Afvallen met yoghurt

Efficiënt afvallen door yoghurt

KoeUit verscheidene onderzoeken is gebleken dat afvallen met yoghurt goed mogelijk is. Hoe dit kan, en hoe u het in uw voordeel kan gebruiken leest u hier.

Waarom is yoghurt gezond?Yoghurt heeft een aantal goede eigenschappen. De belangrijkste is dat het het “hongergevoel” vermindert. Als u yoghurt gegeten heeft, zal u dus een tijdje minder honger hebben. Daardoor gaat u minder eten, en valt u uiteindelijk dus af. Dat komt namelijk doordat je bloedsuikerniveau stabiel wordt. Meestal krijgt iemand honger om de bloedsuikerspiegel te corrigeren. Door het eten van yoghurt zal dit minder vaak voorkomen.

In yoghurt zitten veel (magere) proteïnen. Proteïnen kunnen helpen bij het afvallen, omdat ze de spieropbouw bevorderen. Spieren zijn de grootste vetverbranders van het lichaam, dus in principe geldt dat hoe meer spieren u heeft, hoe meer vet u zal verbranden. Als u meer wil weten over hoe u die spieropbouw kunt stimuleren, lees dan het artikel over afvallen met het ei dieet.
Plattere buik door yoghurt
Op sommige websites wordt geschreven dat het eten van yoghurt ervoor zorgt dat u een plattere buik krijgt. Yoghurt zou ervoor zorgen dat buikvet beter verbrand wordt. Daar is niets van waar. De vetverbranding gaat geleidelijk. Als u vet verbrandt, doet u dat overal tegelijk, niet alleen bij de benen of de buik. Het is wel zo dat het per persoon verschilt waar u het meest vet op slaat, of juist het makkelijkst verbrandt. Het is voor afvallen dus van belang er een gezond eetpatroon op na te houden, in combinatie met voldoende beweging. U zult dan vanzelf  vet gaan verbranden, ook op uw buik.

Hoeveel yoghurt?

Het is natuurlijk logisch dat u hoeveelheden nooit moet overdrijven. Voor alles geldt: het is alleen gezond met mate. Neem dan ook niet meer dan ongeveer vier bakjes yoghurt per dag. Om optimaal af te vallen is iets meer misschien ideaal, maar dan moet u het vervangen voor andere voedingsstoffen. U moet de yoghurt niet aan het dieet toevoegen. Dan heeft de yoghurt natuurlijk nog steeds zijn positieve werking, maar krijgt u ook meer calorieën binnen dan u gewend was. Dan nog zal het u niet lukken om af te vallen met yoghurt. Matig gebruiken dus.

Het yoghurt dieet

Er bestaat een dieet waarin men niets anders eet dan yoghurt, voor langere tijd. De gezonde eigenschappen van de yoghurt komen dan vele mater beter tot hun recht. Nadeel is natuurlijk wel dat u niet voldoende voedingsstoffen binnen zult krijgen, waardoor u vermoeider en futloos zal zijn. Het yoghurt dieet kan wel nuttig zijn om snel een paar kilo af te vallen voor een feestje dat er aan komt of iets dergelijks, maar bedenk wel dat u het niet voor te lange tijd vol moet houden. Diëten waarbij u te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, crash diëten, zijn nooit gezond. Behalve dat u dus te weinig binnen krijgt, valt u vrijwel nooit voor langere tijd af. Als u een week lang alleen maar yoghurt zou eten, en daarna opeens weer een normaal voedingspatroon zou beginnen, zou u toch weer aankomen. Het lichaam zit dan namelijk nog in de stand van “zuinige tijden”, en zal alles wat het binnen krijgt opslaan als vet. Als u al begint aan een crash dieet, bouw het dan langzaam af. Dit geldt natuurlijk ook voor afvallen met yoghurt.

Eettips om af te vallen met yoghurt

Hieronder een aantal klassieke yoghurt recepten, die ook mager zijn. Veel gerechten met yoghurt zijn heel vet, die hieronder niet.

  • Tzaziki Normaal wordt tzaziki gemaakt op basis van kwark. Als u de kwark vervangt door de yoghurt, pakt u alle mooie eigenschappen van de yoghurt mee, terwijl de tzaziki nog steeds lekker smaakt.
  • Bosvruchten yoghurt Combineer het afvallen door yoghurt met het eten van fruit in de vorm van vruchtenyoghurt. En nee, niet die zoete troep uit de supermarkt. Koop bosvruchten en meng ze door de yoghurt. Zo simpel is het. En nog lekker ook.
  • Griekse yoghurt Meng een klein scheutje honing door de yoghurt heen, en kleine stukjes muntblad. Wees wel matig met de honing, te veel van het zoete spul is natuurlijk niet goed.
  • Ananas yoghurt Ananas is een enorm gezonde vrucht met veel goede eigenschappen. Meng kleine stukjes ananas, niet geblend, door de yoghurt heen en u zal meer calorieën verbranden dan dat erin zitten, echt waar! Hier leest u over de negatieve calorieën van de ananas.
  • Yoghurt met cruesli Heel simpel, maar toch gezond. De vezels in de cruesli geven een langdurig vol gevoel, zeker in combinatie met de yoghurt natuurlijk. Als u probeert om af te vallen met yoghurt is dit echt een aanrader!
  • Dipsaus Gebruik yoghurt een keer als dipsaus. Veel mensen eten graag dipsaus, maar de meeste sauzen zijn enorm vet. Door de yoghurt als saus te gebruiken heeft u wel dat lekkere extraatje, maar zonder de slechte eigenschappen.
  • Yoghurt met citroen Citroen heeft, net als ananas, een aantal zeer bijzondere eigenschappen. Citroen kan zelfs de vetverbranding stimuleren! Door citroen door de yoghurt heen te mixen wordt de yoghurt een stuk dunner, waardoor u het als sap kunt drinken. De goede eigenschappen van zowel de citroen als van de yoghurt blijven gewoon bewaard. Lees hier over de goede eigenschappen van de citroen
  • Yoghurt smoothie Maak een keer een smoothie op basis van yoghurt, in plaats van melk of vanille ijs. De smoothie zal veel frisser zijn, en dan ook nog eens gezonder. Ideaal dus.

Voor meer recepten kunt u ook altijd nog kijken op de site van mijnreceptenboek, zij hebben een overvloed aan recepten. Selecteer zelf welke recepten gezond zijn en welke niet. Vergeet niet, het gaat natuurlijk niet alleen maar om de lekker, maar vooral om het afvallen!

Vond u afvallen met yoghurt een nuttig artikel? U kunt een hoop meer lezen, over bijvoorbeeld het ananas dieet en het citroendieet dat al eerder genoemd werd, maar over nog veel meer:

Afvallen met laxeermiddelen, het caveman dieet, het cambridge dieet, afvallen met appelazijn.