Afvallen door niet te eten

Afvallen door niet te eten

lege borden Er zijn mensen die geprobeerd hebben een week of langer niets te eten, en op die manier zo veel mogelijk af te vallen. Hier leest u of dit echt werkt, wat de nadelen zijn, en of er voordelen aan verbonden zijn.

Niet eten

Als je niet eet, krijg je geen calorieën binnen. Toch heeft je lichaam energie nodig, al was het maar om zichzelf warm te houden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de dagelijkse activiteiten die energie kosten. In totaal verbruik je dus vele malen meer calorieën dan dat je binnen krijgt. Daardoor val je af. Wat dat betreft is het dus zeker waar, je kan afvallen door niet te eten. Toch zitten er adders onder het gras.

Nadelen van afvallen door niet de eten

Het grootste nadeel is dat het bijzonder slecht is voor je lichaam om lange tijd niet te eten. Het is niet zo dat het lichaam eerst al het lichaamsvet gaat verbranden, en dan pas in de problemen komt. Het lichaam kan namelijk niet draaien op het verbranden van lichaamsvet alleen. Het heeft veel meer nodig. Al snel zal het daarom overgaan op het afbreken van cellen, om zo aan de broodnodige energie te komen. Als u besluit af te gaan vallen door niet te eten, loopt u dus grote risico’s.

Een ander belangrijk punt, is dat wanneer u weer gaat eten, u zo’n honger zal hebben dat u gigantische hoeveelheden naar binnen gaat schuiven. Omdat uw lichaam niet meer gewend is aan hoeveelheden eten, wordt alles direct opgeslagen als vet. Afvallen door niet te eten werkt dus zolang u niet eet, daarna levert het problemen op en komt u juist aan.

Conclusie over niet eten

Wij raden iedereen af niet te proberen om af te vallen door niet te eten. In de tijd dat u niet eet valt u een hoop af, maar dat is slechts voor korte termijn. Daarnaast is het enorm slecht voor uw lichaam. Het is niet duidelijk hoe deze vreemde theorie ter wereld is gekomen, maar trap er niet in. Helaas zijn er nog steeds mensen die geloven dat je kan afvallen door niet te eten, luister niet naar hen.

1 thought on “Afvallen door niet te eten”

  1. Thom says:

    Bedankt voor dit duidelijke artikel. Ik heb alleen één opmerking: de eerste zin van de conclusie klopt niet. Door ons af te raden om niet te proberen om niets te gaan eten om at te vallen raad je ons dus om dat te proberen. Dat kan niet kloppen gezien de rest van het artikel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *