeel. Niet alleen omdat het vervelend is om nat te worden. Het is natuurlijk wel een van de factoren, maar niet het belangrijkste. Een natte weg kan bij het skeeleren gevaarlijk zijn, omdat het gladheid kan veroorzaken. Oplettendheid is hier dus geboden. Als u skeelert op gladde asfaltwegen is er natuurlijk geen probleem, u hoeft zich dan geen zorgen te maken.

Een ander nadeel is dat beginnende skaters soms vallen. Zeker bij hoge snelheden moet hier natuurlijk voor opgepast worden. Omdat skaten het beste gaat op harde ondergronden, zijn valpartijen des te pijnlijker. Menig skater heeft al meerdere botbreuken opgelopen, pas dus op dat u niet een van hen wordt. Draag daarom altijd een helm tijdens het skaten. De ergste verwondingen zijn op het hoofd, een helm kan daar tegen beschermen. Verder is het verstandig om kniebeschermers, elleboogbeschermens en handbeschermers te dragen. Als u valt zal u uit reflex proberen uzelf op te vangen. Meestal met de handen, ellebogen of knieën. Dat zijn dus strategische plekken voor beschermers. Wees niet al te bang om te vallen. Als u beschermers draagt hoeft u zich niet veel zorgen te maken, zij vangen de meeste schade op.

Skeelers kopen

Een heel belangrijk onderdeel van deze sport is het soort skeelers dat u heeft. Goede skates zullen ervoor zorgen dat het makkelijker gaat, dat u minder valt en dat u meer plezier heeft. Het is dus een investering die u zeker moet maken. In veel winkels is het assortiment aan skeelers beperkt. Er zijn meestal óf alleen heel dure exemplaren die te hoog geprijsd zijn, of ze zijn veel te goedkoop. Pas op met het kopen van heel goedkope skeelers, deze gaan sneller kapot en maken het skaten niet makkelijker. Wij raden aan om op internet te kijken, omdat het assortiment daar veel breder is. Een grote aanrader zijn skeelers waar de wielen vanaf gehaald kunnen worden, en schaatsijzers opgezet kunnen worden. U heeft dan skeelers en schaatsen voor de prijs van één. De link hieronder verwijst naar dat product. Wij verkopen deze niet, dus we prijzen deze niet aan omdat we het zo graag willen verkopen. Onze ervaring leert dat deze een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben, omdat ze van prima kwaliteit zijn en lang meegaan. Ze zijn ook heel geschikt voor beginners. Klik op de link om ze beter te bekijken, of koop ze natuurlijk direct. Klik hier om meer te lezen over de “superskeelers”!

Skeelerkleding

Belangrijk bij deze sport is dat armen en benen vrij bewogen kunnen worden. Als u een poging waagt om met skeeleren af te vallen, is het daarom niet verstandig een strakke spijkerbroek aan te doen. Ook strakke truien of vesten zijn af te raden, omdat de meeste mensen tijdens het skaten met de armen zwaaien. In de zomer is een korte broek of sportbroekje en t-shirt handig, in de winter een soepel trainingspak.

Schaatsen in de winter

Als u het leuk vindt om te skeeleren om af te vallen, kan schaatsen een leuke aanvulling zijn. Vanaf het einde van de herfst tot aan het begin van de lente zijn de meeste schaatsbanen geopend. Het principe is bij deze sporten hetzelfde. Het grootste verschil is dat de wrijving met de grond bij schaatsen veel kleiner is. U kunt dus met dezelfde kracht veel harder gaan. Voor de vetverbranding maakt dat natuurlijk niet veel uit, maar het is wel leuker. Verder speelt het balanceren bij schaatsen een grotere rol. Balanceren gebeurt met het hele lichaam. In principe traint u dus het hele lichaam door te schaatsen.
[bol_product_links block_id=”bol_5113e3e7f05d1_selected-products” products=”1004004011783435″ name=”Skeelers kopen” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”FFFFFF” link_color=”000000″ border_color=”FFFFFF” width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Conclusie over skeeleren om af te vallen

Het komt er dus op neer dat skeeleren een enorm goede manier is om af te vallen. Als u houdt van de buitenlucht en u het niet erg vindt om te oefenen voordat het goed gaat, is skaten zeker wat voor u. U hoeft niet heel bang te zijn om te vallen als u beschermers draagt, en als u wat ervarener bent zijn beschermers niet meer noodzakelijk. Door te skeeleren wordt het hele lichaam getraind, maar met name de benen natuurlijk. Dat zorgt ervoor dat er ook in rusttoestand calorieën verbrand worden. Afvallen is altijd een combinatie van meer calorieën verbranden en minder binnenkrijgen. Skaten helpt dus bij de kant van het meer calorieën verbranden. Wij raden het iedereen aan om skeeleren uit te proberen!

Geschiedenis van het skeeleren

Skaten bestaat al sinds 1700. Het begon als een alternatief voor schaatsen. Vroeger was schaatsen een stuk populairder dan nu, ook omdat de winters kouder waren dan nu. Omdat mensen zo van schaatsen genoten, kwam iemand op het idee om wielen onder de voeten te binden, en zo is het skeeleren ontstaan.
Het idee is echter nooit heel populair geworden, het is niet helemaal duidelijk waarom het niet is doorgebroken. Het kan zijn dat dit zo is omdat skeelers redelijk duur waren, omdat ze met de hand gemaakt werden, en het vooral een volkssport was. En zeker in die tijd had het overgrote deel van de bevolking weinig geld.

Pas honderd jaar later werd het eerste patent voor skates aangevraagd, en werden ze enigszins succesvol. Sindsdien hebben ze veel verandering doorgemaakt, tot in 1979 de huidige skates ontwikkeld werden.

Tot in 2007 werden vooral skeelers met vijf wielen ontwikkeld, daarna vooral met vier wielen. De reden hiervoor is dat men erachter kwam dat professionele skaters sneller waren op vier wielen dan op vijf. Dat betekent natuurlijk dat deze vierwielige skates veel effectiever zijn dan de vijfwielige skates.

13 thoughts on “Skeeleren afvallen”

 1. Dragana says:

  Afvallen op zich is al geen pretje, als je ouder dan 40 bent wordt het nog zwreadar. Je lichaam is aan het veranderen, evenals je hormonnhuishouding. Je bent al zwreadar doordat je ouder bent geworden. Afvallen is dat moet men veel meer erkennen. Afvallen betekent vaak gewichtschommelen: lichter, zwreadar. Om

  1. k says:

   Nee hoor het is ondertussen al bewezen dat de verandering van de metabolisme minimaal is als je ouder wordt, dus dat is geen excuus. Let op je macro’s en je zult gewicht verliezen. Voor ieder lichaam werkt een ander macro schema.

 2. Massoud12 says:

  Ik ben een jongen van 12 jaar. Ik skeeler heel erg vaak, misschien wel meer dan 3 keer per week. Het is voor mij echt heel erg leuk, want mijn straat is niet druk ofzo dus ik kan makkelijk en lekker skeeleren. Ik vind eerlijk gezegd skeeleren makkelijker dan schaatsen.

  1. admin says:

   Hoi Massoud! Leuk dat je net als wij van skeeleren houdt! Het wordt bijna winter, als er dan natuurijs ligt zou ik toch ook een keer gaan schaatsen. De omgeving is dan heel mooi, en dat maakt het ook heel leuk.

 3. Laura says:

  Gaat dit nou over skaten of skeeleren? Deze 2 compleet verschillende dingen worden steeds door elkaar gebruikt.
  Skeeleren zou ik echt niet doen hoor, als het je doel is om af te vallen. Veel beter is om dan voor voor fitness skates te gaan. Skeeleren is al helemaal niets voor beginners, de wielen zijn veel te groot dus je gaat veel te snel, er zit meestal geen rem op en bochten maken is lastig.

  Neem deze zeer slechte informatie dus niet over, ga lekker skaten ipv skeeleren. Hier val je veel meer vanaf!

 4. Tra says:

  Ik begon op rolschaatsen (gekregen van iemand) op mijn 9e jaar.
  Daarna lange tijd geskate op goedkope skates, stja toen had ik geen geld heee! Naarmate ik ouder werd kon ik echte skates kopen, stja wel effe slikken skates van 260 euro of meer….Nu heb ik wel meer dan 10 paren skates hahaha.

  Ben ik blij dat ik nog steeds kan skaten, ik skate voornamelijk op trottoir.
  Vind ik spannender met hobbels en bochten (ik hou van agressief skaten).
  Elke keer als ik in de spiegel kijk, ben ik toch blij dat ik skate……

  Conclusie van mijn korte verhaal: skaten is fun! Skaten zorgt voor strakke lichaam! Skaten is om teveel energie kwijt te raken i.p.v. achter pc te zitten en sociaal netwerken….

 5. Jussi says:

  Ik wil ook gaan skeeleren omdat ik veel kilo’s kwijt wil…
  maar waar moet ik op letten als ik skeelers aanschaf?
  En vooral in combinatie met mijn gewicht, ik weeg momenteel 100 kilo…
  Heb in mijn jeugd wel gerolschaatst maar ja dat is al eeuwen geleden 😉

  Wie kan mij tips geven?

  Alvast bedankt!!!!

 6. brigitte says:

  ben 62 jaar en wil gaan skeeleren/skaten zijn er ook nog beginners lessen of workshops te volgen in de buurt van Eindhoven?

  1. Vast wel, het beste kan je gewoon even op google zoeken!

 7. Ava says:

  Ik ben nu ook al een tijdje bezig met skaten. Het is fijner en leuker dan hardlopen vind ik. Want er zit meer actie in. Zelf hoef ik niet aftevallen maar het is meer een alternatief voor voetbal, tennis (enz). Een echte aanrader. Zelf skate ik op rollerskates van RSI, ze zijn behoorlijk prijzig maar via marktplaats voor weinig geld te krijgen.

 8. Daantje says:

  Ik skeeleren elke dag ongeweer een uurtje en ik voel me veel fitter worden, omdat ik 13 ben is het ook makkelijker voor me om aan te leren. Maar ik raad het ook aanm voor volwassen mensen, als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt en je moet maar de winkel: Skeeleren en zo kun je nog wel meer punten bedenken

 9. Dylan says:

  Na 2007 is echter snel gegaan met de ontwikkelingen. Topskeeleraars rijden inmiddels al op 3 wielen van 125 mm.

  Dit is voor de gewone huis-tuin-en-keuken skeeleraar wat te groot om rond te krijgen en je staat er sowieso te hoog zodat het ook niet gezond meer is voor je enkels.

  Goed artikel en skeeleren kan zeker helpen om je van wat overtollige kilootjes af te helpen.

 10. Dylan says:

  Super goed artikel!

  Kijk op https://ikgaskeeleren.nl/afvallen-met-skeeleren/ voor en zo mogelijk nog uitgebreider artikel over afvallen met skeeleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *