Gezonde ontlasting

Is Mijn Ontlasting Gezond?

Om af te vallen moet u een gezond eten en voldoende bewegen. Een goede manier om uw gezondheid te peilen is door middel van de ontlasting. De soort ontlasting is namelijk een goede indicator van iemands gezondheid.

Hoe Ziet Gezonde Ontlasting Er Uit?


Gezonde ontlasting is lichtbruin van kleur en niet te hard. Hoe langer het in het lichaam is geweest, hoe donkerder van kleur. Aan de kleur is een hoop af te leiden.  Hieronder een lijstje met kleuren. Heeft uw ontlasting één van onderstaande kleuren? Hier leest u wat de oorzaak en eventuele oplossing is.

  • ZWARTE ONTLASTING Bij zwarte ontlasting kan het zijn er bloeding is in uw maag of in uw dunne darm. Daarnaast komt zwarte ontlasting voorbij mensen die veel ijzer binnenkrijgen, bijvoorbeeld mensen die ijzertabletten slikken. Als u niet ijzertabletten slikt of op andere manier veel ijzer binnenkrijgt, kunt u het best een dokter raadplegen. zwarte ontlasting kan dus wijzen op een redelijk ernstige aandoening. Raak echter niet in paniek, want in de meeste gevallen van zwarte ontlasting is er niets aan de hand.

  • WITTE ONTLASTING Meestal wordt witte ontlasting veroorzaakt omdat er niet genoeg kleurstof wordt “toegevoegd”. Galvloeistof wordt geproduceerd door de galblaas en geeft de bruine kleur. Als er iets mis is met de galblaas, kan dat witte ontlasting veroorzaken.
  • GROENE ONTLASTING Hoe witte ontlasting wordt veroorzaakt door een tekort aan gal, zo wordt groene ontlasting veroorzaakt door een overschot hiervan. Daarnaast wijst groene ontlasting op een te lang verblijf in het lichaam.
  • RODE ONTLASTING Meestal is ontlasting niet helemaal rood, maar zit er in de ontlasting een rode streep. Die wordt meestal veroorzaakt doordat de ontlasting langs een bloeding of wond is gekomen. Als u een rode streep in uw ontlasting vindt, moet u zo snel mogelijk een dokter raadplegen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *