gezond afvallen

Snel Afvallen Tips

De Beste Tips Om Snel Af Te Vallen


Snel afvallen vraagt om een andere aanpak dan afvallen voor de lange termijn. Het is zwaarder om in korte tijd af te vallen, maar het is zeker mogelijk. Hier geven we tips die ervoor zorgen dat u binnen de kortste keren op uw streefgewicht bent.

Tip 1 – Geen tussendoortjes


Het is logisch dat tussendoortjes dik maken. In minder zware diëten, zoals het caveman dieet, zijn tussendoortjes onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Maar als u heel snel af wil vallen, is het verstandiger om de tussendoortjes helemaal over te slaan. Deze tip is erg moeilijk om vol te houden, omdat veel mensen de gewoonte hebben om veel tussendoortjes te eten. Om toch te slagen is het verstandig om bijvoorbeeld water mee te nemen, overal waar u gaat. Water vult namelijk de maag, waardoor u minder honger zal hebben. Op die manier is het minder moeilijk om tussen de hoofdmaaltijden niet te eten.

Tip 2 – De hoofdmaaltijd

Als u snel wil afvallen, is het natuurlijk niet goed om ongezonde maaltijden te eten. Maar als het te lichte maaltijden zijn vullen ze niet genoeg. De kunst is dus om een balans te vinden in lichte maaltijden en maaltijden die goed vullen. Om dat te bereiken kunt u het beste zo veel mogelijk groenten eten. Daar zitten nauwelijks schadelijke voedingsstoffen in, terwijl ze wel een vol gevoel geven.

Combineer tip 1 en tip 2

Door bovenstaande tips te combineren, krijgt u elke dag niets anders binnen dan gezonde hoofdmaaltijden. Afvallen is altijd een combinatie van minder calorieën binnenkrijgen dan dat u verbrandt. U kunt dat dus op twee manieren aanpakken. U kunt ervoor zorgen dat u heel veel calorieën verbrandt, of u kunt zorgen dat u heel weinig calorieën binnenkrijgt. Bovenstaande tips pakken het laatste aan. Om echt snel af te vallen kunt u het beste tegelijkertijd meer gaan sporten. Hieronder geven we een goede tip om meer te gaan bewegen.

Tip 3 – Ga skeeleren

Skeeleren is, zeker in de zomer, een geweldige manier om veel calorieën te verbranden. Uiteraard verbrandt u calorieën tijdens het skeeleren zelf. Maar het mooie van skeeleren is dat u ondertussen de beenspieren traint. Spieren verbranden 24 uur per dag calorieën, ook als u slaapt. Door te skeeleren verbrandt u dus calorieën tijdens het skeeleren, maar ook daarna. Het is dus een geweldige tip om echt snel af te vallen.
Juist omdat skeeleren zo goed is om af te vallen, hebben we er een heel artikel over geschreven. Lees snel meer over hoe u kunt afvallen door te skeeleren.

2 thoughts on “Snel Afvallen Tips”

 1. Slimrum says:

  Wij denken dat combinatie eten en bewegen de beste manier is om af te vallen.

  Helaas zijn er veel mensen die niet kunnen skeeleren.
  Om deze mensen toch te kunnen laten bewegen hebben wij het Slimrun programma ontwikkeld. Een leuke manier van bewegen, in combinatie met verantwoord eten moet het afvallen zeker lukken.

  Neem een kijkje op onze website of download de app en probeer gewoon een gratis les. Zo kan je zelf oordelen of het programma geschikt is voor jou!

 2. Maaike says:

  Op Weet Wat Je Dieet (https://www.weetwatjedieet.com/) lees ik nog meer tips over hoe je het beste kunt afvallen. Ik vind de combinatie tussen diëten en fit blijven erg belangrijk en daar kan ik ook echt veel tips vinden over hoe je dit het beste kunt doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *