Afvallen met de hond

Afslanken door te lopen met de hondUit onderzoek van de Universiteit van Missouri blijkt dat het hebben van een hond meer helpt bij afvallen dan het volgen van dieet. Lees hier hoe ook u ervoor kunt zorgen dat u samen met uw hond afvalt.

Waarom werkt lopen met de hond?


Volgens de onderzoekers is het hebben van een hond veel effectiever dan alle geteste vermageringskuren op de markt. Er zijn een aantal redenen waarom een hond u kan helpen bij het afvallen. Om te beginnen moet u de hond een aantal keer per dag uitlaten. Gemiddeld kost dat een half uur per dag. Het lijkt heel weinig, een half uur, maar op de lange termijn scheelt het enorm veel. Per week verbrandt u namelijk 1050 calorieën extra. (Wandelen zonder hond?)

Behalve dat u meer calorieën verbrandt en dus af zal vallen, is uw hond ook goed gezelschap. Op momenten dat u zou gaan eten, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen de hond even uit te laten. Daarnaast is aangetoond dat mensen in het bezit van een hond zich minder vaak eenzaam voelen. Eenzaamheid is een belangrijke oorzaak voor emotionele eters. Als u een emotionele eter bent kan het dus verstandig zijn een hond aan te schaffen! Natuurlijk kunt u ook wandelen zonder een hond. Lees hier hoe u kunt afvallen door te wandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *