Afvallen bovenbenen

Makkelijk afvallen in je bovenbenen

Als u zou mogen kiezen heeft u natuurlijk het liefst mooie, slanke, gespierde bovenbenen. Maar ook wanneer u deze niet heeft, kunt u ze wel krijgen. Afvallen in de bovenbenen is moeilijk, maar niet onmogelijk. Daarom zullen wij u in onderstaand artikel de 10 beste tips geven, waarmee u ervoor kunt zorgen dat u trots kunt zijn op uw bovenbenen.

Sport regelmatig

Als u dunnere bovenbenen wilt is het cruciaal dat u meerdere malen per week, iedere week sport. Zorg ervoor dat u dit op vaste dagen doet en zorg dat u de discipline heeft om dit vol te houden. Daarom is het slim om u bijvoorbeeld bij een hardloopgroep die 2 keer per week loopt, aan te melden of om samen met een paar vrienden/vriendinnen een abonnement bij een sportschool te nemen zodat u elkaar kunt motiveren. U zult merken dat u hierdoor zichzelf veel makkelijker tot sporten aan kunt zetten.

gezond afvallen

Sporten die helpen met afvallen in de bovenbenen

  • Begin met hardlopen

Hardlopen is nog steeds de beste manier om af te vallen in uw bovenbenen. Door hard te lopen traint u de spieren in uw bovenbenen, waardoor uw benen mooi gespierd worden. En verbrand u vet in uw bovenbenen, waardoor uw benen mooi slank worden. En hoe gespierder de benen worden, hoe meer calorieën ze verbranden. Zorg ervoor dat u een hardlooprondje vindt dat goed bij uw conditie past, maar wel een fysieke uitdaging voor u blijft. Begin hiermee door eens te kijken hoeveel kilometer u op hoog tempo af kan leggen voordat u echt niet meer kan. Aan de hand hiervan kunt u de afstand van uw hardloopronde bepalen. Zorg ervoor dat u zichzelf te allen tijde blijft uitdagen. Meet daarom uw tijden en snelheid. U zult zien dat u steeds harder gaat lopen, dan wordt het tijd om uw rondje zwaarder en langer te maken. Zorg er bij het hardlopen voor dat u altijd eerst even 5 minuten rustig inloopt om uw spieren op te warmen en dat u uw voeten goed laat afwikkelen om blessures te voorkomen. Als het voor u financieel mogelijk is, raden wij u ook van harte aan om hardloopschoenen aan te schaffen, dit maakt het lopen een stuk fijner en veiliger. Zorg ervoor dat u plezier krijgt in het hardlopen, luister bijvoorbeeld muziek of ga met een paar vrienden. Als u 2 maal per week hardloopt, zult u vanzelf merken dat u gaat afvallen in uw bovenbenen, mooiere kuiten en een betere conditie krijgt.
  • Fiets zo veel mogelijk

Naast hardlopen is fietsen een geweldige manier om te zorgen dat de bovenbenen afvallen. Met fietsen op tempo verbrandt u namelijk ruim 500 calorieën per uur. Deze calorieën verbrandt u vooral in de bovenbenen. Hiermee zet u namelijk het meeste kracht tijdens het trappen. Dus ruil uw ov-kaart in voor een helm en uw scooter voor een fiets. Want alle kilometers zijn mooi meegenomen. Verkeerd u in de situatie dat fietsen voor u helaas niet mogelijk is door lange afstanden naar werk en een druk leven, schaf dan een hometrainer aan. Hierdoor komt u thuis altijd vele kilometers afleggen. Let er wel op, een veelgemaakte fout bij hometrainers is dat mensen ze niet of verkeerd afstellen. Hierdoor voelt het fietsen onnatuurlijk en vergroot u de kansen op blessures aanzienlijk. Op de hometrainer verbrandt u algauw ruim 400 calorieën per uur, Daarom is dit apparaat ontzettend behulpzaam als u wilt afvallen in de bovenbenen. Wielrennen is de allerbeste manier van fietsen om gespierde bovenbenen te krijgen. Met wielrennen verbrandt u namelijk rond de 800 calorieën per uur en gebruikt u uw bovenbenen optimaal. Kijk maar eens naar de bovenbenen van wielrenners als Johnny Hoogerland of Chris Froome, gespierder dan dat gaan ze niet worden. Wanneer wielrennen niet tot uw opties behoort, kunt u er ook voor kiezen om spinningles te nemen in de sportschool. Dit is vergelijkbaar met wielrennen.
  • Verzorg uw bovenbenen

Wanneer u wilt dat uw bovenbenen afvallen, is het belangrijk dat u ze goed verzorgt. Wanneer u een dag hard heeft gesport, is het van cruciaal belang dat u ze de dag daarna rust gunt. Zodat de spieren kunnen groeien en herstellen. Doet u dit niet, dan heeft dit ernstige blessures tot gevolg en zullen uw bovenbenen niet in staat zijn om alle afvalstoffen goed af te voeren. Daarnaast is het, wanneer u mooie bovenbenen wilt hebben, ook belangrijk dat u de huid goed verzorgt. De bovenbenen worden in de lichamelijke verzorging namelijk vaak lichtelijk verwaarloosd omdat deze voor andere mensen bijna toch niet zichtbaar zijn. Maar wanneer deze wel zichtbaar zijn, wilt u toch dat ze er mooi uitzien? Scheer (wanneer u een vrouw bent) dan ook regelmatig uw bovenbenen en smeer er een keer per week een lotion of zalf op. En als u er een uitslag of iets anders heeft zitten, doe er dan wat aan en ga naar de huisarts. Want wanneer anderen uw bovenbenen beoordelen, vinden zij het minstens zo belangrijk dat de huid goed verzorgt is, als de ze mooi afgetraind zijn.

  • Kies de juiste broek

De vorm en lengte van iedereens bovenbenen is anders. Daarom zal de ene broek of rok u als gegoten zitten, en de andere uw bovenbenen en billen er heel slecht uit laten zien. Zelfs mensen met prachtige bovenbenen ervaren dit effect. Ook hun bovenbenen zien er in bepaalde broeken totaal niet uit. Daarom is het naast het afvallen in bovenbenen ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat u de juiste kleding hebt. Ook bestaan er corrigerende onderbroeken die uw bovenbenen in een mooiere vorm brengen. Wanneer het voor u financieel mogelijk is, kunt u ook uw broeken op maat laten maken. Dan sluiten ze altijd goed aan op uw bovenbenen en zullen deze er slanker uitzien.

Masseer de bovenbenen

Als u gespierdere bovenbenen wilt, is het belangrijk dat u ze minimaal eens in de 2 weken na het sporten laat masseren. Allereerst omdat massage de bloedcirculatie in uw benen verbetert. Hierdoor bereikt het bloed de spieren beter, waardoor deze zich beter ontwikkelen en herstellen. Daarnaast voeren de benen door een massage het vocht beter af. Minder vocht betekent slankere benen. Betere bloedcirculatie betekent gespierdere benen. Wanneer u niet iemand heeft die u eens in de 2 weken kan masseren, kunt u het ook altijd zelf doen. Zorg dan wel dat u gestructureerd te werk gaat. Nog een leuke bijkomstigheid is, dat massages ervoor zorgen dat de huid steviger wordt. Dit alles bij elkaar maakt massages van cruciaal belang als u wilt afvallen bovenbenen.

Bruin de bovenbenen

Een mooie gebruinde huid zit er altijd beter uit dan een melkwitte huid. Zorg er daarom voor dat uw bovenbenen lekker bruin zijn. Schroom uzelf niet om een zonnebank te bezoeken, honderdduizenden mensen in Nederland doen dit, dus waarom u niet. Zorg er wel voor dat u dan uw hele lichaam egaal bruint. Als alleen uw bovenbenen bruin zijn, ziet dit er gek uit. U zult merken dat mensen uw bovenbenen automatisch meer gaan waarderen wanneer ze een gezonde bruine kleur hebben, ook al is de vorm nog niet optimaal.

Eet gezonder

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar wanneer u minder en gezonder eet, zult u ook minder vet opslaan. Minder vet betekent in uw hele lichaam, betekent ook minder vet in uw bovenbenen. Dus let daarom op wat u eet. Drink niet te veel frisdrank, eet niet te veel vlees, stop met vette happen, verwijder snacks uit uw huishouden en drink minder alcohol. Ook hierdoor zult u uiteindelijk afvallen in uw bovenbenen.

Accepteer jezelf

Uw bovenbenen zijn deels afhankelijk van uw bouw. Onthoud dit goed. U kunt uw bovenbenen uiteraard slanker en gespierder maken, maar de vorm en lengte staan vast. Wees daarom ook tevreden wanneer u resultaten boekt en bijt uzelf niet vast in het feit dat u geen lange modellenbenen heeft. Hier kunt u niets aan veranderen. Wanneer u daar zelf vrede mee heeft, zult u uw eigen benen veel meer gaan accepteren en ook sneller af gaan vallen in uw bovenbenen

Liposuctie

Wij vermelden allereerst graag dat wij tegen deze optie zijn. U kunt deze resultaten namelijk ook op een gezondere en veiligere manier bereiken. En cosmetische plastische chirurgie blijft natuurlijk geldklopperij die de onzekerheid van mensen uitbuit. Maar wanneer u alles heeft geprobeerd en nog steeds ontzettend ontevreden bent over uw bovenbenen, is dit een optie. De plastische chirurg zal dan het overbodige vet uit uw bovenbenen wegzuigen. Kanttekening, zorg alstublieft dat wanneer u voor deze optie kiest dat het een weloverwogen beslissing is. Overleg het goed met familie en vrienden. Want aan een dergelijke operatie zijn risico’s verbonden, en als de operatie is uitgevoerd is deze niet meer omkeerbaar. Bovendien zal het veel meer voldoening geven wanneer u op eigen kracht heeft bereikt dat u slankere en gespierdere bovenbenen heeft, dan wanneer u dit door liposuctie heeft bereikt.

Dit was het artikel afvallen bovenbenen, voor vragen en opmerkingen kunt u altijd terecht bij het team van Echt Afvallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *