Het belang van ontbijt

De Belangrijkste Maaltijd van de Dag?

Slaat u wel eens het ontbijt over? Ze zeggen altijd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar waarom? Wij leggen het uit.

Waarom is Ontbijt Belangrijk


De reden dat men ontbijt, is omdat het lichaam acht uur of langer geen voedingsstoffen heeft gehad.Het meeste dat u de dag ervoor gegeten heeft, is dan al verteerd. Als u ‘s ochtends niets eet, heeft u simpelweg minder energie dan goed zou zijn. U zou veel energieker, vrolijker en meer geconcentreerd zijn.

Daarnaast maakt een gebrek aan ontbijt dik. Daar zijn twee redenen voor. Hersenscans hebben aangetoond, dat wanneer u het ontbijt overslaat, u later op de dag zin krijgt in vet eten. U denkt misschien dat u door niet te ontbijten calorieën bespaart, maar die komen er aan het eind van de dag dus allemaal bij. Maar er is nog een reden dat het overslaan van ontbijt schadelijk is.


Door in de ochtend niets te eten, laat u uw lichaam geloven dat er een “tijd van honger” aankomt. Daarom gaat uw lichaam snel alle voedingsstoffen die er nog zijn, opslaan in vet. Dat zorgt er weer voor dat u nog meer honger krijgt, waardoor u weer meer gaat eten, en nog meer vet binnenkrijgt. Pas dus goed op met het overslaan van ontbijt, want u wordt er onvermijdelijk dikker van, Als u het moeilijk vindt te ontbijten, maak er dan een gewoonte van na het ontbijt te hardlopen. Dan krijgt u ‘s ochtends vanzelf meer honger, terwijl u ondertussen kunt afvallen met het hardlopen.

1 thought on “Het belang van ontbijt”

 1. Samantha Vandenbergh says:

  Beste,

  ik las op de website da de Gina Su Crème die op de website te zien zou zijn, goed is voor het afslanken in het gezicht.
  Echter vind ik deze crème hier nergens op de website.
  Kunt u mij meer info geven a.u.b.? of waar ik deze wel zou kunnen kopen?

  alvast bedankt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *