Afvallen gezicht

AFVALLEN IN JE GEZICHT

Iedereen heeft natuurlijk graag een gezicht dat er verzorgd en vooral niet te dik uitziet. Specifiek in je gezicht afvallen is moeilijk, maar gelukkig niet onmogelijk. 

Hieronder leggen we je uit hoe je op een natuurlijke manier blijvend een slanker gezicht krijgt. We geven je allerlei methoden om in je gezicht af te vallen!

 

afvallen gezicht

Hoe val ik af in mijn gezicht?

Om goed af te vallen in uw gezicht is het belangrijk dat u meerdere stappen zet.

Hieronder hebben wij de 10 belangrijkste tips voor u op een rijtje gezet. Zoals je ziet hebben veel van de tips te maken met gezonde voeding

Klik op het boek hieronder voor een nog vollediger overzicht van hoe je ervoor kan zorgen dat je een gezond eetpatroon hebt. Het is te bestellen op bol.com en echt een aanrader! In ieder geval om even te kijken.

Waarom afvallen in je gezicht?

Het eerste dat iemand van u ziet is uw gezicht, wanneer u een te bolle kop of meerdere onderkinnen heeft, laat dit een ongezonde en onverzorgde indruk achter. Bovendien zit u zelf natuurlijk het lekkerst in uw vel, wanneer u weet dat u er goed uitziet. Daarom raden wij iedereen aan om, indien dit nodig is, af te vallen in het gezicht. Gewicht verliezen in uw gezicht is daarom makkelijker dan u denkt, door het volgen van de onderstaande tips, zult u in een paar weken een slanker gezicht krijgen. Ook kunt u een afslankcrème aanschaffen, zoals de Gina su crème hierboven te zien.

echt afvallen

10 tips voor afvallen in je gezicht

 • 1) Minder of stop met het gebruiken van alcohol

Amerikaans onderzoek heeft aangetoond, dat mensen die veel alcohol gebruiken een boller gezicht hebben dan mensen die dit niet doen. Dit komt doordat je lichaam sommige van de schadelijke stoffen die in alcohol zitten opslaat. Deze stoffen (vocht) worden vooral opgenomen in uw handen en uw gezicht. Dus wanneer u wilt afvallen in uw gezicht en dus een strakker gezicht wilt hebben, is het aangeraden om te stoppen met het nuttigen van alcohol, of in ieder geval, flink te minderen.

 • 2) Zorg dat u niet te veel zout binnenkrijgt.

Wanneer u veel zout op uw eten doet of veel zoute maaltijden eet, krijgt u logischerwijs veel zout binnen. Zout slaat vocht op, dus hoe meer zout er in uw lichaam zit, hoe meer vocht uw lichaam opslaat. Dit vocht wordt ook opgeslagen in uw gezicht. Dus wanneer u wilt afvallen in uw gezicht, is het aangeraden om flink te minderen met het zout. Let op: veel kookpakketten en magnetronmaaltijden bevatten enorme hoeveelheden zout, om de maaltijden smaakvoller te maken. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en krijgen op deze manier alsnog enorme hoeveelheden zout binnen.

 • 3) Water is goed voor je gezicht!

Wanneer u een smal gezicht wilt hebben, moet u minimaal 2 liter water per dag drinken. Water is daarom essentieel voor het menselijk lichaam en als minder dan de benodigde 2 liter per dag drinkt, gaat uw lichaam andere vloeistoffen opslaan om dit gebrek te compenseren. Dit resulteert in het hebben van een boller gezicht. Dus wanneer u wilt afvallen in uw gezicht, is het heel belangrijk, dat u minimaal 2 liter water per dag drinkt.

 • 4) Val in uw geheel af.

Het is natuurlijk ontzettend logisch, maar het moet wel even vermeld worden. Wanneer u namelijk over uw hele lichaam afvalt, valt u ook in uw gezicht af. Dus als u er niet alleen goed uit wilt zien in uw gezicht, maar ook een mooi lichaam wilt hebben, moet u ervoor zorgen dat u meer sport en gezonder gaat eten. Hoe u dit kunt bereiken, staat uitgebreid uitgelegd in alle andere artikelen op onze site. Dus wanneer u gewoon kilo’s kwijt gaat raken, zal u vanzelf ook een dunner gezicht krijgen.

 • 5) Ga veel sporten.

Wanneer u sport, maakt u vanzelf endorfine aan. Dit is een stof die het menselijk lichaam aanmaakt wanneer er inspanning wordt geleverd. Het fijnste aan endorfine, is dat u zich er positief door gaat voelen. Daarnaast is uit recent onderzoek gebleken dat endorfine goed is voor de strakheid van de huid in uw gezicht. Dat betekent dat wanneer u wilt afvallen in uw gezicht is het aan te raden om veel te gaan sporten. Want ten eerste val je door het sporten überhaupt af, en dus ook in uw gezicht. Ten tweede wordt de huid in uw gezicht strakker door de endorfine die u aanmaakt.

 • 6) Lach zo veel mogelijk voor afvallen in je gezicht 🙂

Wanneer u lacht, gebruikt u uw kaakspieren volop. Wanneer u uw kaakspieren gebruikt, zal vet in de omgeving van uw kaakspieren verbrand worden en zal uw kaaklijn beter zichtbaar worden, aangezien u goed getrainde kaakspieren heeft. Spontaan lachen is natuurlijk het beste, maar ook wanneer u een paar minuten lang en lach forceert zult u afvallen in uw gezicht. Bovendien is het natuurlijk altijd goed om te lachen.

 • 7) Gebruik make-up

Wanneer u make-up gebruikt om uw gezicht smaller te laten lijken, valt u natuurlijk niet echt af. U kunt echter door slim aangebrachte make-up uw gezicht wel een stuk smaller laten lijken. Om het resultaat van een smaller gezicht te realiseren, hebben wij enkele make-up tips voor u op een rijtje gezet:

Accentueer de ogen: Door veel make-up aan te brengen rondom uw ogen, vestigt u de aandacht op uw ogen en niet op de vorm van uw gezicht. Vooral donkere make-up trekt goed de aandacht naar zich toe.

Kies een lippenstift dezelfde kleur als uw huid: Door te kiezen voor een lippenstift met bijna exact dezelfde kleur als uw huid, komt uw gezicht heel natuurlijk over, waardoor uw gezicht ook smaller lijkt.

Maak uw wimpers zo lang mogelijk: Hoe langer uw wimpers zijn, hoe groter uw ogen lijken. Wanneer u mooie grote ogen heeft, lijkt uw gezicht beter in proportie en komt uw gezicht dus smaller over.

Breng donkere blush aan: Zorg dat u op uw wangen een blush aanbrengt die donkerder is dan uw natuurlijke huidskleur. Hierdoor zullen uw jukbeenderen aanzienlijk hoger overkomen en lijkt het alsof een dunner gezicht heeft.

 • 8) Kauw op suikervrije kauwgom

Wanneer u op een kauwgom kauwt, traint u constant de kaakspieren. Hoe beter de kaakspieren hoe mooier uw gezicht. U verbrandt hierdoor namelijk vet in uw gezicht en u krijgt een mooiere kaaklijn. Het fijne aan deze oefening is dat hij heel simpel is en dat u amper doorheeft dat u er mee bezig bent. Het is wel belangrijk dat u kiest voor suikervrije kauwgom, want als u dagelijks een paar uur op normale kauwgom loopt te kauwen, zal dit uw tanden niet ten goede komen. Dus wanneer u wilt afvallen in uw gezicht is het aangeraden om dagelijks een paar suikervrije kauwgompjes weg te kauwen.

 • 9) Plastische chirurgie

Laten wij eerst even benadrukken dat wij u dit niet aanraden, aangezien het onnodig is en geregeld misgaat. Maar wanneer u alles heeft geprobeerd en het afvallen in uw gezicht wilt nog steeds niet lukken, of u heeft er simpelweg de discipline niet voor, dan kan plastische chirurgie voor u de oplossing zijn. Met een tamelijk simpele operatie is de chirurg namelijk in staat om wat vet uit uw gezicht te zuigen. Maar laten wij nogmaals benadrukken, dat wanneer u wilt afvallen in uw gezicht er talloze mogelijkheden zijn, waarvan wij u aanraden om pas als echt niets anders meer lukt, voor plastische chirurgie te kiezen.

 • 10) Neem een coupe die uw gezicht dunner laat lijken.

U kunt uw haar laten knippen op zo’n manier dat uw gezicht dunner lijkt. Dit is een heel simpele ingreep en u zult zien dat de coupe waar u dan voor heeft gekozen u waarschijnlijk ook erg goed staat. Aangezien ieder mens een verschillend gezicht heeft, is er geen algemeen geldende coupe, maar verschilt dit per persoon. Vraag uw kapper daarom om raad, deze is hiervoor namelijk opgeleid en weet dan ook welke coupe uw gezicht het beste voor de dag laat komen. Ook bij deze tip valt u natuurlijk niet echt af, alleen lijkt uw gezicht voor uw medemens wel een stuk dunner.

Snel afvallen in je gezicht

Zoals wij hierboven al hebben genoemd, afvallen in uw gezicht is lastig en het vereist veel discipline. Verwacht dan ook geen wonderen. Maar wanneer u zich aan het merendeel van deze tips zult houden, zult u merken dat uw gezicht er naar een maand al een stuk beter uit zal zien. En hoe langer u dit volhoudt, des te strakker en dunner zal uw gezicht worden. Bovendien zal uw kaaklijn een stuk mooier uitkomen.

Als je een maand te lang vind en sneller resultaten wil zien, is het misschien idee om bovenop bovenstaande voedingstips supplementen te gebruiken.

De links naar bol.com op deze pagina zijn daarvoor goede aanraders. Bijvoorbeeld boeken die uitleggen wat een gezonde voeding is. Maar ook pillenkuren die je kunnen helpen met snel vet verbranden in je gezicht.

afvallen in je gezicht
blijvend afvallen

Afvallen onderkin

Wanneer u een of meerdere onderkinnen heeft, is het begrijpelijk dat u hier vanaf wilt komen. Om te zorgen dat uw onderkin kleiner wordt of zelfs in zijn geheel verdwijnt, is het belangrijk dat u de 10 hierboven genoemde tips volgt. Het van uw onderkin afkomen, gaat namelijk bijna op exact dezelfde manier als het krijgen van een dunner gezicht. Het enige grote verschil is dat de oefeningen die u kunt doen, om uw onderkin te verkleinen anders zijn. Daarom hebben wij hieronder een goede oefening gezet, die u zal helpen van uw onderkin af te komen.

Oefening: Leg uw hoofd achterin uw nek en draai vervolgens 20 rondjes linksom en daarna 20 rondjes rechtsom. Doe dit iedere dag een keer per dag. Door deze oefening zorgt u er namelijk voor dat uw nek soepeler wordt, en hoe soepeler de nek, hoe minder rimpels u in uw nek krijgt. Daarom is dit een ideale oefening als u ervoor wilt zorgen dat uw onderkin kleiner wordt.

Dont's bij afvallen in je gezicht

Voor sommige mensen is het ontzettend moeilijk/haast onmogelijk om in hun gezicht af te vallen, dit is helaas genetisch zo bepaald. Wanneer de bovenstaande tips voor u dan ook niet blijken te werken, maak uzelf dan alstublieft niet gek. Vaak is het namelijk zo dat bij mensen die van zichzelf een goed gevuld gezicht hebben, het ook goed staat, en past bij hun lichaam. Wanneer afvallen in uw gezicht echt niet lukt, is de laatste optie plastische chirurgie, wij herhalen hier nogmaals dat we u dit ten zeerste afraden. De kans dat de operatie misgaat blijft altijd aanwezig, en wanneer u van zichzelf een vol gezicht heeft, dat ook door afvallen niet weggaat, staat dit u waarschijnlijk het best.

Conclusie

Concluderend is afvallen in uw gezicht lastig, maar gelukkig niet onmogelijk. Onze 10 tips kan je onderverdelen in 3 categorieën: 1) voeding, 2) levensstijl en 3) trucs. Te beginnen met:

 • 1) Voeding:

   Wanneer u wilt afvallen in uw gezicht is het belangrijk dat u dagelijks minimaal 2 liter water drinkt, zorgt dat u weinig zout binnenkrijgt en weinig tot geen alcohol nuttigt. Dit zijn de tips voor een slank gezicht met betrekking tot voeding.

 •  
 • 2) Levensstijl:

   Wanneer u een smaller gezicht wilt hebben, is het belangrijk dat u in uw geheel afvalt. Het is namelijk heel simpel, als u over uw hele lichaam afvalt, dan valt u ook in uw gezicht af. Verder moet u veel lachen, wanneer u lacht, traint u namelijk de kaakspieren. Hierdoor gaat het vet rondom uw kaken weg en krijgt u een mooiere kaaklijn. Daarnaast moet u zorgen dat u veel sport, ten eerste aangezien dit goed is voor uw lichaam, ten tweede omdat u door te sporten endorfine aanmaakt. Door endorfine wordt u gelukkiger en uit recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat het een positief effect heeft op de huid in uw gezicht. Tot slot moet u ervoor zorgen dat u veel op suikervrije kauwgom kauwt, voor kauwen geldt namelijk precies hetzelfde als voor lachen, u traint de kaakspieren en verbrandt vet. Het is een ontzettend makkelijke oefening, alleen het is wel belangrijk dat u op suikervrije kauwgom kauwt, want als u dagelijks een paar uur op kauwgom met suiker loopt te kauwen, maakt u uw glazuur kapot.

 •  
 • 3) Trucs: 

Als het afvallen in uw gezicht niet lukt, zijn er nog altijd een paar trucs waarmee u uw gezicht dunner kunt laten lijken. Zorg dat u uw make-up zo opdoet als hierboven staat beschreven, waardoor uw gezicht dunner naar voren komt. Als tweede kunt u uw kapper vragen om uw haar in een coupe te knippen, waardoor uw gezicht zo naar voren komt, dat het dunner lijkt. Aangezien ieder mens een ander vorm gezicht heeft, moet u zelf even aan uw kapper vragen welke coupe u een strakker gezicht geeft. Als niets anders meer werkt, is er nog altijd de mogelijkheid van plastische chirurgie. Wij raden u dit echter ten zeerste af. Als alle bovenstaande tips om af te vallen in uw gezicht voor u niet werken, is het voor u helaas zo genetisch bepaald, maar is de volheid van uw gezicht, waarschijnlijk ook de volheid die u het beste staat.

Deze tips gelden ook voor wanneer u van uw onderkin wilt afkomen.

8 thoughts on “Afvallen gezicht”

 1. Niceforo says:

  julia goed zegt:goeie info, klopt helemaal, het gaat nituurlajk om een goede stofwisseling, ook erg belangrijk als je wilt afslanken. Als je interesse hebt om af te vallen dan raad ik je aan om ook eens te kijken op slankdezomerin (punt) com Ik ben benieuwd wat je er van vind. Succes

 2. Lumia says:

  Deze tips zijn helemaal niet gespecificeerd op het afvallen in je gezicht, maar in het algemeen. Het enigst waarvan ik nog kan zeggen oké zijn: kauwgom kauwen en lachen. Als je een tip als “plastisch chirurgie” in je lijst heb staan kun je er wel van uitgaan dat deze site gewoon niet spoort. Ook al staat er: “Laten wij eerst even benadrukken dat wij u dit niet aanraden, aangezien het onnodig is en geregeld misgaat”. Als je echt mensen wilt helpen dan zou je dat niet eens in je lijst hebben staan, want je biedt het wel aan als alternatief (anders stond het er niet). En “neem een andere coupe” heeft ook helemaal niks te maken met afvallen. BULLSHIT!!!

 3. ester says:

  Lumia dat slaat nergens op, bij die andere coupe is het duidelijk dat het om een truc gaat om je gezicht slanker te laten LIJKEN, net als make up. En er staat ook overal duidelijk bij waarom je iets wel of niet moet doen ivm je gezicht. Je moet beter lezen als je commentaar geeft. En idd … Helemaal afvallen is het best en heeft het meest effect.

 4. Spangenhierzox says:

  Nou@Lumia jij bent wel een geheel domme gans als je er zo over denkt. Ten eerst wil ik benadrukken dat het zeer normaal is dat ‘plastische chirurgie’ in de lijst staat, VOORAL als er zo een 5 keer bij staat ‘we raden dit u niet aan.’ Het is en blijf wel degelijk een optie, en of degene die die operatie wil doorstaab er degelijk voor kiest is haar eigen probleem. Voor de rest vind ik het een zeer goede informatie, van minder zout klopt ook weer helemaal. Bedankt!

 5. chicken legs says:

  Ben meer dan 10 kg afgevallen en heb maatje 38. Heb een slank lijf en zelfs dunne armen en benen. Mijn gezicht is vrij breed en ik heb bolle wangen. Frustrerend want niemand ziet dat ik slank ben. Mijn bolle gezicht laat iedereem denken dat ik mollig ben. Mijn gezicht valt niet mee af helaas.

 6. Gina says:

  Ben de laatste 2 jaren ook erg dik geworden in mijn gezicht, wat mij ontzettend onzeker maakt en storend vind. Ik hou niet van teveel zout en alcohol nuttig ik zeer zeer weinig. Ja, denk dat enkel plastisch chirurgie hierbij kan helpen. Heb maat 38/40, dus dat is niet echt dik te noemen. Een ander kapsel is geen optie, want das voor de buitenwereld. Want als de wind waait of je bent thuis, stoort je dikke kop weer. Van kauwgum? Nou, ik kauwde teveel. Want ook dit blijkt niet goed te zijn, krijg je veel lucht naar binnen(heb ik gelezen) en m’n gezicht zou dan nooit moeten dik worden. Dus leuk al die opties, maar werkt niet. Blijft maar een eerlijke optie over. Plastisch chirurgie.

 7. safida says:

  Allemaal gelul verhaal.

  Ik had dat probleem ook en had in het begin wel een kaaklijn. Maar door die vele troep van bewerkte voedsel suikers en zout wordt je er alleen maar dikker van.

  Je moet gewoon geen bewerkte meer voedsel eten. Je moet eerst via jou lichaam afvallen. Want lokaal vet kun je niet verbranden, maar het kan wel.

  En een grote factor is dan ook erfelijkheid.

 8. Cherish says:

  Als mensen afvallen dan zie je dat bijna altijd als eerste in hun gezicht. Dus gewoon gaan afvallen, om een gezonde, normale en duurzame manier. En het komt helemaal goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *