Koud Afvallen

Afvallen Door de Kou

Tijdens het volgen van een dieet hebben veel mensen het koud. Hoe kan dit? En is het goed om het dan koud te hebben of juist niet? Hier leggen we uit hoe het komt dat u het koud kan hebben tijdens het afvallen.

Waarom koud tijdens afvallen?


Alles wat er gebeurt in het lichaam kost energie. Die energie wordt gehaald uit calorieën, waarna het omgezet wordt in de daadwerkelijke energiestof; ATP. Het verwarmen van het lichaam kost zo veel energie, dat de meeste calorieën ervoor gebruikt worden. Als u het koud heeft, kan het dus zo zijn dat u niet genoeg energie heeft. Veel mensen gebruiken om af te vallen een dieet. Kenmerk van een dieet is dat er minder calorieën ingenomen worden. In andere woorden, tijdens het volgen van een dieet heeft u minder energie. Het hebben van minder energie zorgt ervoor dat het moeilijker wordt het lichaam warm te houden. Zodoende krijgt u het sneller koud tijdens afvallen.

Afvallen door de kou?


Het lichaam heeft een bepaalde streeftemperatuur. Als de temperatuur daaronder daalt, moet u meer calorieën verbranden. Als de temperatuur erboven komt, moet het lichaam warmte verliezen door bijvoorbeeld te zweten. Als uw lichaam veel calorieën moet verbranden om u warm te kunnen houden, valt u meer af. Immers, hoe meer calorieën er worden verbrand, hoe meer u afvalt. Hoe kouder het is, hoe meer moeite het zal kosten om toch die streeftemperatuur te behouden en hoe meer calorieën dat zal kosten. Door het koud te hebben, kunt u dus afvallen.

U heeft het koud – wat te doen?

Als u merkt dat u het koud heeft, is de eerste reactie waarschijnlijk om de verwarming hoger te zetten of een extra laagje aan te trekken. Als het uw missie is om af te vallen, is het misschien een goed idee om dat een keer over te slaan. Want door het koud te hebben, valt u wel af. Mocht u deze manier gebruiken, zorg er dan wel voor dat u voldoende heeft gegeten. Het is niet verstandig om een crashdieet te combineren met koud lijden. Als u een licht dieet volgt, kan het wel een aanvulling zijn om het koud te hebben tijdens het afvallen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current day month ye@r *