Beginnen met afvallen

Beginnen met afvallen

Afvallen kan op vele manieren, maar de moeilijkste stap is misschien wel het beginnen met afvallen. Want natuurlijk wil je graag die kilo’s kwijt, maar het gaat erom dat je de knop in je hoofd omzet en daadwerkelijk begint. Maar ook wij weten dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Daarom geven wij jou hieronder de beste motivatietips om te beginnen met afvallen.

Het moet uit jezelf komen

Beginnen met afvallen is altijd moeilijk, maar nog moeilijker wanneer de motivatie niet uit jezelf komt. Jij moet gewicht kwijt willen raken omdat jij dat wilt, niet omdat het van iemand anders moet. Het gaat erom dat jij tevreden bent met je eigen lichaam en niet iemand anders. Dus als je besluit dat je minder wilt gaan wegen, wees er dan zeker van, dat dit besluit uit jezelf komt.

Vind een passend dieet

Diëten zijn er vandaag de dag in alle soorten en maten. En zoals smaken verschillen, doen diëten dat ook. Ga daarom op zoek naar een dieet dat bij jouw smaak en levensstijl past. Op onze website kan je tientallen diëten vinden. Blader hier eens rustig doorheen en kijk welke je het meest aanspreekt. Mocht het beginnen met afvallen nou niet meteen lukken, niet getreurd. Er zijn vervolgens tientallen andere diëten waaruit je kan kiezen.

Stel een doel

‘begin with the end in mind’. Stel van te voren een doel voor jezelf zodat je daar naartoe kan werken. Knip dit doel vervolgens in kleine stukjes, zodat je telkens naar kleine persoonlijke overwinningen toe kan werken. 1 kilo per week, klinkt een stuk makkelijker dan 10 kilo in een keer af vallen. Beginnen met afvallen, begint met het stellen van een reëel doel. Sla er vervolgens ook niet in door wanneer je dit doel bereikt hebt. Als jij jouw doel bereikt hebt, mag je stoppen. Dit had jij voor ogen en dit is je gelukt. Wees trots op jezelf!

Vraag om hulp

Zoals geldt voor alle moeilijke dingen in het leven, geldt ook voor afvallen: ‘Je staat er niet alleen voor’. Vraag mensen in jouw nabije omgeving om hulp. Als jij wilt beginnen met afvallen, is het belangrijk dat zij hiervan op de hoogte zijn. Zodat zij rekening kunnen houden met jouw afwijkende eetgedrag. En nog beter, kijk of je iemand in je nabije omgeving kunt vinden die samen met jou wilt beginnen met afvallen. Twee kunnen immers meer dan een. Een wanneer je het even allemaal niet meer ziet zitten, kan je altijd terugvallen op de ander voor steun. En zo sleep je elkaar erdoorheen en boek je samen resultaten. Want ook afvallen is leuker wanneer je het samen doet.

Pas je levensstijl aan

Een effectieve manier om te beginnen met afvallen is het inbrengen van een paar kleine veranderingen in je levensstijl. Hier hebben wij de beste voor je op een rijtje gezet:

  • Neem voortaan altijd de trap en nooit meer de lift, dit scheelt je duizenden calorieën per jaar.
  • Houd de verwarming thuis een stukje lager. Men heeft de gewoonte om wanneer ze thuis kou ervaren, de verwarming meteen zo hoog mogelijk te draaien. Wanneer je dit echter niet doet, moet je lichaam zichzelf warm gaan maken. Dit doet het door vetcellen te verbranden. Op jaarbasis scheelt dit enkele kilo’s aan vet.
  • Beginnen met afvallen begint bij het stoppen met drinken van frisdrank. Frisdrank is lekker, maar frisdrank is ook verslavend. Vanwege alle suikers staat frisdrank bekent als de grootste dikmaker. Voor frisdrank zijn echter vele gezonde vervangers te vinden als bijvoorbeeld water met citroensap en mint. Als je zorgt dat je voortaan geen of aanzienlijk minder frisdrank drinkt, zul je zien dat je vanzelf begint met afvallen.
  • Ontbijt altijd. Door het overslaan van het ontbijt, weet je lichaam niet wanneer het weer gevoed gaat worden. Daardoor zal het de volgende voedingsstoffen die binnenkomen als reserve opslaan. Ontbijt overslaan werkt dus averechts. Bovendien begin je de dag op een slechte manier en zal je sneller futloos zijn.

Beloon jezelf

Geen resultaat zonder beloning. Zoals we hierboven hebben besproken is het om te beginnen met afvallen belangrijk om jezelf een doel voor ogen te stellen. Op het behalen van dit doel moet je vervolgens ook een beloning stellen. De beloning kan je geheel naar eigen wensen invullen. Want jij bent goed bezig, jij bent gewicht aan het verliezen, dan verdien jij ook een beloning!

Bouw zelfvertrouwen op

Om te beginnen met afvallen is het belangrijk dat je zelf geloofd dat je kunt afvallen. Doe dit door te kijken naar eerdere successen die je in het leven hebt geboekt. Herhaal deze successen voor jezelf. Want immers, jij hebt dit allemaal bereikt, waarom zou je ook niet een paar kilo kunnen kwijtraken. Doe dit net zolang totdat jij voelt dat je de kracht hebt om te beginnen met afvallen.

Ga goed om met tegenslag

Wie weet haal je niet in een keer je streefgewicht. Wie weet kom je de eerste weken dat je probeert af te vallen wel aan. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Never be affraid to fail. Lukt het de eerste keer niet, dan wel de tweede, en anders de tiende. Zolang jij in jezelf geloofd, kom je er vanzelf wel. Verlies dus niet de moed wanneer het de eerste keer niet lukt.

Deel je ervaring

Hoe is het jou gelukt om te beginnen met afvallen? Hoe is het vrienden van jou gelukt om te vermageren? Wees niet bang om je ervaring te delen of om te vragen naar andermans succesverhaal. Want de beste tips kan je natuurlijk krijgen van iemand die het hele proces al succesvol heeft doorlopen. Schaam je  daarom ook nooit voor het feit dat je wilt afvallen. Jij bent goed bezig om voor jezelf te zorgen. Anderen zullen dit ook merken en hier alleen maar respect voor hebben.

Heb jij zelf nog goeie tips voor anderen die willen starten met afvallen, laat dan vooral je bericht achter in de reactie secties. Wij kijken uit naar jullie tips!