Acai Bessen

Acai bessen

Wat is een acai bes?

De acaibes is een kleine bes met een kleur die varieert van donkerblauw tot donkerpaars. Acai bessen hebben een doorsnede van ongeveer 2.5cm. De bessen groeien in het Amazonegebied in Zuid Amerika in Peru, Brazilië en Suriname. Tot voorkort werden ze daar alleen geteeld voor lokaal gebruik. Alleen sinds de vrucht als ‘Superfood’ bekend is komen te staan is de vraag vanuit de westerse wereld enorm gegroeid. Dit heeft ervoor gezorgd dat er jaarlijks duizenden plantages bijkomen om meer Acai bessen te kweken. De acaibes is ook zeer populair in sapvorm.

Waarom zijn acai bessen zo gezond?

Acai bessen bevatten een hoge en zeer geconcentreerde hoeveelheid antioxidanten . Antioxidanten herstellen cellen en gaan celbeschadiging tegen. Dat deze bes zo’n grote hoeveelheid bevat, maakt het tot een zeer gezonde vrucht. Daarnaast zitten er vele gezonde vitamines en mineralen in de acaibes.

De positieve effecten van Acai bessen

  • Het groene thee effect

De bes geeft je snel een vol gevoel. Dit zorgt ervoor dat je minder honger hebt, waardoor je ook minder eet. En als minder eet, val je uiteraard af. Het drinken van groene thee beoogt hetzelfde effect. Dit is een uitermate gunstige bijkomstigheid. Naast de al eerder genoemde gezonde effecten.

  • Een betere nachtrust

Het eten van acai bessen leidt tot een betere nachtrust. Waarom dit exact het geval is, weet men nog niet. Maar mensen die de best op dagelijkse basis eten, geven te kennen hierdoor beter te kunnen slapen. Ook dit is natuurlijk een prachtig effect voor zo’n kleine bes.

  • Een sterker immuunsysteem

 

Zoals vele gezonde materialen als fruit en groentes, leidt ook de acaibes tot een beter immuunsysteem. Dit zorgt er voor dat minder kwetsbaar bent voor bacteriën en daardoor dus ook minder snel ziek zult worden.

 

  • Een verbetert metabolisme

 

Acai bessen zorgen voor een betere stofwisseling in het menselijk lichaam.

 

Acai dieet

 

Dat de acaibes een gezonde vrucht is, moge nu wel duidelijk zijn. De vraag is nu, hoe kan je optimaal deze bessen gebruik maken. Zodat je ervan afvalt en er gezonder door wordt. Bij een acai dieet gaat het er niet om dat je dagelijks let op de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt. Het gaat erom dat je een gezonde levensstijl leeft en deze combineert met het dagelijks innemen van acai bessen. Met een gezonde levensstijl bedoelen wij dat je meerdere keren in de week sport en let op wat je binnenkrijgt. Eet 3 gezonde maaltijden per dag, vermijd fast food, frisdrank, vet vlees, suikers en andere ongezonde voedingsmiddelen. Niet alleen zul je merken dat je hierdoor gewicht verliest. Je zult ook merken dat je, je fitter voelt en meer energie hebt. De eerste weken gezond leven zullen uiteraard even zwaar en wennen zijn. Zoek daarom ook steun bij jouw vrienden en familie. Vertel ze dat je jouw levensstijl aan het verbeteren bent. En spoor ze aan om hieraan met jou mee te doen. Twee kunnen immers meer dan een.

 

Nadat je een gezondere levensstijl hebt aangewend, is het tijd voor de acai bessen. Zorg ervoor dat je dagelijks een portie acai bessen inneemt. Het gezonde effect van de bessen versterkt het effect van de gezonde levensstijl. Hierdoor zorgt het acai dieet ervoor dat je snel gewicht verliest en een gezonder leven krijgt. Een leven met meer energie, een aantrekkelijker lichaam, een betere weerstand en betere nachtrust. Goede nachtrust is ook zeer belangrijk voor een gezonde levensstijl. Door een goede nachtrust is je lichaam beter in vorm en ervaar je minder stress. Minder stress zorgt gelijk ook voor een beter metabolisme. Wat weer resulteert in minder gewicht.

 

Hoeveel acai bessen per dag?

 

Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat je dagelijks een portie bessen binnenkrijgt. Probeer ervoor te zorgen dat je dagelijks zo’n 50 gram bessen per dag binnenkrijgt. Meer bessen mag natuurlijk altijd, alleen voor de dagelijkse aanbevoelen hoeveel is dit niet nodig. Zeker aangezien dit vrij prijzige bessen zijn.

 

Waar koop ik acai bessen?

 

Omdat de acaibes het afgelopen jaar enorm in trek is gekomen omdat het bestempeld is als superfood, is het tegenwoordig op vele plekken in Nederland te koop. In de betere voedingswinkel kan je ze vaak zowel in pil als in besvorm verkrijgen. Daarnaast zijn er tientallen websites waar je ze kunt bestellen. Bodyenfit is een zeer betrouwbare website waar wij zelf ook gebruik van maken.

 

Yoghurt met acai bessen

 

De bessen gaan erg goed samen met een lekkere kop yoghurt. Dit maakt de yoghurt wat spannender en neutraliseert de ietwat zure smaak van de bessen. Voel je verder natuurlijk vrij om de lekkerste combinatie voor jezelf te vinden.

 

Heb je nog vragen, opmerkingen of ervaringen met de bessen, dan horen wij deze graag terug in de reacties!