Afvallen door zwemmen

Makkelijk Afvallen Door Te ZwemmenZwemmen is een goede manier om af te vallen. Het is namelijk op veel manieren een andere manier van bewegen dan de meeste sporten. U leest hier waarom zwemmen zo gezond is, en tips over hoe u het beste kunt beginnen met zwemmen.

Afvallen met zwemmen?


Bij afvallen is het nodig het eetpatroon aan te passen en meer te bewegen. Die extra beweging kunt u natuurlijk krijgen door te zwemmen. Net als bij alle andere sporten is het belangrijk dat u het regelmatig doet. Als u eens in de week een paar baantjes trekt op volle snelheid, zal u weinig succes boeken. Bij alle sporten is het namelijk zo dat als u af wilt vallen, u voor lange tijd achter elkaar zal moeten zwemmen. Als u een korte sprint trekt worden er alleen koolhydraten verbrand, terwijl u natuurlijk wil dat er direct vet verbrand wordt! Hier leest u alles over waarom afvallen met zwemmen zo goed werkt.

Hoeveel calorieën verbrand je met zwemmen?

Vaak wordt de vraag gesteld hoeveel calorieën er nou precies verbrand worden. Om eerlijk te zijn is daar niet een eenduidig antwoord op te geven. Juist bij zwemmen verschilt dit enorm per persoon. Als u niet zo vaak zwemt, zal het veel zwaarder zijn voor uw lichaam dan als u al maanden aan het trainen bent. Daarnaast scheelt het enorm of u overgewicht heeft of niet. Hoe zwaarder u bent, hoe meer calorieën u zal verbranden.

Waarom zwemmen?U vraagt zich misschien af waarom u zou gaan zwemmen, en niet een rondje hardlopen. De reden is dat er een aantal hele grote voordelen zijn van zwemmen. Uiteraard kunt u prima afvallen door te hardlopen, maar dat gaat wel op een andere manier. Hieronder leest u een lijstje van de voordelen van zwemmen om af te vallen.

Voordelen van zwemmen

  • Bij zwemmen gebruikt u bijna alles spieren in het lichaam. Dat betekent dat het hele lichaam energie nodig heeft. Een stuk effectiever dan wanneer u alleen met uw benen zou fietsen bijvoorbeeld.
  • Er is weinig belasting op de gewrichten. Omdat u in het water maar 5% van uw lichaamsgewicht draagt, voelt u zich licht, terwijl u toch veel calorieën verbrandt.
  • Zwemmen werkt voor veel mensen behalve als sport ook recreatief. U kunt het natuurlijk ook combineren. Ga lekker een dagje zwemmen met vrienden of het gezin. Dat motiveert direct ook voor de volgende keer zwemmen.
  • Zwemmen is makkelijk te combineren, met bijvoorbeeld een lekkere sauna. Door uzelf te belonen na het zwemmen, wordt het makkelijker de volgende keer weer te gaan. Het vergt dan minder discipline om daadwerkelijk af te vallen.

 

Nadelen van zwemmen

  • Door te vaak te zwemmen kunt u last krijgen van chloor. Dit kan zowel aan de huid als bij de ogen voorkomen. Er zijn allerlei crèmes op de markt die u hierbij kunnen helpen. Een duikbril staat misschien niet charmant, maar beschermt uw ogen wel tegen het soms bijtende chloor.
  • Als u erg last hebt van overgewicht, vindt u het misschien niet prettig u bloot te geven. Dat is natuurlijk erg begrijpelijk, iedereen met wat kilo’s teveel weet maar al te goed dat mensen kijken. Schaf een zwart badpak aan dat enigzins afkleedt, en schaam u niet voor uzelf!
  • Voor sommige mensen is er niet een zwembad dichtbij. Dat is echt een groot nadeel. Dat betekent dat u misschien wel een half uur reistijd zou hebben om überhaupt toe te komen aan sporten. Niet echt een motiverende factor. U zou het wel kunnen combineren met een flinke fietstocht naar het zwembad. Dan slaat u twee vliegen in één klap!

 

Tips bij zwemmen

  • Investeer in een goede uitrusting. Alleen een bikini of zwempak kan genoeg zijn, maar door een badmuts, duikbril, goede slippers, etc. aan te schaffen zal u meer plezier beleven in het zwemmen, en vooral minder ongemakken beleven.
  • Combineer het noodzakelijke (sporten) met het plezierige. Ga een dagje naar het zwembad met uw kinderen. Zij zullen het geweldig vinden, en voor uw gevoel hoeft u een dag minder te sporten. Zeker bij een balspel in het water verbrandt u natuurlijk enorm veel calorieën.
  • Er zijn nog een aantal andere sporten die in het water beoefend kunnen worden. Kijk welke sporten u aanspreken, en combineer deze met het baantjes trekken. Het afvallen met zwemmen wordt hierdoor een stuk gevarieerder en dus leuker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *