Hoelahoep afvallen

SWINGEND AFVALLEN MET DE HOELAHOEP

Een van de beste manieren om af te vallen is door actief te bewegen. Hoelahoep afvallen is een uitermate geschikte oefening om snel gewicht kwijt te raken. Het is intensief, efficiënt en u kunt het gewoon in de woonkamer doen.

Om die reden is het wel belangrijk dat je een goede hoelahoep uitkiest. Want niet elke hoelahoep kan je helpen met afvallen!

Waarom hoelahoep Afvallen?

 • Hoelahoepen kan overal

Waar u voor de meeste sporten vaak gehele outfits, teamspelers of een bepaald terrein nodig heeft, is het enige wat u voor hoelahoepen nodig heeft, een hoepel. En een goede hoepel heeft u al vanaf 20 euro. Aangezien de sport dus heel bereikbaar is, zult u het sneller en vaker doen. Daarom kunt u zeer geschikt afvallen met de hoelahoep
 • Hoge verbranding

Wanneer u hoelahoept verbrandt u gemiddeld 110 calorieën per 10 minuten. Dit is voor een sport ontzettend hoog aantal calorieën en zeker voor een sport die u gewoon in de huiskamer kunt doen. Als gevolg hiervan kunt u zelf bepalen hoeveel u wilt afvallen door middel van hoelahoep. Dat betekent dus dat het op uw eigen tempo kan.
 • Strakke Buik

Als er een spiergroep is die u gebruikt tijdens het hoelahoepen, dan zijn het wel de buikspieren. Doordat u deze constant aanspant tijdens het hoelahoepen, gebeuren er 2 dingen. Ten eerste gaat u het vetweefsel rondom uw buikspieren verbranden, waardoor u een dunnere buik krijgt. Ten tweede worden uw buikspieren sterker, waardoor u een mooie strakke buik krijgt. Dus met hoelahoep valt u af en traint u uw buikspieren.
blijvend afvallen
 • Versteviging van de rug

Het gros van de mensen dat aan krachttraining doet, traint voornamelijk de buik en de armen en slaat de rug vaak over. Het gevolg hiervan is dat de rug niet genoeg tegenwicht kan geven, tegen de wel getrainde spieren. En zo ontstaan rugklachten. Door dagelijks te hoelahoepen valt u niet alleen af, u maakt uw rug ook sterker en soepeler, aangezien u tijdens het hoelahoepen uw rugspieren intensief gebruikt. Dus wanneer u vaak last van uw rug heeft, raden wij u hoelahoepen ten zeerste aan.

 • Je vrolijkt op van hoelahoepen

Wanneer u sport, begint uw lichaam met het aanmaken van endorfine. Endorfine is een stof die er voor zorgt dat u een positief en gelukkig gevoel krijgt. Daarnaast is het ook nog eens goed voor uw gezondheid. Aangezien hoelahoepen zo’n bereikbare sport is, geeft het u gemakkelijk toegang tot een dagelijkse portie endorfine. En aangezien hoelahoep een intensieve sport is, komt de endorfine al snel vrij. Dus naast het feit dat u met hoelahoepen goed kunt afvallen, is het ook zeer geschikt om uw humeur te verbeteren.

 • Je krijgt een betere balans door te hoelahoepen.

Wanneer u hoelahoept als work-out verstevigt u de spieren rondom de benen en de romp. Dit zijn de spieren die ervoor zorgen dat u stevig staat en dat u beter in balans bent. Hoe getrainder deze spieren zijn, hoe meer uw lichaam in balans is. Wanneer uw lichaam niet in balans is krijgt u sneller rug en spierklachten. Vooral de spieren in uw benen en rondom uw heupen leiden hier onder. Dus wanneer u weinig of niet sport, is het aangeraden om dagelijks te hoelahoepen, aangezien u hierdoor een stabieler lichaam krijgt en minder blessure gevoelig zal zijn.

hoelahoep afvallen

Wat is hoelahoepen?

De moderne hoepel werd in 1958 door een Amerikaans speelgoedbedrijf uitgebracht. De oprichter van het bedrijf kwam op het idee voor de hoepel toen hij een bezoek bracht aan Australië, daar zag hij Aboriginal kinderen die gebogen bamboe om hun buik heen lieten draaien.

Bij hoelahoep is het de bedoeling dat u een hoepel zo snel en zo lang mogelijk laat ronddraaien rond de hoogte van uw navel. Dit doet u door met uw buik ronddraaiende bewegingen te maken.

De hype rondom het hoelahoepen is inmiddels weer voorbij. In de jaren ’60 werden er in Amerika hoelahoepwedstrijden georganiseerd waar duizenden mensen aan meededen voor de felbegeerde titel: ‘hoelahoepkoning/hoelahoepkoningin’. Desondanks is hoelahoep nog steeds een zeer efficiënte en veelgebruikte manier om af te vallen.

afslanken afvallen

Hoe moet je hoelahoepen?

Wanneer u begint met hoelahoepen om af te vallen is het belangrijk dat u goed te werk gaat. Zorg er als eerste voor dat u goed staat. Dit houdt in dat u het ene been voor het andere heeft staan, met beide benen stevig op de grond. Kijk zelf even welk been voor u het prettigst voelt om voor te hebben staan. Stap vervolgens in de hoepel en druk de hoepel, ter hoogte net iets van uw navel, tegen de achterkant van uw rug aan. Pak nu met uw rechterhand de hoepel beet en geef er een harde zwaai aan, zodat de hoepel begint met draaien. Vervolgens moet u uw hoepen blijven circuleren om de hoepel draaiende te houden. U kunt zelf het tempo bepalen, maar onthoud, hoe harder u de hoepel laat draaien, hoe meer calorieën u verbrand.

gezond afvallen

Hoe val je af door te hoelahoepen?

Wanneer u daadwerkelijk wilt afvallen door middel van hoelahoep, is het heel belangrijk dat u dit op dagelijkse basis doet. Zoals hierboven al genoemd, verliest u per 10 minuten hoelahoep gemiddeld 110 calorieën. Om af te vallen met hoelahoep en ook de positieve effecten op uw lichaam en gezondheid mee te pakken, moet u minimaal een kwartier per dag hoelahoepen. U zult zien dat het na 1 a 2 weken al stukken makkelijker gaat. Wanneer u dit begint te merken, is het belangrijk dat u het tempo en de duur van het hoelahoepen opvoert. Zorg dat u uiterlijk een uur van te voren heeft gegeten, anders zult u vanzelf merken dat u steken krijgt, en dat het hoelahoepen u niet gemakkelijk af zal gaan.

Hoelahoep en muziek

Wat erg stimulerend werkt tijdens het hoelahoepen, is een motiverend leuk muziek op de achtergrond. Kies een liedje dat bij u past, maar zorg wel dat er tempo inzit. U zult zien dat het hoelahoepen u stukken makkelijker afgaat wanneer u lekker op het tempo van de muziek mee kunt draaien. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat het nummer ‘eye of the tiger’ nummer is dat sportprestaties het beste bevorderd. Dit is dan ook een nummer dat wij u aanraden voor tijdens het hoelahoepen.

afvallen door hoelahoep

Hoelahoep met vrienden

De trend van het hoelahoepen in de sportschool begint weer terug te komen. Op het moment vooral in Amerika en Engeland, maar ook enkele Nederlandse sportscholen durven zich er weer aan te wagen. Als u de mogelijkheid heeft, ga dan vooral gezellig samen met uw vriendinnen hoelahoepen. U zult zien, dat u elkaar tot het uiterste pusht en elkaar ook motiveert om vaker te gaan hoelahoepen. Schaam u dus vooral niet voor het feit dat u hoelahoept, maar spoor uw vriendinnen aan, om samen met u te gaan hoelahoepen. Aangezien u vervolgens toch al in uw woonkamer bent, kunt u daarna meteen lekker bijkletsen onder het genot van een drankje.

De grootte van de hoepel

Als u door hoelahoepen wilt afvallen, is het belangrijk dat u ook let op de grote van de hoepel die u gebruikt. Hoe groter de hoepel, hoe zwaarder het is om het goed draaiende te houden. Dus wanneer het hoepen u in het begin te zwaar afgaat, is het verstandig om voor een kleinere hoepel te kiezen. Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer u begint te merken dat het hoelahoepen met uw kleine hoepel wel erg makkelijk gaat, dan is het tijd om over te stappen naar een grotere hoepel.

Soorten hoepels

Op het moment zijn er online en in de winkels hoepels in alle geuren en kleuren, die u maar kunt bedenken, te verkrijgen. Zo heb je speciale fitness hoepels met magnetische puntjes aan die binnenkant die beter zouden zijn voor uw lichaam. Dit zal ongetwijfeld een heel licht effect hebben, maar tot dusver is het naar ons weten nog niet bewezen. Als u het leuk vind kunt u uiteraard een hoepel met allemaal poespas eraan kopen, maar u heeft dit niet nodig. Een simpele lichte hoepel, is alles wat u nodig heeft om met hoelahoep te kunnen afvallen. Voor ongeveer 20 euro heeft u een uitermate geschikte hoepel.

Hoelahoepen met of zonder shirt?

Wanneer u gaat hoelahoepen is het aangeraden om dit in ieder geval met een blote buik te doen. U voelt de hoepel dan namelijk beter aan, waardoor uw bewegingen ook natuurlijker zullen zijn. Alleen wanneer u een gevoelige huid heeft, raden wij u af om met een blote buik te hoelahoepen, aangezien uw huid snel geïrriteerd raakt als er een kwartier lang plastic met hoge snelheid tegenaan komt.

afvallen gezicht

Conclusie over afvallen met een hoelahoep

Wanneer u snel wilt afvallen, is hoelahoep is zeer geschikte manier. U verbrandt namelijk ruim 100 calorieën per 10 minuten wanneer u hoelahoept. En dat niet alleen, u krijgt er namelijk ook een sterke rug van, waardoor u minder snel rugblessures krijgt. U krijgt een dunnere en strakkere buik, doordat u bij hoelahoep voornamelijk uw buikspieren gebruikt. En wanneer u hoelahoept zult u merken dat uw humeur opklaart. Bovendien is hoelahoep heel toegankelijk, aangezien het enige wat u nodig heeft een hoepel is. Ook is het belangrijk dat u er zelf voor zorgt dat het hoelahoepen een leuke bezigheid voor u wordt. Zet een muziekje op dat u kunt waarderen en wat u motiveert. En spoor vooral uw vriendinnen aan om samen met u te komen hoelahoepen. Hoe groter uw hoepel is, hoe zwaarder het hoepen wordt. Schat dus voor uzelf in aan wat voor hoepel u toe bent. Kortom hoelahoep is een leuke, effectieve, toegankelijke en goedkope manier om af te vallen.

Mocht u nog vragen hebben over het artikel ‘hoelahoep afvallen’ dan horen wij dit graag.

37 thoughts on “Hoelahoep afvallen”

 1. Wajd says:

  Bedankt voor dit artikel.Het is irdaenadd zo dat je met een koolhydraten dieet je buik vet aanzienlijk kan verminderen.Discipline en doorzettingsvermogen is zeker belangrijk om ermee door te kunnen gaan. Maar zo is het goed vol te kunnen houden als je ook regelmatig veel fruit en groente eet.Zo werkt het bij mij overigens

 2. Cis says:

  Ik heb duidelijk veel centimeters op de buik verloren met hoelahoepen. Kijk gewoon tv als ik mijn bewegingen maak. Succes allemaal

 3. Nellie says:

  Kan ik alleen links hoelahoepen of moet het ook rechts,
  Als je het alleen rechts doe krijg je dan een scheef lijf

  BVD Nel

  1. admin says:

   Hoi Nellie,

   Als je goed hoelahoept maak je rondjes, dus zou het niet heel veel uitmaken. Het is niet zo dat je een scheef lijf zou krijgen, maar spieren aan een bepaalde kant van je lichaam zouden wel sterker kunnen worden dan aan de andere kant. Het kan dus geen kwaad om beide kanten op te hoelahoepen!

 4. Carola says:

  in dit artikel wordt verwezen naar een site met hoepels. Maar er is zoveel keuze, ik vind het lastig. Welke doorsnee moet ik kiezen en welk gewicht om mee te beginnen. Kan iemand mij helpen?

  1. admin says:

   Ha Carola,
   Over het algemeen zijn kleinere hoepels makkelijker. Je hoeft die namelijk minder vaak rond te draaien om ze hoog te houden. Je kan dus beginnen met een kleine hoepel, en later een wat grotere nemen!

 5. Caroline says:

  Beste admin,
  In het artikel hierboven wordt juist aangegeven dat een kleinere hoepel juist makkelijker is en een grotere moeilijker omdat die zwaarder is. Wat is nu het juiste antwoord? Hoe kleiner hoe makkelijker of hoe groter hoe makkelijker?

  1. admin says:

   Beste Caroline,
   Je hebt helemaal gelijk! Onze excuses voor deze typefout.
   Fijn dat je ons hier op wees, dankjewel!

 6. ingrid m says:

  Heb het al zo vaak geprobeerd maar het lukt me niet! De hoepel is 65 cm doorsnee en ikzelf ben 1,59. Heb ik de goede hoepel? ligt het daaraan? Heb div. filmpjes gekeken en tegelijkertijd mee proberen te doen maar het lukt me gewoon niet.
  Echt heel jammer

  1. admin says:

   Hoi Ingrid,
   Als het hoelahoepen moeilijk gaat, kan je het best een zo klein mogelijke hoepel nemen. Als dat ook niet lukt kan je een hele lichte, brede hoepel nemen. Als ze licht zijn is het namelijk wel makkelijker om ermee te draaien!

 7. Elly says:

  Heeft het ook effect als je ‘s ochtends en in de namiddag hoepelt en dan aan de 15 minuten komt?

  1. admin says:

   Ha Elly,
   Elk beetje beweging helpt, hoe meer hoe beter!
   Het is wel beter om het aaneengesloten te doen, omdat je lichaam dan in “sportmodus” komt. Je verbrandt daardoor makkelijker vet.
   Toch is het beter om twee keer kort te hoelahoepen dan helemaal niet!

 8. kelly says:

  Hallo
  Hoeveel van je er ongeveer van af?
  Bij mij is voor het vetlaag azn mijn buik dat weg moet. Gaat dat via hoelahoepen?
  Mvg kelly

  1. admin says:

   Hoi Kelly,

   Het verschilt per persoon hoeveel je afvalt van bewegen.
   Van alle soorten beweging zal je vet overal op je lichaam verbranden.
   Met voldoende beweging zal je dus ook de vetlaag bij je buik kwijtraken!

 9. Petra says:

  Hallo. Lukt het ook om met de hoela hoep om vet op de boven benen kwijt te raken. Gr

  1. admin says:

   Hoi Petra,
   Bij het vet verbranden verbrand je over de hele linie vet. Het zal je dus ook lukken om vet op je bovenbenen te verbranden!
   Bedankt voor je vraag en veel succes bij het afvallen!

 10. Dragana says:

  Hallo
  volgens mijn fitbit verbrand ik in 10 min tijd 50 cal.. met hoelahoepen en niet 100..Waarom ??

 11. Lieneke Uitterlinden says:

  Ik weet ook niet wat ik moet geloven; 50 of 100 calorieën per 10 minuten. Ik was bij Perry-sport in Spijkenisse en daar vertelde de verkoopster dat een hoela hoep zonder bobbels geen effect heeft. Wat is nu waar? De doorsnee van mijn hoela hoep is 95 cm. en is van het merk WEIGHT HOOP.
  Groet, Lieneke Uitterlinden ( 1.68 cm. )

 12. lena says:

  Ben het hier niet mee eens. Vindt het veel makkelijker met een zwaardere grote hoepel te hoevelen dan met kleinere lichte. Je moet met een lichte kleine hoepel veel sneller bewegen om hem hoog te houden. Dus geef mij maar een grote zware hoepel.

 13. Liva says:

  Hoi, ik heb gisteren een hoelahoep aangeschaft met gewicht van 2 kilowas erg enthousiast maar na gisteren heb ik vanochtend geprobeerd om te hoelahoepen deet pijn aan mijn heupen en heb blauwe plekken gekregen. Gaat die pijn elke keer herhalen of heb ik iets fout gedaan??

 14. Simone says:

  Ik wil een goede hoelahoep aanschaffen waar kan ik dat het best doen. Ik wil acht kilo afvallen. Welke grote zou ik moeten hebben ik ben 1.50 meter.
  En hoe zwaar zou hij moeten zijn om.echt af te vallen, ik kan hoelahoepen dus daar ligt het niet aan. Kan u mij adviseren?

 15. Janneke says:

  Het is ook al niet: hoe kleiner hoe makkelijker, hoepels onder de 98 cm zijn voor kinderen. Het is juist ondoenlijk om als volwassene met een kinderhoepel te hoelahoepen, of je moet een professioneel danser zijn.

 16. marian says:

  Ik hoop nu 3 weken en ben in de taille 3 cm kwijt en op de heupen 1.5 cm. Het werkt dus wel…
  In het begin wat blauwe plekken maar het went best snel. Heb een hoepel van 2.3 kg en hoepel een half uur per dag wat me gemakkelijk afgaat met workout muziek erbij, Aan te raden dus..

 17. Annia Roose says:

  hallo ,

  gisteren begonnen met hoelahoepen met en hoepel met gewicht en met bultjes langs de binnen kant..resultaat blauwe plekken en pijn ..wat kan ik doen om dit te voorkomen
  groetjes
  annia

 18. Loes van Dansik says:

  Wat mijn niet duidelijk is ???.
  De ene zegt je moet met je buik van voor en na achteren. En de ander draaid rondjes met zijn heupen. Hoe moet je het nu doen ???

 19. Rita says:

  Hoi, ik heb een bodyhoop gekocht met magneten, maar ik word rond mijn taille blauw, moet ik nu doorzetten of is dit alleen beginners fase,ik vind hoelahoep echt leuk, ik doe tegen de blauwe plekken een
  Rugband om, maar jullie schrijven liefs je blote buik, anders moet ik een anders moet ik een ander kopen. S.v.p graag raad daarin

 20. Anoniem says:

  Een kleinere hoepel is juist moeilijker dan een grote. probeer maar eens met zo’n kleine kinderhoepel te hoepelen. Dat is veel moeilijker omdat je hem sneller en vaker rond moet draaien. Ook is het slim om een hoepel van onder de 1 kg te kopen. Die zware hoepels zijn helemaal niet nodig om af te vallen en tevens zorgen deze voor blauwe plekken, pijn en overbelasting. Met deze zware hoepels mag je vaak ook niet langer dan 10 minuten hoepelen, met een lichte hoepel kan dit zo lang als je maar wilt.
  Kortom, een grote hoepel van onder de 1kg is zeer aan te raden.

 21. Eveline says:

  Och ik vind het zo heerlijk om te doen. Het hoelahoep en gaat me te makkelijk af.
  Ik ben zeer verslaafd geworden. Kan uren doorgaan. Heerlijk. En ik heb m pas haha.
  Ik heb de 1.2kg met golven. Ik wil ook n zwaardere aanschaffen. Ook zonder golven enz… Geen massage rotzooi of zo.
  Ik heb nu al strakkere buikspieren en strakkere rugspieren en warempel het maakt me ubervrolijk. Gewoon zo leuk. Ik blijf doorgaan tot ik erbij neerval. Top deze uitvinding

 22. Gerry says:

  Ik ben 70 jaar en heb in mijn jeugd leren hoelahoepen. Wij liepen al hoela hoepend -werkwoord toch?- naar school. Ik deed mee aan buurtwedstrijden. Onlangs op de gezondheid beurs kwam ik er weer mee in aanraking. Vanwege diverse redenen heb ik last van mijn rug en werd daardoor stram. Het leek me fijn de oude hobby weer op te pakken en kocht een hoepel van 1.9 kg met van die extra bochtjes voor de massage. Ik begon veel te fanatiek meteen met 10 minuten en had de volgende ochtend pijn toen ik mijn rondje wilde draaien. Twee weken op non actief geweest. Vervolgens opgebouwd ‘ per minuut’. Geen klachten meer gehad. Soepeler geworden, plattere buik en 3 cm van de taille wijdte er af, ‘love handles’ kwijt. Mijn ochtend begint ‘elke dag’ met rug oefeningen, daarna een half uur op de hometrainer en vervolgens 10 minuten met de hoelahoep. Dan heb ik mijn ontbijtje dik verdiend! Succes dames!

 23. Gast says:

  Welke shop zou je aanraden om hoelahoepen kopen?
  Ik zou wel willen proberen, ik ben man van 1.90 lang!
  Heb ook weleens kinderhoelahoepen gekocht bij I bekende speelgoedwinkel, maar ik kan hem niet omhoog houden! Gaat direct naar beneden.
  Ik ken Robin Hoop wel, daar zijn veel filmpjes en hoelahoepen te koop.
  Maar weet jullie misschien nog meer webshops, of rond Friesland en Groningen winkels?
  Dan kan ik hem gelijk uitproberen of ik hem inderdaad omhoog kan houden.

  1. admin says:

   Op deze pagina staan een aantal hoelahoeps van bol.com die ik je kan aanraden!

 24. Sjoukje says:

  Het verhaal dat een kleinere hoelahoep zwaarder zou zijn klopt echt niet. En kleinere hoelahoep is moeilijker hoog te houden dan een grote (met een kinderhoelahoep is het voor een volwassene vrijwel onmogelijk). Dit komt omdat je een kleinere hoelahoep veel sneller rond moet draaien om hem hoog te kunnen houden. Een hoelahoep voor een volwassene heeft een diameter van ongeveer 100 cm. Deze zijn in verschillende gewichten verkrijgbaar, waarbij natuurlijk wel geldt dat een zwaardere hoelahoep zorgt voor een zwaardere workout.

  1. admin says:

   Maar als je een kleinere hoelahoep vaker moet ronddraaien om hem hoog te houden, dan kost dat toch meer moeite? Dat is in ieder geval het idee dat ik had toen ik het schreef. Meer moeite om hoog te houden is toch hetzelfde als een zwaardere workout?

 25. Milou says:

  Tot welk gewicht val je af? Ik wil graag hoelahoep en voor sterkere spieren en voor fun maar dun ben ik al en mag juist niet afvallen. Wat nu? Zit er niet op te wachten om straks tussen de veertig en vijftig te wegen

  1. admin says:

   Hoeveel je kan afvallen met hoelahoepen hangt het meest af van je huidige gewicht. Maar het hangt ook af van de soort hoelahoep die je gebruikt. Als je minder wil afvallen kan je het best een hele zware hoelahoep nemen. Je maakt dan ook buikspieren aan. Zelfs als je dan kilo’s kwijtraakt zie je er niet heel dun uit. Want in plaats van het vet dat je had, kweek je dan ook meer spieren.

 26. Magda says:

  Hallo. 7 maanden geleden ben ik begonnen met hoelahoepen. 3 keer in de week 60 min en 2 keer in de week buiten lopen (ook 60 min). Meer water drinken, veel minder snoepen en ik ben tot nu toe 13 kg afgevallen. Alles kan!

 27. Virgil says:

  Bedankt voor dit mooie artikel. Ik heb veel inspiratie uit gehaald. Afvallen met een hoelahoep is zeker een uitstekend manier om een strak buikje te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *