HCG Dieet

Snel Afvallen Met Het HCG Dieet


Het HCG dieet is een erg omstreden dieet. Toen de kuur bedacht werd, bleek dat mensen er enorm goed mee konden afvallen. Inmiddels is er een hoop veranderd en zijn er veel verschillende HCG producten bedacht, die allemaal op een net andere manier werken. Wij zullen je het verschil tussen deze producten uitleggen, zodat je zo snel mogelijk kan afvallen!

Wat is de HCG kuur precies?


HCG is een hormoon en staat voor Humane Chorion Gonadotropine en is ontdekt door dr. A.T.W. Simeons. Zowel mannen als vrouwen hebben dit hormoon, hoewel het verschillende functies vervult. Bij mannen zorgt het hormoon ervoor dat de teelballen indalen, bij vrouwen dat vetreserves worden aangesproken voor de energiebehoefte. Dit komt bij vrouwen van pas tijdens de zwangerschap omdat er dan meer energie beschikbaar is voor de ontwikkeling van de foetus.
Het HCG dieet is dus eigenlijk geen dieet, maar het innemen van hormonen. Sinds de discussie over HCG is de kuur in Nederland verboden. Daarom zijn er “biologische” oplossingen bedacht die de werking nabootsen. Hieronder lees je wat de opties zijn en welke risico’s daaraan verbonden zijn.

Hoe werkt de HCG kuur of het HCG dieet?


Hierboven beschreven we al de werking van HCG bij zwangere vrouwen. Bij een kuur blijft die werking in principe hetzelfde. Het hormoon zorgt ervoor dat vast, overtollig vet wordt afgebroken en in het bloed gebracht. Behalve als je zwanger bent is er geen baby om te voeden, waardoor de energie in het eigen lichaam terecht komt. Als je je vaste voedingspatroon zou voortzetten, zou je dus een enorm overschot aan energie hebben. Daarom werkt het HCG dieet alleen in combinatie met een calorie-arm dieet. De beste manier is om een dieet te volgen met ongeveer 500 kcal per dag. Wanneer je meer binnen krijgt dan die hoeveelheid, zal je niet afvallen omdat je lichaam dan alsnog teveel energie heeft.

Waarom is het HCG dieet verboden in Nederland?

In heel Europa is HCG sinds 2010 verboden. Dat komt omdat het werd gebruikt als medicijn om andere vrouwen zwanger te maken. Volgens de Europese wet mogen geneesmiddelen alleen gebruikt waar ze voor bedoeld zijn. Gevolg hiervan is dat artsen en diëtisten dit middel niet meer mogen voorschrijven. Ook is de import verboden. Het is nu dus moeilijk om aan HCG te komen, en ik raad je niet aan om het alsnog te proberen. Gelukkig is er een andere variant op de markt gekomen: Bio HCG+. Dit middel bevat geen hormonen, maar planten- en kruidenextracten die ervoor zorgen dat je minder honger hebt.

Soorten Bio HCG+ producten

In Nederland zijn er vier soorten producten van Bio HCG+. Alle soorten hebben dezelfde ingrediënten, waardoor de werking nagenoeg hetzelfde is. Je kan kiezen uit tabletten, ampullen, spray en druppels. Het is natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar de tabletten lijken me het makkelijkst. Of de werking hetzelfde is als bij een traditionele HCG kuur is niet uitvoerig onderzocht. Hieronder leg ik eerst uit hoe de kuur precies werkt en geef ik daarna de voordelen en nadelen van de bio-kuur.

Beginnen met de Bio HCG+ kuur

Aan het begin zijn er twee dagen waarop je alles mag eten dat je lekker vindt. Dat geldt ook voor vette hapjes zoals patat of andere snacks. Weinig diëten hebben zo’n fase, dus ik zou er goed gebruik van maken! Het doel hiervan is dat je na de eerste twee dagen niet veel honger meer zal hebben.
Na deze eetfase volgen er 23 dieetdagen. Dat is natuurlijk het zwaarste deel van het hcg dieet. Die 23 dagen zijn het minimum, maar je kan het verlengen naar maximaal 40 dagen als je heel veel wil afvallen. Je mag onder geen beding stoppen voor je de 23e dag hebt bereikt. Dan zit er namelijk nog bio hcg+ in je bloed, waardoor het verloren gewicht er binnen no time weer aan zal zitten. Als je in de verlengingsfase zit kan het geen kwaad om op een willekeurig moment te stoppen met de kuur.

Stabiliseren na de kuur

Als je het dieet hebt afgerond is het onverstandig om van het ene op het andere moment weer normaal te gaan eten. Een groot deel van de extra calorieën komen er dan weer bij, en dat is precies wat je wilde voorkomen? Daarom moet je de calorie-inname weer langzaam opbouwen. Op die manier went je lichaam weer aan een normaal eetpatroon zonder de hcg kuur. Op de officiële site van het hcg dieet staat de manier waarop je het beste kan stabiliseren.

Voor- en nadelen van het hcg dieet

Veel mensen zijn erg veel afgevallen met de hcg kuur. Het is daarom zeker dat de kuur werkt. Wel is het de vraag of het veilig is en of het gewichtsverlies is toe te schrijven aan hcg. De kuur bestaat namelijk uit een enorm lage calorie-inname. Ook zonder de bio hcg zal je dus afvallen. Een kilo lichaamsgewicht staat ongeveer gelijk aan 2500 kcal. Met het hcg dieet krijg je dagelijks ongeveer 2000 calorieën minder binnen. In een week is dat dus 17000 kcal minder die je binnenkrijgt. Als je dat vertaalt naar kilo’s kom je uit op 2,8 kilo die je zou verliezen per week. Ook zonder het hcg dieet zou je met zo’n calorie-inname dus veel afvallen!
Toch kan je niet zeggen dat de kuur niet werkt. De bio hcg helpt namelijk wel tegen het hongergevoel. Dat betekent dat het je minder moeite zal kosten om het dieet vol te houden, en dat is ook wat waard!
Een inname van 500 kcal per dag is wel erg weinig. De meeste artsen raden diëten af die minder dan 1500 kcal per dag voorschrijven. Het is met zo’n lage inname namelijk onmogelijk om voldoende vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen binnen te krijgen.

Conclusie over het HCG dieet

Ook al is niet duidelijk of het ook echt door de hcg komt, kan je veel afvallen met het hcg dieet. Je krijgt een stuk minder calorieën binnen waardoor je zo’n 2,8 kilo per week zal afvallen. Dat is goed nieuws natuurlijk, maar het is de vraag of het goed voor je is. Zware diëten als deze zijn een aanslag op je lichaam die ik je niet wil aanraden.

2 Comments

  1. Beste schrijver,

    Op enkele punten heb je het verkeerd. In Nederland is de echte HCG niet verboden. De Nederlandse staat en de farmaceutische industrie hebben ALLE rechtszaken verloren waarbij zij probeerden het hcg-hormoon te verbieden voor een dieet te gebruiken. Er is wel sprake van een zwaar ontmoedigingsbeleid, als je dat bedoeld dan klopt het wel.

    Iets anders het hcg-hormoon help je niet om af te vallen, maar om het strenge dieet vol te houden, dus uiteindelijk doe je het zelf. Dit “dieet” is bewezen miljoenen keren sinds de jaren ’50 (het geheim van Hollywood). Het zogenaamde bio-hcg is een theoretisch product waar weinig over bekend is, omdat het in de categorie voedingssupplementen valt hoeft er geen nader onderzoek. Er wordt beweerd dat het een goede vervanger is, maar klinisch nooit bewezen. Op internet lees je heel veel verhalen van mensen die de dure bio-hcg-kuren niet volhouden.

    Zelf heb ik de hcg-kuur enkele keren gevolgd met bewezen resultaat en ik kan het iedereen aanraden, behalve als je bepaalde medicijnen slikt natuurlijk. Het bijzondere aan het afvallen met dit hormoon is dat alle nadelen die je benoemd van zo’n streng dieet door de echte hcg-hormoon gecompenseerd wordt: dus geen ingevallen wangen, geen kippennek, geen overdreven afname van vrouwenborsten, maar wel van buik, bovenbenen, bovenarmen. Dus je valt af op de juiste plekken en op die plekken waar je het juist kwijt wilt.

    Overigens 2,8 kg is wel fors! Doorgaans val je tussen de 8-10% van je lichaamsgewicht na een kuur van 23 dagen. Dus als je 82 kg weegt, dan moet je blij zijn als je uitkomt onder de 75 kg. De HCG is geen wondermiddel, alleen een goede ondersteuning voor het strenge GEEN-vet en GEEN-koolhydraten dieet, omdat het dat rare stofje in hersenen losmaakt dat zorgt dat je geen honger gevoel hebt, niet duf voelt en energievol ben gedurende de hele kuur.

  2. geweldige kuur,vooral bij zwaar overgewicht,10% is echt haalbaar maar wel goed aan de voorschriften houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current day month ye@r *