Afvallen Tips – Blijvend Afvallen

10 snelle en gezonde tips


Afvallen kan een hele klus zijn. Wij geven 10 snelle en gezonde tips, waarmee u kunt afvallen zonder dat het veel werk kost. Deze tips zijn kleine aanpassingen in gewoontes of eetpatroon en werken geweldig!

Tip 1 – Drink citroensap


Deze tip is een heel makkelijke. Citroensap heeft de eigenschap dat het de vetverbranding in werking zet. Door het vaak te drinken, zorgt u ervoor dat uw lichaam minder de kans krijgt vet op te slaan, het wordt immers al verbrandt. Het is makkelijk toe te voegen aan maaltijden, voor recepten en meer informatie kunt u hier meer lezen over de citroenkuur.

Tip 2 – Eet vaak soep

Ook dit is een makkelijke manier om minder voedingsstoffen binnen te krijgen. Veel hoofdmaaltijden zijn niet gezond genoeg omdat ze te veel van een bepaalde voedingsstof, meestal vet, bevatten. De meeste soepen zijn heel gezond wat dat betreft. Door de soep te binden met aardappel of andere groenten krijgt u genoeg voedingsstoffen binnen, zonder dat het te vet is. En, niet te vergeten, soep is ook nog eens erg lekker. Sommige soepen zijn beter dan anderen. Voorbeeld van een zeer gezonde soep is koolsoep, omdat die allerlei gunstige effecten heeft. Lees hier meer over in ons artikel over het koolsoepdieet.

Tip 3 – Maak tussendoortjes gezond

De grootste dikmakers zijn tussendoortjes. Ongemerkt eten mensen vaak veel meer ervan dan goed voor ze is. Geen wonder dat tussendoortjes aangepakt moeten worden tijdens het afvallen. Het is gelukkig niet zo dat u helemaal geen tussendoortjes meer mag eten. Maar u zal sommige tussendoortjes wel moeten vervangen door wat gezondere varianten. Er zijn een aantal simpele trucjes waardoor tussendoortjes heel lekker en gezond kunnen zijn. Op die manier krijgt u niet meer al die overbodige voedingsstoffen binnen. En omdat u minder voedingsstoffen binnen krijgt zal u ook meer trek hebben bij de hoofdmaaltijd, waardoor u juist weer meer goede stoffen binnenkrijgt. Lees het artikel over gezonde tussendoortjes voor inspiratie en recepten.

Tip 4 – Minderen met frisdrank

Net als tussendoortjes zijn frisdrank enorme dikmakers. Veel mensen weten het niet, maar de meeste frisdranken zijn ware suikerbommen. In 1 literfles cola zitten meer dan 30 klontjes suiker. En dat terwijl cola niet eens het meest zoete drankje is. Een liter is maar vier glazen, dus als u vier glazen frisdrank per dag drinkt, zit u al aan die 30 klontjes. Goede reden om te minderen dus. Stap over op light frisdrank, of de nieuwe “zero” varianten. Houdt wel in gedachten dat daar weer andere schadelijke stoffen, zoals aspartaam in zitten. Als u daar extreem veel van binnen krijgt, heeft u een verhoogd risico op sommige vormen van kanker. Lees snel het artikel over frisdrank!

Tip 5 – Maak van auto fiets en van fiets wandelen

Bij het afvallen telt natuurlijk niet alleen wat er binnenkomt, maar ook hoeveel calorieën u verbrandt. Deze tip zorgt ervoor dat u meer calorieën verbrandt. Bedenk eens hoe vaak u naar buiten gaat om ergens naar toe te gaan. Als u normaal rijdt terwijl het op fietsafstand is, pak dan eens de fiets. Wanneer u normaal bijvoorbeeld naar de supermarkt fietst, ga dan eens wandelen. Het kost misschien wat meer tijd, maar zonder dat u moet wordt verbrandt u toch wat extra calorieën. In het artikel over afvallen door te wandelen leggen we uit waarom wandelen zo gezond is.

Tip 6 – Zet de verwarming wat lager

Dit is echt een geweldige tip. Het zorgt ervoor dat u geld bespaart, en ondertussen ook nog eens kilo’s bespaart. Als u het koud heeft, moet uw lichaam meer moeite doen om u warm te houden. U denkt misschien dat het weinig verschil maakt, maar ongeveer 70% van de energie die u verbruikt wordt besteed aan het verwarmen van het lichaam. De moeite waard dus. Denk eraan dat u de verwarming op warme dagen deze zomer helemaal uit laat, en op frisse dagen een graadje lager. Voor extra informatie over deze manier van afvallen kunt u hier terecht.

Tip 7 – Drink veel koffie

Weer zo’n tip die het aangename met het noodzakelijk verenigt. Wie geniet er nou niet van een lekker bakkie in de morgen? Nu weet u ook dat het u helpt met het verbranden van calorieën. De cafeïne in de koffie zorgt ervoor dat u vet zal gaan verbranden. Als u enorme hoeveelheden koffie gaat drinken wordt het natuurlijk slecht voor u, maar het kan geen kwaad om vanaf nu de koffie net wat sterker te zetten en dan evenveel te drinken. Over afvallen met koffie hebben we een artikel geschreven waarin nog veel meer tips staan!

Tip 8 – Drink appelazijn

Appelazijn heeft net zo’n werking als citroensap. Ook in kleine hoeveelheden zet het uw lichaam in werking. Waar citroensap de vetverbranding in gang zet, doet appelazijn dat met de spijsvertering. Een snelle spijsvertering zorgt ervoor dat u meer zou kunnen eten. Als u appelazijn aan uw dieet toevoegt, maar hetzelfde blijft eten, valt u dus gegarandeerd af. Lees meer over hoe u appelazijn moet gebruiken en manieren om het toe te voegen aan uw dieet!

Tip 9 – Koop een hond

Deze tip is misschien niet voor iedereen ideaal. Misschien houdt u meer van katten, of heeft u er het huis niet voor. Als dat allemaal niet het geval is, is het aan te raden om een hond te laten helpen met het afvallen. Een hond dwingt u tot een wandeling maken. Een paar keer per dag, elke dag weer. Dat soort gewoontes kosten nauwelijks moeite, maar maken des te meer het verschil bij het afvallen. Hier wat meer redenen waarom een hond goed helpt bij het afvallen.

Tip 10 – Drink shakes

Er zijn talloze diëten die aanraden om alleen nog maar shakes te drinken. Dat kan natuurlijk, maar het is wel een zwaar dieet. U kunt ook shakes drinken wanneer het zo uitkomt. Als u een keer een dagje naar de dierentuin gaat bijvoorbeeld, zal u buitenshuis moeten eten. Vaak komt dat neer op een ongezonde maaltijd. Als u dan zo’n shake mee heeft, weet u zeker dat u die ongezonde voedingsstoffen niet binnenkrijgt. Het gebeurt misschien niet vaak, maar shakes kunnen, zeker in noodgevallen, een goede uitkomst zijn tijdens het afvallen.

Het is niet zo dat u vanaf nu al deze tips op zal moeten volgen. Het leuke van deze tips is dat het kleine aanpassingen zijn in uw leven. Als u een paar tips opvolgt, kan het al grote veranderingen teweeg brengen.
Bij afvallen is het altijd zo dat een dieet, of veel sporten alleen niet genoeg zijn om stabiel af te vallen. Met zware diëten, crashdiëten, is de kans op een terugval heel groot. Deze kleine aanpassingen zijn bedoeld voor de lange termijn, om gezond af te slanken. Op die manier zal u blijvend gewicht verliezen, tot u op het ideale gewicht beland bent.
Juist omdat afslanken altijd een combinatie moet zijn tussen minder calorieën binnenkrijgen, en meer verbranden, is het handig om van beide soorten manieren wat tips te kiezen die u aanspreken. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen om citroensap en appelazijn aan uw dieet toe te voegen, en tegelijk een hond te kopen en minder tussendoortjes te eten. Als u het op die manier aanpakt, valt u gegarandeerd op een gezonde manier af!

2 thoughts on “Afvallen Tips – Blijvend Afvallen”

 1. sunita says:

  hi ik gebuik appelazijn all twee maand en wat zie ik
  nu ben ik 70.kg ik ben erbij 75 bij
  ik gebuik 3 keer perdag eetlepels ik zie niet

  1. admin says:

   Hoi Sunita,
   Appelazijn is geen wondermiddel, zorg ervoor dat je ook een gezonde leefstijl hebt en genoeg sport!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *