thorax afvallen

Afvallen Met Acupunctuur

Waarom Afvallen Met Acupunctuur?

acupunctuur afvallen

Acupunctuur probeert ervoor te zorgen dat je minder trek krijgt in zoete dingen, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Ook kan je meer energie krijgen om bijvoorbeeld te sporten. Het is dus een goede combinatie als je wil afvallen op een gezonde, verantwoorde manier.

Werkt Afvallen Met Acupunctuur?Suikerspiegel stabiliseren – Door een stabiele suikerspiegel krijg je minder trek in zoete dingen. Daardoor krijg je minder calorieën binnen en zal het afvallen een stuk makkelijker worden.

Innerlijke rust creëren – Bij het afvallen is innerlijke rust van groot belang. Hoe rustelozer je bent, hoe moeilijker het wordt om een dieet vol te houden. Met acupunctuur wordt het dus makkelijker om het afvallen vol te houden.

Afvallen met acupunctuur is dus geen wondermiddel. Je zal het altijd moeten gebruiken in combinatie met een gezonde leefstijl, of een dieet. Afvallen wordt dus niet veroorzaakt door acupunctuur, maar kan wel een stuk makkelijker gemaakt worden.

Acupunctuur is Geen Wetenschap

acupunctuur is geen wetenschap

Acupunctuur heeft in principe geen wetenschappelijke grondslag. Voor de lichamelijke effecten van acupunctuur is nauwelijks bewijs, voor de geestelijke effecten nog minder. Acupunctuur is dus een alternatieve geneeswijze die zich met name op het geestelijke welzijn richt.

Een probleem? Dat hoeft niet. Iedereen die meer calorieën verbrandt dan dat hij binnen krijgt zal afvallen. Dat kan met alternatieve geneeswijzen makkelijker worden. In dat geval zou het dus wel degelijk een positief effect hebben. In andere woorden: acupunctuur zorgt er niet voor dat je gaat afvallen, maar kan wel veroorzaken dat het afslanken een stuk makkelijker wordt.

Hoe Werkt Acupunctuur Precies?Al 2500 jaar lang wordt acupunctuur toegepast in de traditionele Chinese geneeskunde. In 1979 is er een lijst van aandoeningen waarbij het eventueel zou kunnen werken gemaakt, door de World Health Organisation.
Acupuncturisten gebruiken roestvrijstalen naalden om die in te brengen in verschillende plekken van het lichaam. Er zijn een groot aantal verschillende punten waar ze ingebracht kunnen worden, die allemaal een andere rol spelen in het lichaam.

Als je bezig bent met afvallen zal een acupuncturist dus andere punten uitkiezen dan als je last hebt van je rug. Er zijn namelijk enorm veel verschillende punten. Een goed voorbeeld daarvan zijn acupunctuurpunten in het oor. Sommige acupuncturisten maken namelijk alleen gebruik van de acupunctuurpunten in het oor.


Als je wil dat het afvallen makkelijker gaat, kan acupunctuur hier bij helpen. Het zal de moeite dus niet wegnemen, maar kan het afvallen stukken makkelijker maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *